במרכז פסג"ה במודיעין ערך אתמול (רביעי) משרד החינוך שימוע למנהלי בתי ספר שהעלו לרשתות החברתיות השבוע סרטון בו קראו להשבת החטופים, הפסקת המלחמה והפסקת הרעב בעזה.
אל הדיון הגיעו חברי סיעת מודיעין חופשית במועצת העירייה – איתי אלמוג בר, גלעד ביהרי וטלי נאומן – כאקט של הבעת תמיכה. לאחר הדיון אמרו המנהלים כי דרשו משר החינוך יואב קיש להתנצל על כך שאמר כי הם "שופרות של החמאס": "דבר כזה לא אומרים, בטח שלא בזמן מלחמה. לא משווים מנהלים מקצועיים ומסורים לאויב המר ביותר של ישראל".
כזכור, במשרד החינוך טענו לאחר הזימון לשימוע כי הסרטון שפורסם עלול "להחליש את החיילים". לאחר הדיון אמרו המנהלים: "הם טענו כי הסרטון הוא לא זירה לשיחה חינוכית עם התלמידים. ענינו כי הסרטון לא פנה אל התלמידים אלא אל הציבור ואל ממשלת ישראל. האמירה שלנו לא נאמרה כדי להחליש את החיילים, אלא כדי לעורר דיון ציבורי".