בתחתית הטבלה

ערן קמינסקי
נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ממחישים את מצבו של שוק הנדל"ן בעיר: 213 דירות נמכרו בין נובמבר לינואר, והיצע הדירות החדשות שנותרו למכירה הוא הנמוך מבין הערים הגדולות
צילום: מודיעין News

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה לאחרונה את נתוני מכירות הדירות בין החודשים נובמבר 25' לינואר 26', מהם עולה כי במודיעין נמכרו בתקופה זו 213 דירות יד 2.

מדובר על עלייה של 44% לעומת שלושת החודשים הקודמים לתקופה זו, כלומר בין אוגוסט לאוקטובר 25', בהם נמכרו בעיר 144 דירות יד 2 בלבד. נתון זה הציב את מודיעין במקום ה-17 בארץ במכירת דירות יד 2. זאב שומכר, בעלי משרד התיווך הוותיק שומכר נדל"ן, אמר לאחרונה למודיעין News כי "במהלך שנת 2025 התבצעו במודיעין מעט מאד עסקאות נדל"ן: מיד 2 נמכרו 473 דירות, ואילו בשוק הנדל"ן מיד ראשונה נמכרו 154 דירות. לשם השוואה, בשנת 2024 נמכרו בעיר 687 דירות יד 2 ו-205 דירות חדשות. כלומר, ירידה של 30% במכירות".

נתונים נוספים שפרסמה הלמ"ס מראים, שוב, את עומק המחסור בבנייה חדשה במודיעין, כאשר נכון לינואר נותרו בעיר רק 263 דירות חדשות למכירה, נתון המציב את מודיעין במקום ה-18 מבין הערים הגדולות בארץ (למעלה מ-100 אלף תושבים). מדוח קודם של הלמ"ס, בתחילת ינואר, עלה כי נכון לנובמבר האחרון נותרו בעיר 300 דירות חדשות למכירה, כך שבמשך כחודשיים נמכרו במודיעין פחות מ-40 דירות חדשות.

כידוע, הסיטואציה הנוכחית בה נותרו במודיעין מעט מאוד דירות למכירה נובעת מהשלמת בניית ושיווק הפרויקטים בשכונת מורשת, ובנייה חדשה שתוצא לשיווק תתרחש רק בעוד מספר שנים, עם תחילת שיווקן של 3,575 הדירות שייבנו בשכונת מעיינות החדשה, הראשונה שתיבנה במסגרת שלב ב' של פיתוח העיר.

 

 

כתבות נוספות

מאות מיליונים בדרך

חברת מגה אור צפויה להכניס מדי שנה 250 מיליון שקל, לאחר החתימה על מערכת הסכמים ארוכת טווח בתחום חוות השרתים שהיא מקימה

בין בורשט לחריימה

ד"ר אנה פרשיצקי ממודיעין, מרצה בכירה לסוציולוגיה, חקרה את השתלבות העולים מברית המועצות בפריפריה הישראלית, על תהליך ה"התמזרחות" שעברו, ומסבירה מדוע הדור השני צמא כיום לאוכל מבית אימא רוסיה

טילים או חרדים

נדמה שמתנהל כאן ניסוי אלוקי שמבקש לבדוק מתי יקומו החילונים על החרדים ואיש ישלח יד בנפש חברו

נתנו מגופם

מדינת ישראל מובילה בשיעור תורמי כליות, ומבין הישראלים הרבים שעשו זאת ישנם 30 תושבי מודיעין: "הייתה לי הזדמנות להציל חיים, אז אעמוד מהצד?"

בין בורשט לחריימה

ד"ר אנה פרשיצקי ממודיעין, מרצה בכירה לסוציולוגיה, חקרה את השתלבות העולים מברית המועצות בפריפריה הישראלית, על תהליך ה"התמזרחות" שעברו, ומסבירה מדוע הדור השני צמא כיום לאוכל מבית אימא רוסיה

המשך קריאה »

נתנו מגופם

מדינת ישראל מובילה בשיעור תורמי כליות, ומבין הישראלים הרבים שעשו זאת ישנם 30 תושבי מודיעין: "הייתה לי הזדמנות להציל חיים, אז אעמוד מהצד?"

המשך קריאה »