התנאים הקשים בהם הוחזקו שלושת החטופים

כתבי מודיעין News
עם שובם לשטח ישראל לאחר 491 ימים התברר כי השלושה הוחזקו מרבית הזמן מתחת לפני הקרקע ולא נחשפו לדיווחים בתקשורת
צילום: דובר צה"ל

בבוקר שלאחר שובם של אור לוי, אוהד בן עמי ואלי שרעבי משבי חמאס, לאחר 491 ימים, מתחילים להתברר הפרטים לגבי התנאים הקשים בהם הוחזקו השלושה, שחזרו לישראל כשהם סובלים מתת-תזונה.

בני המשפחות של השלושה סיפרו כי הם הוחזקו רוב הזמן מתחת לפני הקרקע, ללא אור יום, וכמעט ולא נחשפו לדיווחי כלי התקשורת לאורך כך התקופה הממושכת. עוד התברר כי בשבוע שקדם לשחרורם הם קיבלו יותר מזון.

ד"ר הגר מזרחי, בכירה במשרד הבריאות, סיפרה הבוקר ל-ynet כי שוחחה עם אור לוי: "שאלתי אותו אם היה לו קר, אז הוא אמר שלא מרגישים שם הבדלי טמפרטורות. הוא אמר לנו: 'לא הרגשנו אם קיץ או חורף'".

עוד סיפרה ד"ר מזרחי כי "חמאס אומנם יודע להיערך לאירוע השחרור, ומכין כל אחד מהשבים כדי שייראו כביכול טוב יותר, אבל הם עדיין חוזרים עם נזקים, וראינו את זה הבוקר. קשה להעלים הרעבה, השפלה ותנאים קשים. יחד עם זאת, מי ששב, שב כשהוא על רגליו, מדבר, מבין את הסיטואציה שבה הוא נמצא. חשוב לא להתבלבל – גם מי שנראה חיצונית טוב, זה לא בהכרח אומר שהוא לא סבל או סובל מהשלכות חמורות לאחר תקופת שבי כל כך ארוכה".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות