הטרגדיה הכתה מיידית וללא אזהרות: ביום ראשון בבוקר נמצאה גופתו של יונתן גיז – ראש מדור תאונות דרכים במשטרה – ללא רוח חיים בדירתו. סנ"צ גיז התגורר במודיעין בגפו, לאחר שנפרד מאשתו. ליד גופתו נמצא נשקו האישי ומכתב המבהיר כי הוא שלח יד בנפשו, בעיקר בשל העומס הרגשי הכבד שהצטבר אצלו אחרי שנים של טיפול בתאונות דרכים. "אני שומע את קולות הרוגי תאונות הדרכים קוראים לי", כתב.
כשגיז, בן 50, לא הגיע לעבודה בבוקר יום ראשון נשלחה ניידת ובה שני שוטרים ממשטרת התנועה לביתו שברחוב מגדל דוד כדי לברר מה קרה. גיז, שמתגורר בדירה לבדו מאז גירושיו מאשתו, הוא אב לשני ילדים קטנים, ועסק בנושא תאונות הדרכים מאז התגייס למשטרה בשנת 1998.
השוטרים שהגיעו לדירה מצאו אותו שוכב כשהוא פגוע בראשו מירייה ולצידו שלולית דם גדולה. הם הזעיקו את אנשי מד"א וצוות שהגיע לדירה קבע את מותו. ההערכה היא כי גיז שם קץ לחייו כבר בשעות הלילה שבין מוצאי שבת לראשון. זאת על פי סימנים פורנזיים ברורים שהתגלו בזירה.
מפקדיו של גיז, שקיבלו את הבשורה הקשה מהשוטרים שנשלחו למודיעין, היו המומים. "יונתן גיז היה אדם מוערך מאד ומקצועי מאד בתחום שלו, שהוא תחום תאונות הדרכים. אנחנו כולנו כאן בהלם ממה שקרה ולדעתי זה לא קשור לעומס בעבודה", אמר אחד הקצינים באגף התנועה.
אחד משכניו של גיז (מתגורר בניין ליד) הוא יגאל צדוק – חבר מועצת העיר לשעבר. צדוק מספר כיצד ראה בשעת בוקר מוקדמת ניידת מד"א חונה ליד הבית סמוך למכונית בעלת לוחיות זיהוי משטרתית: "השעה היתה בערך שמונה בבוקר כשראיתי את האמבולנס מגיע ואמרתי לעצמי מיד אם יש כאן מכונית משטרה וניידת מד"א בטוח שקצין משטרה התאבד או שקרה לו משהו קשה".
"הביא כבוד למשטרה"
גיז נקבר בין ראשון בשעה ארבע וחצי אחר הצהריים בחלקת המשטרה בבית הקברות הצבאי בהר הרצל בירושלים. אחרי ארונו שהובא לחלקה בקומנדקר, צעדו מאות אנשי משטרה, ביניהם גם המפכ"ל יוחנן דנינו, תושב מודיעין אף הוא, בני משפחה וחברים רבים.
עמי גיז, אחיו הגדול של יוני, אמר לאחר האסון: "יוני הקרין שהוא האיש החזק ביותר בעולם, אבל כנראה שהביטחון הזה שהוא הקרין החוצה היה שבר גדול ואני רוצה להעביר מסר חשוב לכולם: כל מי שמקרין עוצמה אין סופית, בפנים אולי מתחוללת איזו שהיא סערה קשה, ואלה שאולי נראים הכי חזקים, הם הכי חלושס', ואצל יוני אי אפשר היה לזהות את זה".
עמי סיפר כי "יוני היה אדם עסוק מאד בעבודה, והוא תיאר את עבודה כמלאת סיפוק, יחד עם זאת המסר שלי הוא שבכל הזדמנות שיש תחבקו את יקיריכם, תנו להם נשיקה גדולה וחיבוק חזק".
מפקד אגף התנועה במשטרה, ניצב משה (צ'יקו) אדרי, ספד: "כולנו הערכנו אותך כאדם, כמקצוען, כחבר ומפקד. היית קצין שהביע את דעתו ללא מורא והביא כבוד למשטרת ישראל ולאגף התנועה. אין אובדן גדול יותר ליחידה מאשר קצין, פקוד, חבר, שהוא חלק מאיתנו, אשר מסיים את תפקידו בטרם עת. הדבר קשה עוד יותר לאגף, שחרת על דגלו את המשפט 'שירות בתנועה מציל חיים'. אגף התנועה משתתף בצערם העמוק של בני המשפחה וימשיך לראות בהם חלק בלתי נפרד מאיתנו".
סגנית שר התחבורה ח"כ ציפי חוטובלי המטפלת בנושא בטיחות בדרכים במשרד, שיגרה מכתב תנחומים לבני משפחתו של גיז ובו כתבה בין השאר: "יוני היה קצין משטרה מוערך שהצטיין באנושיות רבה ומסר את נפשו במאבק בקטל בדרכים, כשפיקד על מערך בוחני התנועה במשטרה. אני כאחראית על תחום הבטיחות במשרד התחבורה, מבינה היטב את הקשיים הנפשיים של אנשי המקצוע, שרואים מראות קשים של חיים שנגדעו".
במשטרה ציינו כי "רק לפני שלושה שבועות הועלה גיז לדרגת סגן ניצב והחל פרק חדש בקריירה המקצועית שלו. אלא שהטרגדיה קטעה קריירה מרשימה של קצין שידע תמיד לומר את הדברים המקצועיים ביותר בזירות של תאונות דרכים שאליהן הוא הגיע. סגן ניצב גיז היה מהנדס במקצועו ועסק בעיקר בחקירת תנאי השטח בקטע הכביש שבו אירעו תאונות דרכים, כדי לבחון האם תנאי הכביש ואולי תיכנון לקוי בסלילת הכביש הם אלה שגרמו לתאונה".
קריירה עשירה
גיז גדל בירושלים, למד בבית הספר התיכון אורט בגבעת רם אותו סיים בשנת 1981. בשנת 1992 סיים גיז את לימודי ההנדסה בטכניון בהנדסה אזרחית ובהנדסת תחבורה והוסמך לתואר שני. לאחר סיום לימודיו בטכניון החל גיז לעבוד בעיריית ירושלים כמנהל המחלקה להסדרי תנועה בבירה, תפקיד רב אתגרים ותובעני בעיר גדולה כל כך עם נפח תנועה עצום. באוגוסט שנת 1998 התגייס גיז למשטרת ישראל והחל בקריירה במחוז ירושלים, משם עבר למשטרת התנועה. לאחר הפרידה מאשתו עבר גיז להתגורר במודיעין כדי להיות קרוב לילדיו.
צילום דוברות המשטרה