קליל וקייצי

עדי כהן סימן טוב
בגל החום הנוכחי הגוף דורש ארוחות קלות ומשביעות שלא יכבידו, והנה שני מתכונים שיסדרו לכם את הקיץ
צילום: פרטי

ארוחת סלט – קינואה חומוס וירקות

בקיץ כל מה שאנחנו מחפשים זה מנות קלות הכנה וקלות על הבטן, מצננות וקלילות שישביעו אותנו בלי להכביד ולעייף. אז הנה סלט שהוא ארוחה: זה סלט צבעוני ומגוון, עשיר בחלבון מלא וערכים תזונתיים חשובים שאפשר להגיש כארוחה שלמה, מגוונת, מזינה, טעימה וקלה על הבטן, במיוחד בימים החמים, או כתוספת על יד מנה עיקרית.

המצרכים:

1  כוס קינואה מבושלת (1/2 כוס לפני הבישול)

1  גרגרי חומוס מבושלים

2  מלפפונים יפים חתוכים לקוביות (אין צורך לקלף)

2  עגבניות קצוצות

1  גזר מקולף וחתוך לקוביות

½  בצל סגול קצוץ

1  צרור (שקית) פטרוזיליה קצוצה

3-4  עלי חסה שטופים ויבשים

 

לרוטב:

½  כוס שמן זית

¼  כוס מיץ לימון

1  כף סילאן

2  כפות טחינה

½  כפית חרדל

1/2-1 כפית מלח

אופן ההכנה: שוטפים, מייבשים היטב וקוצצים גס את כל הירקות והעלים ומניחים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב. טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מתקנים תיבול (עוד מלח, לימון או סילאן). מפזרים את הרוטב מעל הסלט מערבבים ומגישים מיד. אפשר לפזר מעל: שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת ומה שמתחשק.

 

עוגת גזר קלה

זה מתכון נהדר לעוגה טבעונית טעימה ומהירה, עוגה פשוטה להכנה וטעימה במיוחד, שאפשר להכין בקלות ולכוון עם תוספות שונות. אפשר גם להקפיא מראש, ואז יש תמיד משהו טוב לשלוף כשרוצים משהו מתוק בקטנה.

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):

יבשים:

2.5  כוסות קמח כוסמין 80% (אפשר להחליף בקמח אחר או קמח ללא גלוטן)

1  כפית אבקת אפייה

1  כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון

קורט גרידת אגוז מוסקט (אופציה)

רטובים:

2 כוסות גזר מגורר (כ-4 גזרים בינוניים)

¾   כוס חלב סויה

½  כוס רסק תפוחים

1  כפית חומץ

½  כפית וניל (בתמצית מרוכזת יספיקו כמה טיפות)

¼ כוס שמן

⅔ כוס סילאן ( אפשר להחליף במייפל טבעי או סוכר חום)

תוספות לפי הטעם: חופן של: אגוזים/ שקדים/צימוקים קצוצים דק.

אופן ההכנה: מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה מערבבים את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים מרכיבים רטובים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים 2/3 מהתוספות שבחרנו ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מפזרים מלמעלה את התוספות שנותרו. אופים 45 דקות. נועצים קיסם במרכז העוגה ובודקים שיוצא נקי, זה סימן שהיא אפויה. מקררים לגמרי לפני שחותכים.

כתבות נוספות