הכל התחיל בבית

רותי בוסידן
כרמל גאלי גילתה את האהבה למטבח כבר בגיל צעיר, וכעת, אחרי שכבר הקימה עם בעלה מספר מיזמי מזון, הם פתחו מסעדה איטלקית בשכונת הציפורים
צילום: פרטי

מה שהתחיל בחלום על בישול ביתי הפך לאחר מכן למספר מיזמי אוכל שונים, וכעת גם למסעדה איטלקית במרכז פורום ציפורים במודיעין.

בני הזוג כרמל ויוני גאלי, בעלי כרמיה פסטה בר החדשה שבקרוב יעתיקו את מקום מגוריהם למודיעין, סיפרו השבוע: "מאז ומתמיד אהבתי לבשל ולאפות. זה קרה בעיקר מנסיבות החיים – אימא שלי חלתה בסרטן ונאלצתי להיכנס למטבח. אחרי שהשתחררתי מהצבא התחלתי להיות שכירה ושם הכרתי את בעלי לעתיד".

בשלב מסוים היא החליטה לקחת את הבישול צעד אחד קדימה, והתחילה ללמוד אפייה ובישול בבית הספר "בישולים". "אחרי הלימודים התחלנו להכין מגשי אירוח ולמכור אותם", היא מספרת, "עבדנו בזה שנה וחצי מפה לאוזן והבנו שיש לזה ביקוש, אז החלטנו לפתוח שולחנות שוק עם מגשי אירוח בשריים. בשלב הבא פתחנו עוד עסק, במושב עזריה, שבהתחלה היה פודטראק בשרי והיום זאת מסעדה שלנו עם שותף".

על החיבור למודיעין היא מספרת: "לפני חצי שנה, שלושה ימים לפני שהיינו אמורים להתחתן, ראינו את המקום בפורום ציפורים. רצינו לפתוח שם המבורגריה אבל לא קיבלנו אישור. ואז, אחרי זמן מה הגענו לשם שוב לבדוק את המקום, ראינו שהוא עדיין פנוי והחלטנו לקחת אותו בלי לדעת מה אנחנו הולכים לעשות שם. יומיים אחרי זה נסענו למילאנו לירח דבש, ושם נולד הרעיון של פסטה בר".

"יש לנו במקום 15 סוגי פסטות, פוקאצ'ות, סלטים מיוחדים ומאפים", היא מספרת, "זה חלום שמתגשם. בעזרת השם, בעוד שנתיים אנחנו רוצים לפתוח עוד מקום בשרי בשכונת מורשת. אנחנו ממש מתכוונים להשתקע פה במודיעין, עוברים לגור פה, ובעזרת השם פותחים כאן עוד עסק".

על המנות בתפריט היא מוסיפה: "הפסטות מיוצרות במיוחד בשבילנו ואני הייתי מעורבת בייצור שלהן, כשהן מגיעות טריות מדי יום. יש מנות פסטה שאפשר להרכיב לבד ויש מנות שאנחנו בנינו, כמו טורטליני לימון, פוצ'יני שמנת, ניוקי אדום ביער עם סלק, ערמונים ומחית כמהין, ויש גם רביולי עם פולנטה, ריבת בצל ושמנת. יש לנו פוקאצו'ת שאנחנו אופים במקום וסלטים טריים. מנת פסטה מתחילה ב-37 שקל והכי יקרה עולה 65 שקל. יש אצלנו מקומות ישיבה, יש משלוחים ויש לנו אתר שבו ניתן להזמין. אנחנו פתוחים מדי יום בין 11 בבוקר תשע בערב, ויש במרכז מרחב מוגן".

ואיך מתמודדים עם המלחמה?

"המלחמה קצת הרסה לנו, כמו לכולם. אנשים מפחדים לצאת מהבית. אנחנו מבינים את זה ולכן יש לנו שירות משלוחים. אנחנו מאמינים במוצר שלנו ובמקום ואנשים שבאים חוזרים שוב. אנחנו מאמינים שזה יסתדר בסוף. הכל מאוד טעים ואנשים בשכונה מפרגנים וקונים. יש לי גם מוצרים שאפשר לקחת ולהכין בבית. אני מזמינה את כולם לבוא ומבטיחה שלא יתאכזבו".

 

כתבות נוספות

קיץ בטוח מתחיל במקום בטוח

העירייה תחדש החל מסוף השבוע הקרוב את פעילות מתחם הנוער במע"ר, לצד המשך תגבור האכיפה באזורי הבילוי המרכזיים בעיר

"המורים מושפלים ומתביישים"

לאחר שתלמיד שהתפרע תקף שלושה עובדי הוראה בבית הספר משואת נריה בעיר, בהסתדרות המורים הורו על צעדים חריגים ומספרים על אובדן שליטה. בהנהגת ההורים העירונית קיימו ישיבת חירום וקוראים להתגייסות כלל-מערכתית

ואיזה מסכנים האוהדים

עירוני מודיעין התייצבה לשבוע גורלי, והשיגה רק נקודה אחת מתוך שש אפשריות, לאחר שהצליחה להפסיד אפילו לנועלת הטבלה

"המורים מושפלים ומתביישים"

לאחר שתלמיד שהתפרע תקף שלושה עובדי הוראה בבית הספר משואת נריה בעיר, בהסתדרות המורים הורו על צעדים חריגים ומספרים על אובדן שליטה. בהנהגת ההורים העירונית קיימו ישיבת חירום וקוראים להתגייסות כלל-מערכתית

המשך קריאה »