עיריית מודיעין הודיעה השבוע על צעד שנוי במחלוקת, במסגרתו תערוך מינהלת אופק העירונית פיילוט במהלך הקיץ הקרוב, שבו לכל האירועים העירוניים שיתקיימו בפארק תותר כניסתם של תושבי העיר בלבד. הכניסה לאירועים תהיה בהצגת אישור רישום כתושב.
מהלך זה מגיע, ולא בפעם הראשונה (ראו בהמשך), על רקע העלייה ההולכת וגוברת במספר האורחים מבחוץ הפוקדים את הפארק העירוני במהלך החודשים החמים, כאשר המשמעות מלבד עומס וצפיפות היא גם לכלוך והשחתת המתקנים השונים. הפיילוט יחל כבר בחודש יוני, ויכלול את כל 30 האירועים שיתקיימו במהלך החודשים הקרובים בפארק. בעירייה מסרו השבוע כי לאחר בדיקת הנתונים עולה כי הפארק מגיע לתפוסה מרבית, ולכן הוחלט על שורת הצעדים שיכלול הפיילוט.
על פי ההחלטה החדשה, שתלווה בהגברת האכיפה בפארק מצד השיטור העירוני ואנשי הפיקוח, בימים בהם לא מתקיימים אירועים עירוניים יהיה הפארק פתוח לכלל הציבור, כאשר בימי חול הפארק ייסגר בין השעות 22:00-05:00, ובימי שישי ושבת הפארק ייסגר לכניסה בין השעות 21:00-05:00. בימים בהם יתקיימו בפארק אירועים עירוניים, במהלך חופשת הקיץ, תוגבל הכניסה לתושבי העיר בלבד. בימים אלו הפארק ייסגר לכלל הציבור החל מהשעה 09:00 בבוקר ועד לשעת האירוע, וכחצי שעה לאחר תום האירוע ייסגר הפארק עד לשעה 05:00 למחרת.
העירייה ומינהלת אופק יפרסמו בימים הקרובים את ההנחיות החדשות באתר העירייה ובכלי התקשורת המקומיים, ויוצב שילוט מתאים בסביבת הפארק. עוד נמסר כי כבר החלה ההיערכות להתקנת שערים בכניסות לפארק, שיווסתו את כניסת התושבים.
בעיריית מודיעין כבר ניסו לבצע מהלך דומה בשנת 2012, אז הודיעו כי לא תתאפשר כניסה לפארק ענבה במהלך חגי תשרי לאורחים מבחוץ, הציבו עמדות בדיקה בכניסה וקראו לתושבים להגיע למקום עם תעודות זהות בהן רשום מקום מגוריהם. מהלך זה הגיע לאחר קריאות מצד התושבים, בשל העומס הרב שנגרם ממבקרים מבחוץ, לגבות תשלום מהאורחים. בסופו של דבר נמנע מהלך זה לאור פסיקת בג"ץ משנת 2007, לאחר מהלך דומה ברעננה.
החלטות דומות לזו של עיריית מודיעין קיבלו גם ברשויות אחרות במהלך השנים, כאשר רק לאחרונה קבעה עיריית רמת גן כי ביום האחרון לפסטיבל "אביב של צבעים" תותר הכניסה רק לתושבי העיר. בעיריית באר שבע, בפברואר האחרון, נמנעו מלקבוע כי אורחים שאינם תושבים ייאלצו לשלם עבור הכניסה לפארק נחל באר שבע, בנימוק כי קיימת החלטת ממשלה האוסרת על כך.
בספטמבר 2020 קבע משרד המשפטים כי החלטה דומה של ראש עיריית כרמיאל, שביקש להגביל את הכניסה לפארק המקומי לתושבי העיר בלבד, אינה חוקית. "החלטה על כניסה ושהייה בפארקים עירוניים – המהווים מרחב ציבורי משותף – אינה יכולה להתבסס על שיקולים של גזע, דת, לאום, ארץ, מוצא, מין, נטייה מינית או כל מאפיין אחר", כתבה אז המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, דינה זילבר, ליועץ המשפטי של עיריית כרמיאל.
שנתיים קודם, בנובמבר 2018, עורר ראש עיריית עפולה סערה ציבורית ומשפטית, לאחר שסגר את הפארק המקומי לכניסת אורחים שאינם תושבי העיר. עוד באותה שנה עוררה עיריית גבעת שמואל את זעמם של האורחים מבני ברק הסמוכה, לאחר שהודיעה לתושבי העיר כי תחלק להם כרטיסי תושב, שרק בעזרתם יוכלו להיכנס בפארקים שונים בעיר במהלך הקיץ וימי החופשות. גם בעיריית רעננה ניסו לפני מספר שנים להתמודד עם עומס המבקרים מבחוץ בפארק העירוני, וקבעו כי מי שאינם תושבי העיר ייאלצו לשלם עבור הכניסה.
גורמים בעיריית מודיעין הסבירו השבוע כי המהלך עומד בתנאי החוק, זאת משום שההגבלה תחול אך ורק על ימים בהם מתקיימים אירועים עירוניים, שבהם הפארק יהיה סגור לאורך היום וייפתח רק בשעות האירוע.