בעלי העסקים בישראל כבר התרגלו להפתעות לא נעימות, ממגפת הקורונה ועד למלחמת "חרבות ברזל", אולם שני עסקים חדשים בעיר נאלצו לאחרונה להתמודד מיד עם ההשקה עם המערכה מול איראן.
בפארק הטכנולוגי במודיעין, בשדרה המרכזית 15, נפתחה להרצה, רק יומיים לפני פרוץ המלחמה, מסעדת השווארמה של בן רוזנברג, בן 28 שמספר כי חלם לפתוח עסק משלו עוד מנעוריו. "אני אוהב את מודיעין, עבדתי פה הרבה שנים והחלטתי לפתוח כאן מסעדה. כשפתחתי בדיוק התחילה המלחמה, היה בלגן, אנשים לא הגיעו למשרדים ולא היה פה אף אחד באזור. עכשיו הכל מתחיל להתאזן".
עוד סיפר השבוע רוזנברג כי במסעדה שלו הוא מגיש לצד השווארמה גם שיפודים, חזה עוף, מעורב ירושלמי ועוד. "הלקוחות שהיו אצלי עד כה לא הפסיקו להחמיא לי על האוכל ועל הניקיון במקום. מי שמכיר אותי יודע שאני נותן דגש על כל פרט הכי קטן במסעדה. הכל טרי, טעים ונקי מאוד. אני מגיש את הלב שלי על צלחת, או בלאפה או בפיתה. אני מזמין את כולם להגיע ולטעום בעצמם, לשבת ולהבין במה אני שונה ממה שהכרתם עד היום".
העסק השני שהושק בתזמון בעייתי במיוחד הוא מסעדת "הנכד", במרכז המסחרי פורום הציפורים, כאשר מדובר על מסעדה חלבית המציעה כריכים טריים, סלטים, פסטות ועוד. מאחורי המקום החדש עומד אלידור חכמון, בן 38, שסיפר השבוע: "פתחתי בשיא המלחמה, ירדנו למקלט, אבל ידעתי שיש לי מקום יפה וידעתי שזה יצליח אז לא דאגתי. אני גר במודיעין מעל ל-28 שנים. בעבר הייתה לי עגלה של בורקס באזור רמלה, ולפני כן עבדתי בעגלות של המלבי של סבא שלי. אני קרוי על שמו של סבא שלי אליהו, ויש לנו עגלות של מלבי בבן שמן ובחוף פלמחים. לכן גם קראתי למסעדה 'הנכד'. אוכל זאת האהבה הכי גדולה שלי".
על המקום החדש מספר חכמון: "יש לנו סנדוויצ'ים מיוחדים, כמו סנדוויץ' טוניסאי וסנדוויץ' קציצות דגים שהפך ללהיט. את הפסטות והסלטים אנחנו עושים במקום, ויש לנו גם טוסטים, שקשוקה וחביתות. הרבה שנים עבדתי מהבית ורציתי להפסיק להרוס לאשתי את המטבח. עד עכשיו התגובות נהדרות, אנשים מאוד מתלהבים ומחמיאים לי. אני בהלם כל פעם מחדש מהתגובות. אנשים חוזרים כבר בפעם העשרים כדי לאכול את סנדוויץ' הדגים שלי. אני מכין את הכל מא' עד ת' במטבח הקטן שלי, ויש לי לקוחות מכל הארץ".