אחת שהייתה שם

רותי בוסידן
שנתיים וחצי לאחר שאובחנה כחולה בסרטן השד והחלימה, מרצה השוטרת תאיר ריין ממודיעין על ההתמודדות הפרטית שלה: "רוב הנשים לא מעורות בסטטיסטיקה העדכנית, אבל גיל החולות הולך ופוחת"
צילום: פרטי

בימים אלו מצויין חודש המודעות לסרטן השד, ומי שהתמודדה עם האתגר המורכב ומשתפת כעת מניסיונה היא תאיר ריין, שוטרת ממודיעין המשרתת במחוז ירושלים.

ריין, 42, נשואה פלוס שלושה, מתנדבת מזה כשנתיים בעמותת אחת מתשע, המסייעת לנשים המתמודדות עם סרטן השד ולמשפחותיהן, ובמסגרת זו מעבירה הרצאות על התמודדותה עם המחלה.

כמחלימה טרייה, הזיכרונות והתחושות של מה שעבר על ריין בשנים האחרונות צרובים בה עמוק. היא אובחנה לפני כשנתיים וחצי, לאחר שעברה ניתוח להגדלת חזה. "חצי שנה אחרי הניתוח גיליתי גוש בשד שלי", היא מספרת. "הרופא ששלח אותי לבדיקה אמר שניתוח להגדלת החזה שעשיתי גרם לגוש להתגלות בשלב מוקדם, מה שאיפשר את ההחלמה שלי".

השבוע סיפרה ריין כי עוד במהלך טיפולי הכימותרפיה שעברה היא ידעה שתרצה לסייע לנשים שהתמודדו עם המחלה, ויישמה החלטה זו לאחר שהבריאה. "בהרצאות אני בעיקר מספרת על ההתמודדות שלי, על הדרך בה גיליתי את המחלה, על התמודדות של הילדים עם הסיפור הזה, איך ומה עושים. אני מביאה את הסיפור מנקודת המבט הפרטית שלי. המטרה העיקרית היא העלאת המודעות והחשיבות של נושא הבדיקה וגילוי המוקדם של המחלה בקרב נשים".

בעידן של היום אין מודעות רבה לנושא?

"רוב הנשים לא מעורות בסטטיסטיקה העדכנית, אבל גיל החולות הולך ופוחת. אסור לזלזל בבריאות שלנו. גם אני לא ייחסתי חשיבות במשך מספר חודשים לגוש שהרגשתי בשד, כי אמרתי שאין מצב שזה הגיע אלי. בהרצאה שלי אני שמה דגש על החשיבות ללכת ולהיבדק, להיות מעורה. רק בגלל החשיבות הרבה, גם בתוך כל העיסוקים שלי אני מוצאת את הזמן להתנדב ולספר את הסיפור שלי כדי להגיע לכמה שיותר נשים".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות