בעוד יומיים (שלישי) תעלה מכבי תל אביב על הפרקט במגרשה הביתי של פנאתינייקוס היוונית, למשחק הראשון בסדרת רבע הגמר.
18 אלף הכרטיסים למשחק נחטפו כבר מזמן בידי אוהדיה של האימפריה היוונית, כאשר מנגד מכבי "תארח" את משחקיה הביתיים בסדרה בבלגרד, זאת בשל המלחמה בארץ.
שחקן הקבוצה היוונית יואניס פפאפטרו, התייחס הבוקר לסדרה הצפויה: "מכבי תל אביב יריבה מסוכנת מאוד, יש לה שחקנים מצוינים. כמובן שבולדווין ובראון מאוד מסוכנים, אבל הקבוצה באופן כללי משחקת כדורסל מיוחד ושונה מאוד, ונצטרך להיות בשיא הריכוז הגנתית וטקטית כדי להתמודדד איתה. מצפה לנו סדרה קשה מאוד וחייבים להפנים את זה כבר מעכשיו. נכון שיש לנו יתרון ביתיות, וזה דבר חשוב, אבל זה לא יעזור לנו על הפרקט. צריך לשחק כדורסל אגרסיבי מההתחלה ועד הסוף".
עוד התייחס השחקן למאמן הצהובים עודד קטש, שאימן ושיחק בעבר בפנאתינייקוס ואף זכה עימה בתואר האירופי: "קטש מאמן מעולה. עבדתי תחתיו בפנאתינייקוס ואני זוכר איש כדורסל יוצא מהכלל וגם אדם טוב. הוא עושה עבודה גדולה במכבי. עם כל הקשיים שהקבוצה עברה, למרות המלחמה בישראל, למרות כל הטיסות והאילוצים, הוא עדיין הביא את הקבוצה שלו מרחק סדרה אחת מהפיינל פור. זה אומר עליו הרבה מאוד".