מה גרם לצניחה תלולה במספר הדו"חות שניתנו במודיעין על שימשו בסלולרי בזמן נהיגה? בעמותת "אור ירוק", שפירסמה את הנתונים, סבורים כי הסיבה היא בהקטנת מספר השוטרים. ובכל מקרה – המספרים חד משמעיים: בשש השנים שבין 2008-2013 נרשמו כאן 4,735 דו"חות לנהגים שהשתמשו בטלפון סלולרי בזמן נהיגה. זהו ממוצע של 789 דו"חות לשנה. בשנת 2014 צנח המספר ל-17 דו"חות בלבד.
גם בשאר חלקי הארץ המספר צנח, אך בשיעור מתון בהרבה, של 30% בלבד. במודיעין מדובר בירידה של יותר מ- 90% .
שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "זו תוצאה ישירה מהקיצוץ המתמשך של משרד התחבורה בתקציב למלחמה בתאונות הדרכים. במקום להגדיל את מספר הניידות והשוטרים שיאכפו וירתיעו עבריינים שמסכנים את כולנו בכביש, משרד התחבורה מחליש את המשטרה באמצעות הקטנת התקציבים לפעילויות מצילות חיים. מדובר במכת מדינה שהולכת ומתרחבת ומסכנת את כולנו בכל יום בכביש".
הנתונים מדאיגים עוד יותר מאחר כי מסקר שערכה עמותת "אור ירוק", עולה שלמרות ורוב מוחלט של הציבור מודע לכך שלקרוא ולכתוב הודעות במהלך נהיגה זו פעולה מסוכנת, ובמיוחד לנוכח הצהרות המשטרה על הגברת האכיפה, לא חל שום שינוי במהלך חמש השנים האחרונות במספר הנהגים שמודים כי הם קוראים וכותבים הודעות במהלך נהיגה. מתוצאות הסקר עולה כי עדיין אחד מכל ארבעה נהגים (23%) מודה כי הוא קורא וכותב הודעות במהלך הנהיגה.
נתון מדאיג נוסף שעולה מן הסקר הוא שכאשר נשאלו המשתתפים אם בעקבות הכרזת משטרת ישראל על הגברת האכיפה קיים חשש גדול יותר להשתמש בטלפון הסלולרי בזמן נהיגה, 46% טענו כי הדבר איננו מפחיד או מרתיע אותם (35% מהם אף טענו כי הם בטוחים שההכרזה לא תרתיע אותם!) ו-43% טענו שהכרזת המשטרה כן מרתיעה אותם מלעשות שימוש בטלפון הסלולרי בזמן נהיגה.
בתמונה: סלולרי בזמן הנהיגה. לא מפחדים (צילום: "אור ירוק")