שמו את החיים בצד

רותי בוסידן
מאז פרוץ המלחמה גוייסו למילואים חברי מועצה ומתמודדים בבחירות: רן שגב השאיר את רעייתו הטרייה לבד, עזב את העסק ומאז הוא נמצא בדרום, ועידן חמי עסוק בניהול מערך מילואים עצום וחזר הביתה בשל הבחירות המקומיות
צילום: פרטי

מיד לאחר אירועי ה-7 באוקטובר גוייסו למילואים מאות אלפים מתושבי המדינה, ביניהם גם לא מעט חברי מועצה וכאלו שמתמודדים על מקום בה בבחירות המקומיות הקרובות. במודיעין ניתן למצוא אותם כמעט בכל אחת מן הרשימות, והשבוע סיפרו למודיעין NEWS חבר המועצה רן שגב והמתמודד עידן חמי על החיים שהוכנסו להקפאה, ועל שירות המילואים שנמשך כבר למעלה מ-70 יום.

שגב, בן 34 שהתחתן רק לפני מספר חודשים, מספר 2 ברשימתו "הדור הבא" של אלעד שמעונוביץ, גוייס כבר בשבוע הראשון ללחימה. הוא שירת בסדיר ובקבע בגדוד 101 של חטיבת הצנחנים, ואת החודשיים האחרונים הוא מבלה בשטחי הכינוס והזינוק בדרום. "השבועיים הראשונים היו מאוד קשים. בשעה 07:30 ביום שבת קיבלתי טלפון להגיע במיידי, ובשעה 09:30 כבר התייצבתי בדרום אחרי שהקפצתי את כל חיילי היחידה. בזמן הזה מחבלים עוד הסתובבו בכל מקום ועדיין הייתה לחימה בשטחנו. לא עצמנו עין מהידיעה שיש עדיין מחבלים בשטח, ובמקום בו ישנו היו שלושה ניסיונות לחדירת מחבלים, שלמזלנו לא צלחו. אני חושב שאת המראות הקשים של מסיבת הנובה אני לא אשכח בחיים. אלו רגעים שנצורים בלב שלנו" סיפר השבוע שגב למודיעין NEWS. "מצד שני, זה היה פשוט מדהים לראות את העם שלנו מתייצב ותורם בכל דרך אפשרית. זה  חימם את הלב ועד עכשיו אנחנו ממשיכים לקבל תרומות. גאווה ענקית".

אתה כבר למעלה מחודשיים במילואים. עד כמה זה קשה?

"קודם כל, השארתי את אישתי היקרה בבית. ברור שזה קשה. אני לא מכיר אחד שיגיד שזה קל לנתק את החיים שלך בשבריר שניה ולהיכנס למצב מלחמה. אני עצמאי, כשאני לא עובד אני לא מכניס כסף. המשוואה ברורה. אך עם זאת, אני וגם אישתי מבינים שאירוע כזה לא קורה כל יום, וזה הזמן שלנו להתגייס למען המדינה גם במחיר האישי שאנחנו משלמים. מבחינה אישית, הדודים ובני הדודים שלי גרים בנתיב העשרה, קו ראשון לתופת, ובאיזשהו מקום הרגשתי שאני שם גם למענם".

ואיך נראה מצב הרוח בתוך צה"ל?

"כפי שאמרתי לפני כן, יש תחושת שליחות. גם עם הקושי האווירה היא טובה. כולם מבינים את החשיבות, ורואים את זה גם בין החיילים וגם אצל האזרחים. התרומות לא מפסיקות להגיע, וזה לא העניין החומרי כמו ההרגשה שכל עם ישראל מגויס למלחמה וכל אחד נותן את חלקו. אי אפשר להתעלם מהאנשים המדהימים שפוגשים במהלך המלחמה. הצבא הוא מכונה משומנת שכל בורג בה משפיע, וביחד רואים את צה״ל במלוא עוצמתו, ולצד זה רואים את האזרחים שמתאגדים לאגרוף ברזל חזק ואחיד למען מטרה משותפת. כיף לי לראות בעיר שלנו, וספציפית בסיעה שאני מתמודד בה, את ההירתמות האין סופית למלחמה. רק בשבוע האחרון היו מעל ל-600 משתתפים ביוזמה שלנו למען משפחות המגויסים".

לחזור הביתה, לקמפיין

את עידן חמי תפסנו השבוע לשיחה ביום ה-72 לשירות המילואים שלו, בו הוא משמש כקצין פיקוד העורף במטה יהודה ביחידת הקישור לרשות המקומית. "בחודשיים וחצי האחרונים אני עוסק בגיוס ופיקוד על 200 אלף חיילים. הקמנו כיתות כוננות וחיזקנו כיתות כוננות קיימות, מתוך מחשבה לחזק את הביטחון האישי של התושבים".

במקביל לשירות המילואים חמי ממשיך להיות פעיל בעמותה שלו "מכוונים מעלה", אותה הקים לפני 12 שנים. "מהיום הראשון היו המון פניות לעמותה שהקמתי, שעוסקת בנוער וילדים במצוקה. הפרויקט הגדול שאליו גייסנו כספים הוא הפרויקט של הקמתה נציבות אזרחית נגד פשעי חמאס, שהוקמה על ידי ד"ר כוכב לוי, תושבת העיר. בנוסף, עסקנו בפרויקט 'נעליים ישראל', יוזמה מקומית של הצטיידות בנעליים טקטיות ללוחמי צה"ל שהוקמה על ידי מיכל ווקסטוק, גם היא תושבת העיר. הצטרפו אליה מאות מתושבי העיר ונכון להיום חילקנו מעל ל-6,000 זוגות נעליים, ויש לנו רשימת המתנה של 3,500 לוחמים נוספים. בנוסף, הייתה את סיירת המנגלים של קהילת 'יחד עומרים', שנמצאת בבוכמן, שמספקת לחיילים ארוחות על האש לפני שהם יוצאים ללחימה. נכון להיום גייסנו מעל לחצי מיליון שקל לפרויקטים השונים, והכל בהתנדבות".

איך נראה שירות המילואים שלך?

"בחודשיים וחצי האחרונים אני עוסק במטה יהודה, השטח הכי גדול של מועצה מקומית שכוללת למעלה מ-57 יישובים ויותר מ-3,000 מפונים שהגיעו מעוטף עזה והצפון. לכל אורך התקופה אנחנו עוסקים במתן מענה לכל צרכי המועצה בכל הקשור לביטחון האישי של התושבים, יחד עם גורמי המשטרה וגורמי הביטחון וחיזוק כיתות הכוננות. גייסנו למעלה מ-250 אלף אנשי מילואים שהפעלנו בתוך היישובים. ברמה האישית עשינו שינוי משמעותי אצל התושבים בגזרה שלנו. בתחילת הדרך היה חוסר אמון והרגשה קשה אצל התושבים. הצלחנו לייצר מצב שבו אנחנו מחזקים את תחושת הביטחון האישי אצל התושבים".

והספקת להגיע הביתה לכל אורך התקופה הזאת?

"בתחילת הדרך לא הייתי בבית בכלל, וככל שנכנסנו לשגרת חירום הצלחתי להגיע יותר הביתה. לא עסקתי מהיום הראשון בשום דבר שקשור לשוטף. פניתי לכל התומכים של הרשימה שלנו וביקשתי להסיר את כל שלטי הבחירות שלנו בעיר. איתי ברשימה יש עוד שלושה אנשים שגם  נמצאים במילואים מהרגע הראשון של הלחימה, חלקם ביו"ש וחלקם בצפון. בלית ברירה ביקשתי להשתחרר לאור הבחירות. כמובן שלא דרשתי זאת מהמתמודדים הנוספים, אבל ראש רשימה צריך להיות נוכח. לא ביקשנו את זה, אבל צריך להיות בתוך האירוע הזה. אני מבין את הקושי של כל המתמודדים האחרים בעיר שנמצאים במילואים, וצריך לסייע לכולם להתמודד בצורה הטובה ביותר, אבל אין ספק שהבחירות יקרו בתקופה מורכבת וחייבים להמשיך לדאוג לעיר".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות