- יואב ויטלם שיחק מול קריית אתא 34:32 דקות, שני רק לברנדון אנג'ל, כדי להוביל את הפועל באר שבע לניצחון חוץ, בדרך למקום השביעי בליגה. 15 נקודות (4 מ-13 מהשדה, 6 מ-7 מהקו), 3 אסיסטים, 3 ריבאונדים, 2 חטיפות וגם 3 איבודים, אבל מי סופר. בקצב הזה שחקן חודש דצמבר (הישראלי) יהיה גם שחקן חודש ינואר, שחקן חודש פברואר ושחקן חודשי חופשי. מועמד מתבקש לתואר תגלית העונה. אוטוטו צועקים לו בהיכל נוקיה M-V-P. בסוף הוא גם יאהב קטשופ, באמריקה זה תנאי כניסה למכללה.
- אליפות הארץ לילדים ונוער עד גיל 15 בהיאבקות יוונית-רומית (וגם קצת ישראלית, בהינתן אזרחות המשתתפים), נערכה בסוף השבוע האחרון בערד. שלושה מנציגי העיר הגיעו לזהב, אחד הגיע לכסף, ובא לרסקין גואל. קואצ' אדוארד רסקין. למעלה ממאה ושישים ספורטאים צעירים מארבע רוחות שמיים התייצבו לקחת חלק באירוע המסורתי, חמישה מהם חברי מכבי מודיעין המקומית, הפועלת בעמותת סחלבים. ארבעה, כאמור, טיפסו אל הפודיום. הלל רסקין נגע בשמיים במשקל 32 ק"ג, אדם סקקון השקיף על הנוף המדהים ב-38 ק"ג, וזוהר רסקין נפנף בגאווה ב-52 ק"ג. אדם סמולקין, במשקל 35 ק"ג, דילג למדרגה השנייה כדי לענוד כסף בחיוך גדול. מפה יש גם לאן לעלות. לגיל 16, למשל.
- חלון ההעברות ננעל. המשמעות? בן שהר לא יחזור לשחק כדורגל העונה. ובכלל? ספק גדול. בגיל 36, אם זה נראה כמו ברווז, הולך כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז, זה כנראה הסוף. בגיל 37 הוא לא אמור לנסות שוב, גם אם אמור זה רומא הפוך. לפחות זה לא פירנצה. שהר קיבל הצעות מקבוצות ליגה לאומית למכביר, רק לבחור ולחתום. הוא לא רצה. בעירוני מודיעין בטח היה לו מקום, אבל מה יש לו לעשות מול תריסר אוהדים בבת ים? אחר כך יכתבו במקומון שהוא מזלזל באימונים. אי-שם, לפני משחק מול יוון, עמדו במעלית שהר, זהבי, שכטר ומאמן הנבחרת אלי גוטמן. שהר מספר ש"גוטמן הסתכל עליי ואמר: 'אתם יודעים מה אני אוהב אצלו? הוא כל הזמן רעב, הוא כל הזמן רוצה. תלמדו ממנו'. לא שיחקתי דקה". אולי זה משל ואולי הוא פשוט כבר לא רוצה. התשובות בקרוב, במוקומנטרי החדש, בכיכובה של בתיה. אם לא יכבוש שער, אפשר ויכבוש את טקס פרסי הטלוויזיה, של מיקי זוהר.
- עירוני מודיעין הבועטת בועטת בדלי. אחרי סיבוב ראשון של 20 נקודות ב-15 משחקים, היא עם 6 ב-8, כולל ניצחון אחד בלבד בעשרת המשחקים האחרונים וממוצע עלוב של חצי שער למשחק. בשבוע שעבר, בבית, מול ראשון לציון, היא חילצה נקודה בדקה התשעים. 1:1 מול קבוצת צמרת הייתה יכולה להיחשב לתוצאה סבירה, אלמלא תשע התוצאות שקדמו לה. השבוע גם שני גולים בדקה התשעים לא היו עוזרים לה, אחרי שחטפה חמישייה ממכבי פתח תקווה במושבה. 1:5, אמנם מהמוליכה, אבל פעם זה לא היה קורה. מהמקום התשיעי בסוף הסיבוב הראשון עירוני מודיעין נפלה למקום ה-13, שלוש נקודות מהקו האדום. מישהו ניפח יותר מדי אוויר בכדור, ומדובר בכדור שלג. כרגע הוא מתגלגל בכיוון הכללי של ליגה א'. זאת לא נפילה, זאת התרסקות. תומר ואז'ובל לא מצליחים לקנות שער, היחיד שעולה ויורד זה גינזבורג, כשהוא מוציא כדור ועוד כדור מהרשת, אבל אוטוטו נתפס לו הגב. בנודיס מחפש פתרונות ונראה שכלום לא עובד, אפילו לא ערב גיבוש. כפר שלם, בני יהודה וכפר סבא מתחממות,כל העומד מאחוריהן הוא העומד. מאין תבוא עזרה? בינתיים התחלפו יושב ראש, מנכ"ל, תשעים אחוז סגל ומגרש הבית, אז מה עוד נותר לשנות במשונה? כמו שזה נראה, רק את הליגה שהוא משחק בה. והלוואי ונתבדה.
- אותה הגברת בשינוי הגופיה. עוצמה ומכבי התמזגו לאיחוד מודיעין, אבל התוצאה נראית זהה. השבוע, בבית, מול אליצור רמלה, ניגפה הקבוצה ב-23 הפרש כואב. ומדובר בשיפור לעומת השבוע שעבר, אז חטפה 31 מחבל אילות. המקום האחרון בטבלה דווקא מחמיא, זאת עדיין ליגה ארצית, אבל לא לאורך זמן. שלושה חודשים עברו מאז הניצחון האחרון של הקבוצה, 78:82 על דימונה, אי אז ב-7.12, כשהשנה הייתה 2025. מאז החתימו גבוה ורכז, ללא הועיל. נמרוד כהן ואיתי מידן מאמינים בני מאמינים, אבל בשורה התחתונה אובדי עצות. 16 משחקים, 14 הפסדים, 18 נקודות. חוטפים 84.8 נקודות למשחק, עונים עם פחות משבעים (69.8). נצר סירני רחוקה ארבעה ניצחונות בחוף מבטחים. זה לא כדור שלג, זה הסלע של סיזיפוס. אז יפו וחולון עם שלושה הפסדים כל אחת, ויש על מה לשחק. התקווה מתה אחרונה. אפשר גם להתנחם בעידו מנצ'ל, יוצא מחלקת הנוער של עוצמה מודיעין, שמוביל את ר"ג-גבעתיים לפסגת הליגה עם 17.5 נקודות למשחק.
24.עונת הג'ודו של 2026 נפתחה בקול שאנסון קורע לב ואוזניים, עם גראנד סלאם פריז היוקרתי. תקופת הקריטריון האולימפי למשחקי לוס אנג'לס 2028 תיפתח ביוני והשעון מתקתק במהירות. 488 ג'ודוקות מ-78 מדינות התייצבו לאירוע, כולל 14 ממדינה אחת, בהם 6 כחולים, 8 לבנות. שריר התייצבה עם זיכרונות טובים, ב-2023 היא קטפה זהב וזימרה את התקווה עם הדגל ברקע. הפעם הזאת היא פתחה עם איפון על הצרפתיה דוריה בוראס, לאכזבת הקהל המקומי, אבל קרב שמינית הגמר מול הקוסוברית לאורה פאזליו נמשך 24 דקות, בטרם נקעה נפשם של השופטים שהכריזו על עונש שלישי לשתי הג'ודאיות. קרב ג'ודו אורך כשלוש דקות, זה כמו שמשחק כדורגל ישוחק שבע מאות עשרים דקות. אבל ככה נכנסים לכושר, שיא. וגילי חולמת אולימפיאדה שלישית. רוי סיון, לעומת זאת, נציג מיטב מודיעין בנבחרת הגברים ואלוף ישראל שנתיים ברציפות במשקל עד 90 ק"ג, חותר להופעה ראשונה. בסיבוב הראשון הוא הטיח את מנדיץ' הסרבי לווזארי, חצי דקה לסיום. בשמינית הגמר הוא ספג שלושה עונשים שעלו לו בקרב מול צלידיס היווני. כל ההתחלות קשות, אבל בסוף זוכרים את הסוף.







