פאי תפוחים מוקרם

באדיבות מירי זורגר וחברת אסם
2014-03-13 15:29:53
2036-06-24 04:56:00

עבור תבנית בקוטר 26 ס"מ

מצרכים

לבצק

300 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

למלית

9-10 תפוחי גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות של 2X2 ס"מ

2 כפות סוכר חום

1/3 כוס שמן או 50 גרם חמאה

להקרמה

1 מיכל שמנת מתוקה

1 שקית פודינג אינסטנט וניל צרפתי

1 ביצה

1/2 כפית תמצית וניל

לציפוי:

1 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הבצק, ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים לשעה במקרר.

מכינים את המלית:

2. מחממים שמן או חמאה במחבת. מוסיפים את התפוחים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים.

3. ממשיכים לטגן עד שהתפוחים השחימו קלות. מעבירים לקערה ומצננים. בתום הצינון מסננים את הנוזלים שנוצרו במהלך הבישול.

4. מערבבים היטב במטרפה  את כל חומרי ההקרמה, ושומרים בצד.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.

6. מרפדים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, ומהדקים לדפנות.

7. אופים את הבצק כ-15 דקות, בחום 175 מעלות, עד שהוא מזהיב.

8. מוציאים את הבצק מהתנור ומוסיפים מעל את התפוחים. יוצקים מעל את ההקרמה.

9. מפזרים שקדים פרוסים מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, כ-35 דקות או עד שהעוגה זהובה ומוכנה.

 

 

כתבות נוספות

בסימן ירידה

סקירה חדשה מעלה כי מחירי דירות 4 במודיעין ירדו ב-3% ברבעון האחרון, וב-1% מתחילת השנה, והתייצבו על מחיר ממוצע של 2.94 מיליון שקל, לעומת 3 מיליון לפני כשנה

על 'טריקינג' כבר שמעתם?

שני צעירים שגדלו בעיר פתחו לאחרונה את מכון רייז במע"ר, אולם אימונים לענף ספורט המשלב בין אמנויות לחימה לאקרובטיקה

בסימן ירידה

סקירה חדשה מעלה כי מחירי דירות 4 במודיעין ירדו ב-3% ברבעון האחרון, וב-1% מתחילת השנה, והתייצבו על מחיר ממוצע של 2.94 מיליון שקל, לעומת 3 מיליון לפני כשנה

המשך קריאה »