בסוף השבוע האחרון התקיים בשמבז במכבים יריד אמנים ועסקים צעירים ומקומיים, ביוזמת שגיב צ'זנה ודניאל אריאלי, שגדלו במודיעין וחולמים לייסד כאן קהילה יוזמת ויוצרת של צעירים בני העיר.
היריד שהתקיים בשישי האחרון, בו מכרו צעירי העיר חולצות ותכשיטים, אקססוריז ועד, היה רק הסנונית הראשונה במיזם החדש, שכבר זכה לשם "מודיעין מרקט", והשניים מספרים כי "שנינו אנשים מאוד יצירתיים והיה לנו חשוב לתת פלטפורמה לאנשים בעיר, במיוחד אנשים צעירים שיש להם תשוקה לאמנות. המטרה היא לתת להם במה ולפתח אותם ואת העיסוק שלהם".
את הרעיון פיתחו צ'זנה ואריאלי, בני 25 ו-22 בהתאמה, בעזרתו של סגן ראש העירייה אור גרינפלד. "חיפשנו מקומות שבהם אפשר לעשות את הירידים האלה", הם מספרים, "כדי להנגיש לעיר משהו שרואים יותר במרכז, ששם זה מאוד נפוץ. רצינו שיהיה גם במודיעין. פרסמנו שאנחנו ברשתות החברתיות שאנחנו מחפשים אמנים צעירים ליריד, וקיבלנו היענות די גדולה מהעיר, בעיקר מאנשים צעירים וגם מתלמידי תיכון, ובעצם גיבשנו קבוצה של אנשים רציניים שיש להם תשוקות ומעוניינים להראות את היצירות שלהם לקהל הרחב. בסופו של דבר הצלחנו לאגד קבוצה גדולה ויצרנו פה קהילה של אנשים מהעיר – יצירתיים, אמנים, ובעלי עסקים קטנים. רצינו שכולם יוכלו ליהנות מהדבר הזה. בגדול, הקהילה נוצרה כדי לתמוך באותם אנשים ולהוציא את היצירות שלהם החוצה".
בהמשך הדרך, ולאור הצלחת היריד ("הגיעו המון אנשים בכל הגילאים", השניים כבר מתכננים את הצעד הבא: "בעקבות ההצלחה אנחנו מתכוונים לעשות אירועים נוספים. אנחנו מתכוונים להכניס לעיר אווירה שחסרה כאן. אני באמת מאמין ב'תושבי עירך קודמים'. אני רוצה לדחוף את זה כאן במודיעין. קיבלנו המון פניות ממקומות שרוצים לערוך את הירידים אצלם".
האירוע הבא יתקיים בעוד כשבועיים בעגלת הקפה "אודי ויפ" בכפר רות, לצד ערב במה פתוחה במקום. "אודליה הגיעה אלינו לאירוע ההשקה, התרשמה לטובה, יצרה איתי קשר והזמינה אותנו להיות איתם בשת"פ. אנחנו נלווה אותם מהצד עם הדוכנים שלנו. יש לנו המון מה להציע מהחבר'ה שלנו בעיר. הכל מאוד קהילתי, הכל היה בתרומות של כולם, ואני מקווה שנעשה מדי שבועיים-חודש אירועים דומים".
קהילה נוספת של צעירי העיר שיוצאת כעת לדרך היא "למדא", קהילת הסטודנטים של מודיעין. את הקהילה מובילים אריק בידר ולי בן ישי, שמתכננים ליזום מגוון פעילויות חברתיות, תרבותיות ומקצועיות למען הסטודנטים המקומיים.
השבוע סיפר בידר כי "הרעיון נולד מתוך הבנה שהסטודנטים בעיר זקוקים למקום שבו יוכלו להתחבר ולקבל תמיכה זה מזה, ממש כמו בקמפוסים עצמם. כסטודנטים וסטודנטיות שחיים בעיר, הבנו את הצורך בקהילה חזקה שתתמוך ותקדם אותנו בכל תחומי החיים. אנחנו כאן כדי ליצור בית אמיתי, מקום שבו לומדים, צומחים ומתחברים יחד".
עוד הוסיף השבוע מוביל הקהילה החדשה כי "בנוסף לכל הפעילויות המתוכננות, כחלק מהחזון של 'למדא', אנחנו מזמינים את חברי הקהילה להעלות רעיונות ויוזמות, כך שהפעילות תותאם לצרכים של כלל חברי וחברות הקהילה. יחד נוכל ליצור שינוי אמיתי ולשפר את החוויה הסטודנטיאלית שלנו כאן בעיר".