היכונו לפתיחת המעטפות

ערן קמינסקי
בסוף השבוע יינעל המכרז להקמת מתחם הסטודנטים והצעירים במרכז העיר, בו ייבנו כ-500 יחידות דיור משני סוגים, שיהיו קטנות מכפי שתוכנן בתחילה. 50% מהדירות יוקצו לתושבי העיר, שגם יזכו להנחה בשכר הדירה
צילום: דוברות העירייה

בסוף השבוע הקרוב יינעל מכרז העירייה לתכנון, מימון, הקמה, ניהול ותפעול מתחם המעונות לסטודנטים ולצעירים שעתיד להיבנות בצומת הרחובות שדרות עמק זבולון ויגאל ידין. מהמכרז עולה כי בניגוד לתכנון המקורי, בכוונת העירייה לבנות במקום יותר יחידות דיור, שגם יהיו קטנות יותר מכפי שפורסם בתחילה.

כפי שפורסם, הפרויקט יתקיים בשיטת DBOT, בה הזוכים יקימו ויתפעלו את המתחם למשך כ-25 שנים, אז הוא ישוב לידי העירייה, כאשר כעת מתברר כי רובע הסטודנטים יכיל כ-500 יחידות דיור. יחידות הדיור במתחם יתחלקו לשני סוגים, כאשר 330 הדירות מהסוג הראשון יהיו בגודל של 20-24 מ"ר ו-170 הדירות מהסוג השני בגודל של 32-36 מ"ר. בנוסף, במקום ייבנו שטחי מסחר וחניה בהיקף של כ-4,000 מ"ר.

מהמכרז עולה כי מי שיהיו רשאים להתגורר במתחם הם סטודנטים וצעירים חסרי דירה בגילי 21-35. הזוכים במכרז יחוייבו להשכיר את הדירות אך ורק לעומדים בתנאים, ותוך מתן עדיפות לתושבי מודיעין, כאשר דמי השכירות לא יעלו על אלו שתקבע העירייה. בסיום תקופת הזיכיון ימסור הזכיין את המתחם בחזרה לעירייה, כאשר הוא תקין ופעיל וכל המבנים והמתקנים שלמים ומוכנים להפעלה.

מדובר על מגרש בגודל של כ-21 דונם, כאשר במידה וירצה הזוכה במכרז לנצל זכויות בנייה נוספות, במידה ויהיו, לאחר קבלת היתר הבנייה, הוא יזדקק לאישור העירייה. כמו כן, זכויות בנייה שלא ינוצלו יהיו שייכות לעירייה. בסעיף תנאי הסף הנדרשים להתחרות במכרז נכתב כי "המציע ביצע והשלים לפחות פרויקט אחד הכולל 250 יחידות דיור לפחות, שהקמתן הסתיימה ב-10 השנים האחרונות, מתוכן ניהל המציע את השכרת היחידות בפרויקט למשך כשנתיים לפחות". בנוסף, מהמציעים נדרש להציג מחזור הכנסות של לפחות 100 מיליון שקל בממוצע מפעילות בתחום הבנייה וההשכרה בין השנים 2021-2024.

עוד עולה ממסמכי המכרז כי 50% מיחידות הדיור יוקצו לתושבי מודיעין, שיזכו גם להנחה של 20% בשכר הדירה. שכר הדירה החודשי לדירות הקטנות לא יעלה על 2,750 שקל לחודש ואילו בדירות הגדולות יותר ישלמו הדיירים לא יותר מ-4,000 שקל לחודש. כמו כן, הזוכים במכרז ישלמו לעירייה אחוזים מסויימים מההכנסות משטחי המסחר והחניה, דמי הניהול והכנסות אחרות למעט השכרת הדירות.

במקרה שיישארו דירות פנויות, ובכפוף לאישור העירייה, יוכל הזוכה להקצות לתושבי העיר פחות מ-50%, וגם זאת רק לתקופה של שנה שלאחריה ייבחן הביקוש שנית. כמו כן, נכתב במכרז כי "המציע הזוכה רשאי לקיים מדרג של יחידות דיור על פי סטנדרטים שונים, אולם בכל מקרה דמי השכירות גם עבור יחידות הדיור בעלות הסטנדרט הגבוה ביותר לא יעלו על הסך בו נקב בהצעתו".

על פי התכנון, בכל קומת קרקע במבני המגורים יהיו 5 דירות, לובי, חלל עבודה שיתופי, חדר כביסה וחלל פונקציות שימושיות כגון חדר כושר או מועדון. כמו כן, בכל אחת משאר הקומות, מלבד יחידות דיור, ייבנה גם חלל שיתופי לכל דיירי הקומה.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

המשך קריאה »