אקסטרים לכולם

רותי בוסידן
מאיה גוטמן ממודיעין בחרה לעשות שנת שירות בעמותת אתגרים, המנגישה ספורט אתגרי לבעלי צרכים מיוחדים: "המוטו שלנו הוא שהכל אפשרי"
צילום: פרטי

בשנים האחרונות עוד ועוד בני נוער מתנדבים לשנת שירות לפני הגיוס לצה"ל, ומאיה גוטמן ממודיעין בחרה לעשות זאת בדרך ייחודית.

גוטמן, בת 19 שלמדה בתיכון מו"ר, עושה כיום שנת שירות בעמותת אתגרים, עמותה המנגישה ספורט אתגרי לאוכלוסיות מיוחדות, במקביל לפעילות למען פצועי גוף ונפש. "העמותה עובדת עם ילדים ומבוגרים עם צרכים מיוחדים, בנוסף לנכים ופצועי מלחמה. פעילות העמותה מתחלקת לשלושה תחומים – תחום האופניים, בו אני עוסקת, שיט וחבלים. לעמותה יש שלוש קומונות של 'שינישינים' – בחולון, בקריית מוצקין ובתל אביב – שכל אחת אחראית על אזור אחר בארץ".

על סדר היום שלה בעמותה מספרת גוטמן כי "יש לי שתי פעילויות רכיבה ביום, כשכל פעילות היא במקום שונה בצפון ואנחנו יוצאים לרכיבות שטח באופניים. אנחנו  גרים בקומונה של תשעה אנשים, ביום אנחנו בפעילות ובערב חוזרים לקומונה. לכל אחד יש תחום שונה. אתגרים זאת עמותה מדהימה שהמוטו שלה הוא לפרוץ גבולות. נתקלתי באנשים עם נכויות מאוד קשות שמצליחים לרכוב על אופניים. בעמותה מאמינים שהכל אפשרי. יש עיוורים שרוכבים על אופני טנדם זוגיים, ויש לי קבוצה גדולה של ילדים עם שיתוק מוחין שיש להם אופניים עם שלושה גלגלים".

איך הגעת לשנת שירות בעמותת אתגרים?

"במודיעין יש מודעות מאוד חזקה לשנת שירות ולמכינות, ואני ידעתי שרק אתגרים מעניינת אותי. הייתי בצופים והכרתי את התחום, וגם שמעתי על העמותה מחברים וממש נדלקתי על זה. בהתחלה הייתה עדיין מלחמה בצפון והקומונה נדדה ממקום למקום. קיבלנו הכשרה מעמותת אתגרים בשילוב עם מכון וינגייט, ולמדתי להיות מדריכת רכיבת אופניים לצרכים מיוחדים. אני צריכה להכיר מסלולים, להיות בכושר, למדתי איך לטפל באופניים, להחזיק תיק עזרה ראשונה. זאת אחריות, אבל זה כיף לא נורמלי. זאת שנת השירות הכי טובה שיכולתי לבקש לעצמי. יוצא לי לגלות את הארץ ולהבין איזו ארץ יפה יש לנו".

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »