המצרכים:
5 כוסות קמח שמרים
2 ביצים
200 גרם חמאה/ מרגרינה מומסת
4 כפות סוכר
1 כוס מים פושרים/ חלב (200 מ"ל)
½ כפית מלח
1 ביצה – להברשה
אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר ולשים בוו לישה לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
מילוי:
1 כוס צימוקים בהירים (200 גרם)
½1 ק"ג תפוחי עץ גרנד סמית
¼ כוס סוכר
½ כוס דבש
100 גרם חמאה או מרגרינה
2 כפיות קינמון
מיץ מלימון אחד
½ כוס מים במידת הצורך (100 מ”ל)
הכנת המלית:
- קולפים ומנקים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל של כ-3 ס"מ, מערבבים בקערה עם מיץ הלימון למניעת השחרה.
- בסיר רחב ושטוח ממיסים את החמאה או את המרגרינה ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט המים ומבשלים תוך ערבוב מזדמן על אש בינונית-נמוכה עד להתרככות תפוחי העץ. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
- מסירים מהאש ומצננים.
הכנת העוגה:
- מחלקים את הבצק הקר ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20 ס"מ * 25 ס"מ.
- במרכז כל מלבן בוזקים פס של רבע מן המלית. משאירים 1 ס"מ נקי ללא מלית בתחילת המלבן ובסופו.
- משני צידי המלית חותכים בבצק פסים אלכסוניים ברוחב של ס"מ וחצי (כ-9 רצועות מכל צד).
אופן הקליעה:
- מקפלים את שני קצוות הבצק הנקיים על המלית ומתחילים לקלוע את הרצועות האלכסניות שמאל על ימין וימין על שמאל, עד לקבלת מאפה דמוי צמה.
- מעבירים בזהירות לתבנית משומנת או מכוסה בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק והמלית. (יש לשמור על רווח בין המאפים על מנת שיהיה להם מקום לתפוח)
- מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות וממתינים עד להכפלת הנפח.
- מברישים את העוגה בביצה טרופה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל170-180 מעלות ואופים 25-30 דקות עד להזהבה.
- לפני ההגשה בוזקים מעל המאפה אבקת סוכר.
*ניתן להכין את הבצק גם בלישה ידנית