פריצת הדרך ההיסטורית הגיעה מחברה ממודיעין

כתבי מודיעין News
לראשונה הושתלה השבוע בבית החולים רמב"ם קרנית ביולוגית מודפסת, מתוצרת חברת הביו-מד Precise Bio ממרכז עינב בעיר
צילום: דוברות רמב"ם

בבית החולים רמב"ם בחיפה התרחשה השבוע פריצת דרך עולמית בתחום הנדסת רקמות, לאחר שקרנית מודפסת מתוצרת חברה ממודיעין הושתלה בעינה של אישה בת 70.

הניתוח, שבוצע באישה שסבלה מעיוורון בעין אחת על רקע מחלה בקרנית, הסתיים בהצלחה, כאשר הקרנית נוצרה מתאים אנושיים והודפסה בטכנולוגיית תלת-מימד ייחודית מתוצרת חברת הביו-מד Precise Bio מממרכז עינב במודיעין.

מרמב"ם נמסר השבוע כי הקרנית הביולוגית המודפסת של החברה ממודיעין מיוצרת בטכנולוגיה מהפכנית של הדפסת חומרים ביולוגיים בשילוב תאים אנושיים, המעניקה רקמה בעלת תכונות דומות לרקמה הטבעית, מה שנותן מענה לאוכלוסייה רחבה יותר הממתינה להשתלה. כמו כן, בעזרת הטכנולוגיה ממודיעין ניתן לייצר מאות שתלים מתרומת קרנית אחת.

עוד נמסר כי המוצר החדשני הוא תוצאה של פיתוח רב-תחומי מורכב שנעשה בישראל ובארצות הברית, בידי מומחים בתחומי הביולוגיה, פיזיקה, הנדסת חומרים, טכנולוגיות הנדסיות ומנתחים מהמרכזים הרפואיים המובילים בישראל.

אריה באט, מייסד משותף ומנכ״ל החברה, אמר כי ״השתלה זו מהווה ציון דרך בעולם הרפואה הרגנרטיבית בכלל וברפואת עיניים בפרט, רגע של תקווה אמיתית למיליוני אנשים ברחבי העולם הממתינים לתרומת קרניות. זו הפעם הראשונה שבה שתל שיוצר כולו במעבדה מתאים ממקור אנושי מושתל בהצלחה במטופל. זהו לא רק הישג מדעי, זהו רגע אנושי היסטורי שיאפשר פתרון למחסור בתרומות איברים ברחבי העולם".

פרופסור מייקל מימוני, מנהל יחידת הקרנית ברמב״ם, הוסיף: ״לראשונה בהיסטוריה ראינו קרנית שנוצרה במעבדה, מתאי אדם חיים, מחזירה ראייה לאדם. זה היה רגע שלא יישכח, הצצה לעתיד שבו אף אדם לא ייאלץ לחיות בחושך בשל מחסור ברקמות תורם. זוהי אבן דרך היסטורית״.

 

כתבות נוספות

הזינוק של מגה אור

מניית חברת הנדל"ן המניב משילת, לאחר כניסתה לתחום חוות השרתים, נסקה ב-131% מתחילת השנה והחברה נכנסה למדד ת"א 35

בשורה התחתונה: השיג את התוצאה

למרות שכל התנאים היו נגדו, ואחרי סיבוב שני חלש במיוחד, ארז בנודיס חתום על ההישרדות בעונת הבכורה של עירוני מודיעין בליגה הלאומית, וחושף האם יישאר לעונה נוספת

לא מחכה למדינה

לבניה רייכננברג ממודיעין נמאס מהתחבורה הציבורית הלא יעילה, והוא יזם פיילוט שיתחיל בשבוע הבא ויספק הסעות לתחנת הרכבת בעלות סמלית

לא מחכה למדינה

לבניה רייכננברג ממודיעין נמאס מהתחבורה הציבורית הלא יעילה, והוא יזם פיילוט שיתחיל בשבוע הבא ויספק הסעות לתחנת הרכבת בעלות סמלית

המשך קריאה »