"עוצרים תושב ללא סיבה וביבס שותק?!"

ערן קמינסקי
חבר המועצה איתי אלמוג בר קרא הבוקר לפיטורי מפקד משטרת מודיעין לאחר "פרשת הכיפה", ותקף את התנהלות ראש העירייה וחברי המועצה: "לצערנו, קיבלנו מהם שתיקה"
צילום: פרטי

מספר ימים לאחר שהתפוצצה "פרשת הכיפה" במודיעין, תוקף הבוקר (שלישי) חבר המועצה איתי אלמוג בר את התנהלות ראש העירייה וחברי המועצה בנושא.

אלמוג בר, המשנה לראש העירייה שהשתתף בהפגנה שנערכה מול משטרת מודיעין במוצאי שבת, קרא הבוקר לפיטורי מפקד התחנה המקומית ואמר למודיעין News: "כששמעתי לראשונה על המקרה התקשיתי להאמין שדבר כזה יכול לקרות במדינת ישראל ופה בעיר. ששוטרים יעצרו אדם עקב כיפה שיש עליה דגלי ישראל ופלסטין שהוא חבש כמסר לאמונתו בדו קיום, ושלאחר מכן הם יגזרו את הכיפה, שזו פעולה אנטישמית שאם הייתה מתרחשת במדינה אחרת אז כל המדינה הייתה סוערת. היה ברור שזה עוד מקרה שבו המשטרה מתנהלת כזרוע לדיכוי פוליטי מטעם הממשלה, למרות שזה לא התפקיד שהמשטרה אמורה למלא במדינה דמוקרטית".

עוד הוסיף אלמוג בר כי "במוצאי שבת התקיימה הפגנה מול המשטרה ובה נכחו גם חברי סיעת מודיעין חופשית, יחד עם מאות מתושבי העיר. היינו בטוחים שעוד חברי מועצה יגיעו, או לפחות יכתבו גינוי למה שקרה, ולא ראינו שזה קרה. זה מדהים בעינינו שחברי מועצה (שחלקם דתיים) לא רואים שום בעיה במצב שבו שוטרים גוזרים כיפה של אדם דתי משום שהמסר הפוליטי עליה לא לרוחם. זה לא אמור להיות ככה. מותר לאנשים להחזיק בדעות פוליטיות שונות וגם ללבוש בגדים או פרטי לבוש כמו חולצות או כובעים או כיפות או להחזיק דגלים ושלטים בלי חשש שהמשטרה תעצור אותם או תגזור את הרכוש הפרטי שלהם. וברור שגזירת כיפה, שהיא סמל לאמונה של אנשים דתיים, זה משהו קיצוני שקשה לדמיין שהתרחש פה במדינת ישראל".

"קראנו גם לראש העירייה וגם לחברי המועצה לצאת באופן ברור נגד התנהלות המשטרה, ולצערנו עד כה קיבלנו שתיקה. האם ראש העירייה היה שותק אם אזרחים היו מסירים כיפה לאדם דתי סתם כך? אין לי ספק שהוא היה מגיב ובחומרה. אז כששוטרים עוצרים תושב העיר ללא שום סיבה וגוזרים לו את הכיפה הוא שותק? אין לי ספק שהוא לא אהב את מה שקרה, אבל הוא צריך להתבטא בפומבי כי זו פגיעה קשה בתושבי העיר (לא רק באדם שנפגע ישירות) ומצופה ממנו ומיתר חברי המועצה להתייחס לנושא בצורה ברורה ולגנות את פעולת המשטרה".

כתבות נוספות

אבסורד בבית הספר

תלמיד כיתה ו' שספג איומים מחבר לשכבה נאלץ להישאר בביתו מספר ימים ולהסתייע במחנכת כ"שומרת ראש", בעוד שהתלמיד המאיים השלים את השנה כרגיל. העירייה: "האירוע טופל וניתן מענה נרחב"

מעלים הילוך באכיפה

47 דוחות נרשמו בשבוע האחרון, בדגש על עבירות של פגיעה במרחב הציבורי: תנועה, עישון, רעש וכלבים משוחררים

מרחיבים לכבוד הקיץ

העירייה מעדכנת על תגבור מיזם "נעים בסופ"ש" וקו 162 לחוף הים בראשל"צ לאורך כל החופש הגדול

אבסורד בבית הספר

תלמיד כיתה ו' שספג איומים מחבר לשכבה נאלץ להישאר בביתו מספר ימים ולהסתייע במחנכת כ"שומרת ראש", בעוד שהתלמיד המאיים השלים את השנה כרגיל. העירייה: "האירוע טופל וניתן מענה נרחב"

המשך קריאה »