מאפה פטריות עדשים פריך
מאפה פריך עם בצק מושלם, חם ומנחם, עשיר בעדשים, פטריות ובצל מטוגנים בניחוח משגע שמתאים לכל עונה ולכל אירוע. אני סגרתי את המאפה בצורת שתי וערב חגיגית, אבל אפשר בהחלט לגלגל לרולדה פשוטה ולסמן חתכים בחלק העליון כדי לאפשר לאדים לצאת החוצה, לסמן את חיתוך המנות וגם לקישוט.
לבצק הפריך
2.5-3 כוסות קמח כוסמין (או קמח אחר)
3/4 כוס שמן קוקוס או 180 גר' נטורינה
1/2 כוס חלב סויה או חלב צמחי אחר ללא סוכר
1.5 כפיות מלח
1 כפית חומץ
למלית:
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות
1 סלסלה פטריות קצוצות
1 כפית קורנפלור
1 כפית שטוחה תבלין בהרט/ראס אל חנות
מלח, פלפל לפי הטעם
הכנת המלית: במחבת עמוקה מטגנים את הבצל מעט, מוסיפים את הפטריות לטיגון נוסף עד שהן צלויות, מוסיפים את העדשים המבושלות וממשיכים להקפיץ יחד עד שמתקבלת תערובת צלויה ושחומה. מתבלים וטועמים. מדללים כפית קורנפלור בכוס מים, מערבבים היטב שלא יהיו גושים ואז שופכים אל המחבת ומערבבים. זה ייצור רוטב סמיך .מערבבים על להבה נמוכה כמה דקות עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש.
הכנת הבצק: מערבבים יחד את כל המצרכים רק עד לקבלת בצק אחיד. לא ללוש יותר מידי. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר להתייצבות כ 10 דקות.
מחברים: מרדדים את הבצק על נייר אפיה מקומח מעט למלבן רחב. מעבירים את תערובת העדשים פטריות, אל מרכז המלבן ומקפלים משני הצדדים או מגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית, כשהפתח כלפי מטה. חשוב ליצור חורים/פתחים בבצק כדי לאפשר ללחות לצאת החוצה ולא להרטיב את הבצק. אופים כ-30 דקות ב-190 מעלות עד שמשחים. מוציאים ומניחים להצטנן מעט.
סלט קינואה-תמרים עם אבוקדו ושקדים
זהו סלט חגיגי במיוחד המשלב מתוק, מלוח וחמוץ ומתאים לכל ארוחה, שהכנתי במיוחד עבור ספר מתכוני התמרים של "התמרים של שרית".
המצרכים:
1 כוס קינואה צבעונית
1.5 כוסות מים
5 תמרים מג'הול יבשים
1 אבוקדו בשל
4 עגבניות מיובשות
1 כוס עגבניות שרי
חופן שקדים
צרור פטרוזיליה
שמן זית, לימון מלח פלפל – בהתאם לטעם
אופן ההכנה: מבשלים קינואה במים כ-15 דקות עד שכל הנוזלים נספגו. מצננים ומפרידים בעזרת מזלג. בינתיים חותכים את האבוקדו לקוביות ואת העגבניות לחצאים. קוצצים את התמרים, הפטרוזיליה והעגבניות המיובשות לפיסות קטנות (אם העגבניות מאד קשות אפשר לשפוך עליהן מעט מים רותחים). מניחים בקערת הגשה את הקינואה, מוסיפים את הירקות והעלים, מוסיפים מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ופלפל בהתאם לטעם ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מקשטים בשקדים פרוסים ומגישים.