זהירות – נמר!

יהודה גולן
2018-08-08 01:00:00
2018-08-08 01:00:00

נציגי אגף שפ"ע זומנו לאחרונה למשרד הגנת הסביבה לכנס חירום בו ניתנו הנחיות בקשר למניעת התפשטות יתוש "הנמר האסיאתי". יתוש זה, שעוקץ בעיקר בשעות האור, נחשב כמעביר מספר מחלות ונגיפים, כאשר אחד הנגיפים המסוכנים שבהם הוא נגיף "הזיקה" שהוכרז לאחרונה על ידי ארגון הבריאות העולמי כנגיף מסכן חיים. על פי אתר קופת חולים "כללית" עולה כי הנגיף זוהה לראשונה ביער זיקה שבאוגנדה, ושבע שנים לאחר מכן תועד בניגריה מקרה ההדבקה הראשון של אדם. מאחר שמדובר בווירוס חדש יחסית, החסינות הטבעית של רוב האוכלוסייה נגדו היא נמוכה, מה שמאפשר לו להתפשט במהירות רבה. בעידן הכפר הגלובלי, אנשים ובעלי חיים, ואיתם מחוללי מגפות, יכולים לעבור ביתר קלות בין יבשות.

בעיריה ציינו כי עיקר המאבק בזיקה הוא באמצעות פעילות למניעת התפשטות יתוש ה"נמר האסייתי", כאשר המטרה העיקרית היא לפגוע בהתפתחות הזחלים שגדלים בכלי קיבול של מים עומדים, כגון תחתיות של עציצים, ושאר כלים אוגרי מים מכל סוג.

בעירייה מבקשים מהתושבים לגלות ערנות ולוודא שאין מים עומדים במקלטים, בגגות, בעציצים ואגרטלים, במרפסות ובמקומות דומים וכי מערכת הביוב בבניין אטומה. כדי להימנע מדגירת יתושים בתחום הגינון נדרש להקפיד על דילול צמחיה מרובה, שמהווה מוקד משיכה ומסתור ליתושים. כמו כן, התושבים מתבקשים גם לדווח למוקד העירוני (106) על מוקדי מים עומדים. פרטים נוספים ניתן לקבל במשרדי התברואה בטלפון 08-9726177.

את יתוש "הנמר האסייתי" הבוגר ניתן לזהות על פי גופו השחור ובפספוס לבן אופייני על הרגלים ועל החזה. היתוש מצוי באזורי צמחייה לחות ומאגרי מים. הדגירה באזורים לחים ורטובים מספקים לו את האקלים הטרופי אליו הוא רגיל.

בתמונה: מקדימים תרופה למכה (צילום דוברות העיריה)

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »