איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

צילום ארכיון: סחלבים

עיריית מודיעין שוקלת לאחד כבר בספטמבר הקרוב את בתי הספר היסודיים כרמים והאלה, זאת לאור הקיטון במספר התלמידים.

במכתב שהוציאה הנהגת ההורים בכרמים להורי התלמידים נכתב כי באמצע החודש עדכן מינהל החינוך כי בשנת הלימודים הקרובה לא תיפתח בבית הספר כיתת א', מה שיותיר את בית הספר עם שמונה כיתות בלבד, מתוכן שלוש של החינוך המיוחד. משמעות הדבר היא קיצוץ משמעותי בתקציבים המופנים לבית הספר ובכוח האדם.

עוד נכתב כי בעקבות ההודעה "קיימנו שיחת זום עם כלל הורי קהילת כרמים, בה השתתפו מעל ל-70 בתי אב מתוך כ-90, ונסקרו בה הנתונים הדמוגרפיים והשלכותיהם על שנת הלימודים תשפ"ו. מתוך תחושת אחריות לעתיד ילדינו, עלתה הסכמה רחבה כי הפתרון הנכון והמתבקש הוא איחוד מיידי של בית ספר כרמים עם בית ספר האלה כבר בשנת הלימודים הקרובה".

עוד מסרו בהנהגת ההורים כי בעקבות זאת התקיימה פגישה עם ראש העירייה וראשי מינהל החינוך, כאשר "בהמשך לבקשתנו התקבלה ההחלטה על איחוד מיידי של בתי הספר החל משנת הלימודים תשפ"ו". עם זאת, גורמים בעירייה סייגו הבוקר ואמרו כי מסתמן שאכן האיחוד ייצא לפועל, אולם ההחלטה עדיין אינה סופית.

כזכור, נושא האיחודים הנדרשים בין בתי הספר היסודיים, שמספר התלמידים בהם הלך והתמעט עם השנים ובחלקם מספר כיתות א' הנפתחות מדי שנה ירד ל-1, עלה לכותרות עוד לפני שנים רבות. במינהל החינוך אף ביקשו בזמנו להתחיל התהליך היערכות יחד עם הנהגת ההורים העירונית, אולם בסופו של דבר ביטל את המהלך ראש העירייה חיים ביבס. כעת, עם ההתמעטות הנמשכת בשיעור הילדים בגילי בתי הספר היסודיים בעיר, הוחלט כי בשנת הלימודים הבאה יאוחדו בתי הספר נתיב זבולון ומשואת נריה (שילמדו במשואת נריה) ואבני חן יאוחדו עם חוט השני.

כתבות נוספות

עשה זאת בעצמך

השבוע במדור: מתכון ללאבנה טבעונית קלה להכנה, ועוגיות גרנולה עם טעם של בית

הדרך עוד ארוכה. מאוד ארוכה

לאחר ההכרזה על אישור התוכנית להרחבת כביש 443 ארגוני הסביבה כבר מתנגדים, ומחזיק תיק התחבורה מעריך שהעבודות יחלו רק בעוד כשנתיים

נשים בחזית העורף

בעוד שעשרות אלפי פצועי המלחמה מקבלים מענה מלא מהמדינה, נשותיהם נותרות מאחור בעודן מנסות להיות שם עבור הבעל הפצוע ובמקביל להחזיק את המשפחה. לשם כך הוקמה לאחרונה עמותת "אחותי", והמשתתפות ממודיעין מספרות: "בזכות העמותה אנחנו לא לבד"

נשים בחזית העורף

בעוד שעשרות אלפי פצועי המלחמה מקבלים מענה מלא מהמדינה, נשותיהם נותרות מאחור בעודן מנסות להיות שם עבור הבעל הפצוע ובמקביל להחזיק את המשפחה. לשם כך הוקמה לאחרונה עמותת "אחותי", והמשתתפות ממודיעין מספרות: "בזכות העמותה אנחנו לא לבד"

המשך קריאה »