גאים ומשתפרים

רותי בוסידן
האגודה למען הלהט"ב פרסמה השבוע את מדד הגאווה ברשויות המקומיות, ממנו עולה כי עיריית מודיעין זינקה למקום השישי בארץ: "מציגה התקדמות משמעותית"
צילום: מודיעין NEWS

עיריית מודיעין דורגה השבוע במקום ה-6 בארץ במדד הגאווה ברשויות המקומיות שהציגה האגודה למען הלהט"ב לנשיא המדינה. כזכור, בשנה שעברה דורגה עיריית מודיעין רק במקום ה-22 בארץ.

המדד, שמתפרסם בחודש הגאווה ומתייחס לשנת 2021, בדק את יחסן של ערים ורשויות מקומיות ברחבי הארץ לקהילת הלהט"ב, וכיצד תמכו וקידמו את צרכי הקהילה במרחב העירוני בשנה החולפת, במטרה לקדם מרחב בטוח ללהט"ב בכל מקום בישראל. השנה נמדד מספר שיא של 52 ערים ורשויות מקומיות, בהן פועלות התארגנויות גאות שמלוות על ידי האגודה למען הלהט״ב על סמך 30 שאלות בחמש קטגוריות: רווחה, חינוך, תשתיות, נראות ציבורית ותרבות.

בשנה שעברה זכתה עיריית מודיעין לציון של 23.07, שמיקם אותה כאמור במקום ה-22 בארץ בשנת 2020, זאת לעומת המקום ה-11 בשנת 2019.. מפירוט סעיפי המדד עלה אז כי בין היתר לא התקיימו בשנת 2020 הכשרות צוותי חינוך ומחלקת הרווחה בנושא, לא בוצעה התאמה בטופסי הרשות ורק ב-44% מבתי הספר התקיימו סדנאות מטעם ארגוני הקהילה הגאה. יש לציין כי שנת הקורונה וההגבלות המחמירות מנעו פעילות רבה של העירייה בתחום.

כאמור, את שנת 2021 מסיימת מודיעין במקום השישי בארץ, עם ציון 81 וסיכום כי "עיריית מודיעין מציגה שיפור משמעותי ביחס הניתן לאוכלוסיית הלהט"ב המקומית. העירייה מקדמת הכשרות בתחום החינוך, תכניות רווחה ואירועי תרבות תוך שמירה על נראות גאה וביטחון אישי במרחב הציבורי".

מהעירייה נמסר השבוע כי "השנה העירייה פתחה בית לקהילה הגאה בו יתקיימו אירועים, כנסים, הכשרות ומענים לחברי הקהילה הגאה בעיר. בעירייה פועלת רכזת לתחום הלהט"ב שקיימה הכשרות לצוותי הרווחה בנושא, קיים אחראי ללהט"ב בשירות הפסיכולוגי החינוכי ויועסק עו"ס ייעודי עבור מענה לחברי הקהילה. כמו כן, העירייה תמכה ומימנה אירועים לחודש הגאווה". עוד נמסר מהעירייה כי בימים אלה נערך אגף חברה, נוער וצעירים לאירועי הגאווה בעיר, במימון העירייה, שיחלו לקראת סוף יוני ויכללו אירוע גאווה עירוני, הופעות, פאנל יוצרים בבית הגאה ואירוע גאווה לנוער.

שחר מי און, מחזיק תיק הקהילה הגאה במועצת העירייה, אמר: "העיר עשתה קפיצה בשנים האחרונות עד שהגיע למקום השישי במדד הגאווה. זה נעשה הודות להשקעה שלנו בהסברה, בהכלה ובריבוי השירותים והתמיכה לקהילה. השנה הייתה עדיין שנת קורונה, ובמסגרתה גם הפעילות החינוכית הייתה מוגבלת. יחד עם זאת, נקטנו במספר פעילויות, רובן חינוכיות והסברתיות, פתחנו בשעה טובה את הבית הגאה והחודש אנו מקיימים פעילויות רבות להעלאת המודעות של הנושא ונקיים אירוע גאווה ב-30.6. מודיעין הייתה בין הרשויות הראשונות שאישרו ואימצו הכרה בבני זוג מאותו מין למתן זכויות שוויוניות. כמו כן, התחייבנו וקיימנו הקמת בית גאה, יש לנו רכזת להט"ב ועוד שירותים. נמשיך לפעול למען הקהילה ונעשה הכל להעלאת המודעות לסבלנות וסובלנות בנושא".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות