לאבנה טופו קשיו חמצמצה
איזה כיף להכין בקלות לאבנה עשירה בחלבון, קרמית ורכה, ובדיוק במידת חמיצות שאנחנו אוהבים. זה כל כך קל ובריא, שאצלנו מכינים כזו בכל שבוע.
המצרכים:
1 כוס קשיו מושרה במים כ-6 שעות (או חצי שעה במים רותחים)
1 חבילה טופו משי ללא הנוזלים
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי (בהדרגה, לפי הטעם)
½ כפית מלח
לקישוט: שמן זית, זעתר
אופן ההכנה: מסננים את הקשיו, מרסקים היטב עם הלימון ושמן הזית עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים טופו ומלח וטוחנים עוד טיפה בכמה פולסים עד לקבלת תערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול, יותר מלח או לימון כפי שאוהבים. מעבירים לצלחת ומקשטים בשמן זית וזעתר.
עוגיות גרנולה
אין יותר עוגיות של בית מאשר עוגיות שיבולת שועל או גרנולה טעימות עם תוספות שאוהבים.
אז מוזמנים לנסות להכין ולספר לי איך יצא.
המצרכים :
1/2 כוס טחינה/חמאת בוטנים/חמאת אגוזים
3 כפות חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, שקדים)
1/3 כוס מייפל טהור
1.5 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
¼ כפית מלח
½ כוס מיקס אגוזים ושקדים קצוצים
½ כוס מיקס פירות יבשים ו/או שוקולד צ'יפס
½ כפית קינמון
אופן ההכנה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים יחד את כל הרכיבים הרטובים, מוסיפים את היבשים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. אם העיסה נוזלית מידי אפשר להוסיף עוד קצת שיבולת שועל, אם היא יבשה אפשר להוסיף מעט חלב. מניחים בצד ל-5 דקות כדי שהעיסה תתגבש.
בידיים רטובות יוצרים כדורים מהעיסה ומניחים בתבנית. בעזרת יד רטובה או תחתית של כוס מועכים טיפה עד לקבלת עוגיות מעט שטוחות. אופים מיד עד שהעוגיות מתייצבות (20-25 דקות). מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת לקירור מוחלט. לאחר הקירור שומרים בקופסה סגורה.