בקהילת יזמ"ה לקחו לאחרונה את המושג "תיקון עולם", ופרטו אותו לפרקטיקה של המציאות כאשר השיקו יוזמה חדשה בעיר תחת הסלוגן "שווה תיקון".
במסגרת היוזמה החדשה יקיימו מתנדבי הקהילה אירועים אליהם מוזמנים תושבי העיר הזקוקים לתיקון כלשהו, בין אם זה במדי הג'ודו של הילד שנקרעו, צעצוע שהתקלקל או שלט הטלוויזיה שהפסיק לעבוד, והכל ללא עלות. האירוע הקרוב יתקיים ב-8 ביולי, בין השעות 16:30-19:00 בקהילת יזמ"ה ברחוב חטיבת גבעתי 31.
"הכל התחיל כשהשלט של הרובוט של הבן שלי נשבר", מספרת דבי גרינברג, רכזת קהילה ביזמ"ה, "נורא התבאסתי כי אף אחד לא ידע לתקן אותו. פניתי ליונתן טובי, חבר בקהילה, והוא הצליח. התחלתי להעביר לו דברים קטנים לתיקון וככה זה התגלגל. ליונתן יש בן שגר בשוודיה והוא ראה שם את הפרויקט הזה של תיקונים. מדובר בפרויקט עולמי שקיים גם בארץ, בקריית טבעון. שמעתי על זה ומאוד התלהבתי מהפרויקט. היום אנשים אומרים 'יותר משתלם לי לזרוק ולקנות חדש מאשר לתקן'. אנחנו מציעים גם שמירה על הסביבה וגם מפגש בין-דורי בין ילדים שמביאים אופניים לתיקון לבין אנשים שיודעים לתקן ונהנים מזה. מכל צד זה ממש נהדר".
במהלך המפגשים מפעילים חברי הקהילה גם עגלת קפה, המציעה קפה ומאפה בעשרה שקלים בלבד. "הרעיון הוא שהם יושבים, שותים קפה ומדברים בניהם", מספרת גרינברג, "זה פרויקט שמכל צד שאתה רואה אותו יש בו זכייה. התחלנו לחשוב איך לעשות את זה. יש לנו מקום ויש לנו מלא מתנדבים, גייסנו מתנדבים נוספים מיד שרה והתחלנו להתארגן. נסענו לקריית טבעון לראות איך עושים את זה ואמרנו 'יאללה, נעשה גם פה'. קפצנו למים ובאמת היה מפגש ראשון מאוד מוצלח. הייתה הצלחה אדירה והייתה אווירה נהדרת ואנחנו רוצים להמשיך".
לקראת האירוע הבא, שיתקיים כאמור ב-8.7, היא מוסיפה: "בגדול, אנשים צריכים להגיע עם החפץ שהם רוצים לתקן, כשהוא נקי, להביא כבלים אם צריך, אנחנו מקבלים אותם, בודקים מה צריך לתקן ומוצאים את המתנדב שנראה לנו הכי מתאים ומפנים אליו, אם חסר חלק או שצריך לקנות חלק חדש, יכולים לכוון ולחזור אחר כך. מבחינה בטיחותית יש לנו מתנדבים מאוד מנוסים – הנדסאי חשמל ומהנדסים – אנשים יצירתיים שמאוד רוצים לעזור".
עוד מספרת גרינברג כי בצוות המתנדבים ישנם תופרות, אנשי מחשבים, חשמלאים ועוד, ומסכמת: "הכל ביחד הוא חלק מ'תיקון עולם', בתקווה לעשות טוב לעולם".