בשבוע שעבר התקיים טקס מצטייני הרמטכ"ל לחיילי המילואים, בו העניק רב-אלוף הרצי הלוי, תושב כפר האורנים, תעודות הוקרה לשתי חיילות תושבות מודיעין.
המצטיינת הראשונה היא סא"ל במיל' סיגי זלינגר, מפקדת חמ"ל "מנוחה נכונה" בלשכת הגיוס בירושלים, המפקדת על הצוות האחראי על טקסי הלוויה הצבאיים בגזרת ירושלים והשפלה ומסייע למשפחות השכולות לחלוק כבוד אחרון ליקיריהן.
מצטיינת נוספת היא רס"ו במיל' שרית גולר, מומחית לפוסט טראומה שמשרתת מאז ה-7 באוקטובר כקצינת נפגעים ומלווה את המשפחות השכולות לאורך הדרך המורכבת שהן עוברות מאז קבלת הידיעה המרה. בריאיון למודיעין News לפני מספר שבועות סיפרה גולר (52, נשואה+3) על אותה שבת שחורה: "בהתחלה לא ידענו את גודל האסון. הבנו שמדובר בהרבה נפגעים, אבל לא ידענו מה ההיקף האמיתי של האירוע. כלום לא היה ברור. כבר בשבת בלילה התחלנו ללוות משפחות אחרי שקיבלו את ההודעה, ובשני ובשלישי התחילו ההלוויות. ואז, ככל שהימים נקפו, הבנו שהאסון הוא הרבה יותר גדול ממה שחשבנו בהתחלה. הבנתי שאני אלווה משפחות לא רק בפיקוד העורף. הבנו שיש אסון. כמוני גויסו עוד עשרות קציני נפגעים".
על הקשר עם המשפחות הוסיפה גולר: "אנחנו מתחברים למשפחה קצת אחרי ההודעה, ואז הם מתחילים להודיע למי שצריך להודיע. לרוב המשפחה מבקשת בשלב מאוד מוקדם שייכנסו כבר מפקדים מהיחידה להסביר מה קרה, כי הם לא יודעים בדיוק איך הבן שלהם נפל. פעם הראשונה שאני רואה את המשפחה היא כמה שעות אחרי ההודעה. אנחנו נמצאים שם כדי לתאם את ההלוויה, מגיעים ללוויה ואחר כך מגיעים לניחום במהלך השבעה. אחרי השבעה המשפחה עוברת לליווי מלא שלי. המודיעים מתנתקים לגמרי והמשפחה עוברת אליי, וכל עוד צריך אותי אני שם".
עוד בשבוע שעבר זכה סגן דוד, בן 21 ממודיעין, בדרגות הקצונה ובסיכת החובל היוקרתית, לאחר שסיים את קורס חובלים הנמשך שנתיים וארבעה חודשים. סגן דוד סיים את הקורס במגמת שיט ושובץ לתפקיד פיקודי בספינת הטילים אח"י סופה.
על השתתפותו עוד במהלך הקורס באירועי הלחימה מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" סיפר סגן דוד: "הייתה תחושה טובה, מספקת ומשמעותית לבצע את התפקיד שאתה מיועד אליו בזמן הלחימה״.