תקופת חגי תשרי מאופיינת מזה שנים רבות באורחים רבים המגיעים מחוץ לעיר לבלות בפארק ענבה, בעיקר בני המגזר החרדי והערבי, ועימם גם תלונות רבות מצד תושבי מודיעין על עומס ולכלוך. בשבועות האחרונים התווספו גם תלונות על מעשי ונדליזם שבוצעו במתקני הפארק – פגיעה בסירות להשכרה, עישון נרגילות, הדלקת מדורות ועוד – כאשר הנימה הכללית הייתה של תחושת חוסר ביטחון במרחב הציבורי.
מי שנדרש לתלונות הוא חבר המועצה שמעון גואטה, מחזיק תיק הביטחון הקהילתי, שסייר בפארק ומדווח על צעדים שננקטו ויינקטו לשיפור המצב. "קיבלתי הרבה פניות מתושבים שיש התקהלויות ויש ונדליזם בפארק ענבה מצד אורחים שמגיעים מחוץ למודיעין", אמר השבוע גואטה למודיעין NEWS, "וזה לא משנה כרגע דת או מין וכדומה. בעקבות הפניות יצאתי לסיור במקום ביחד עם המשטרה, שיטור עירוני וכל הגורמים הרלוונטיים, כולל קב"ט העירייה, כדי לראות איך ממגרים את התופעה. החלטנו קודם כל על אכיפה מאוד נוקשה, בנוסף להרחבת הסיורים בפארק בין השעות 22:00-02:00. אני מסכים עם מרבית הדעות שמבקשות שתהיה יותר נוכחות, ולכן התחלנו לעשות בשבועות האחרונים יותר סיורים. בכל חול המועד סוכות הייתה ניידת שעשתה סיורים בפארק. בנוסף, יוגדלו הקנסות על לכלוך".
על איזה סכום קנסות מדובר?
"במהלך החג מי שנתפס מלכלך קיבל קנסות מוגדלים של בין 500-700 שקלים. גם מי שנתפס מדליק מדורה או נרגילה קיבל קנס. ככה הם יבינו שלא כדאי להם, על ידי אכיפה ונוכחות. ובאמת, בחול המועד לא היו אירועי ונדליזם בפארק. אני אמשיך לעקוב וכבר אחרי החגים אקיים דיון על מנת לבחון אפשרויות נוספות לאכיפה יותר משמעותית. בשעות הבעייתיות תוגברו הסיורים, לצד הנחייה ברורה להטלת קנסות משמעותיים לכל אחד – לא משנה מאיפה הוא בא. אם וכאשר יידרש, אולי גם נגביל את שעות הכניסה לכולם".
לגבי תופעת הוונדליזם מסביר גואטה שינקטו מספר צעדים כנגד השחתת הציוד: "נקטנו בצעדים בתיאום עם הזכיין שמפעיל את הסירות במקום, וגם פעולות נוספות שאני לא יכול לפרט כרגע, שנמצאות במישור המודיעיני בטיפול המשטרה. אלה הצעדים הראשונים ובמידה שלא יהיה שיפור נתכנס שוב על מנת להחזיר את הביטחון לתושבים. במקביל, יצרנו את המתחם ליד המוזיאון לבני הנוער, שהוא מתחם בטוח עם מדריכים ומוגנות לצד מוזיקה טובה, אוכל ומשחקי מחשב. המתחם תופס תאוצה, ובני נוער מגיעים בכל יום שישי למע"ר מעשר בלילה במקום לשוטט בפארק ענבה".
מה לגבי גביית תשלום מאורחים מחוץ לעיר?
"במידה והתופעה לא תצטמצם ננסה למצוא את הדרכים החוקיות להילחם בה. עלו בעבר כל מיני רעיונות לגבות תשלום בכניסה, אבל זה לא עמד במבחן בג"צ בעבר ולכן אין לנו טעם להיכנס לזה. אבל האכיפה נמצאת. חייבים לטפל בנושא. אני מתכוון להמשיך לעקוב אחרי זה עד שנצליח לצמצם את התופעות השליליות. בסופו של דבר, אני מאמין שברגע שיש נוכחות של פקח יחד עם הטלת קנסות זה יגרום לצמצום תופעות שליליות".