בשבוע שעבר הודיע שר הפנים משה ארבל כי הבחירות לרשויות המקומיות יתקיימו ב-30 בינואר, במהלך שעורר מתנגדים רבים מקרב המתמודדים וראשי הרשימות.
בין היתר, מי שהתנגד למהלך היה שר האוצר בצלאל סמוטריץ, שטען כי רבים מבין ראשי ומתמודדי הרשימות מטעם הציונות הדתית משרתים כעת במילואים. אתמול (מוצ"ש) השיב לו ארבל, ואמר כי "בשבועות האחרונים נעשתה עבודת מטה מקיפה של הפיקוח הארצי על הבחירות במשרד הפנים, במסגרתה נעשו פניות לקבלת חוות דעת ביטחוניות של כלל גופי הביטחון הרלוונטיים לשם קבלת החלטה מקצועית לחלוטין בנושא חשוב זה, וכדי להסיר כל חשש ולו רחוק של הכנסת שיקולים פוליטיים חלילה לנושא שחייב להישקל מנקודת מבט ממלכתית גרידא".
עוד הוסיף ארבל: "על מנת ליהנות מאמון הציבור חובה עלינו להניח בצד את ההשפעות האפשריות של דחיית הבחירות או אי-דחייתן על מפלגה פוליטית או מועמד זה או אחר. עבודת המטה העלתה כי חרף הקשיים שקיימים בעריכת בחירות בעוד 52 ימים, כלל הגורמים מאמינים שניתן להתגבר על הקשיים ולערוך בחירות במועדן החוקי, ב-30 בינואר".
במחנה המתנגדים לקיום הבחירות בעוד פחות מחודשיים נמצאים, כאמור, גם מתמודדים רבים לרשויות המקומיות בכל רחבי הארץ, ש-250 מהם התארגנו למחאה ומאבק בהחלטה. בין מאות המתמודדים נמצאים גם חבר מועצת עיריית מודיעין יוסי אביבי, שמספרי 2, 3 ו-5 ברשימתו מגוייסים מאז פרוץ המלחמה. אל המאבק בהחלטה הצטרפו גם יו"ר רשימת "מודיעין חופשית" איתי אלמוג בר וחברי הרשימה. הבוקר אמר אביבי: "ההחלטה על מועד הבחירות לרשויות המקומיות תפסה את הרשימה שלי באחת ממערכות החשובות בתולדות המדינה. ברמה הלאומית, מדובר בהחלטה שבעיניי לא סבירה, אשר מתעלמת מלמעלה מ-300 אלף אנשי מילואים, שרובם בחרו להתנדב לשרות כדי להשיב את כבוד האומה שנרמס בשבת השחורה. ברמה האישית, החלטה זו מעמידה את חברי הרשימה שלי בפני דילמה בלתי אפשרית של בחירה בין פקודיהם לבין רצונם להעמיד עצמם לבחירה כדי להתנדב במועצת העיר. החוק היום אינו מאפשר התמודדות לבחירות תוך כדי גיוס לצבא ולכן, בגלל המצב המורכב והייחודי, החוזה בין המדינה ובין אזרחיה לקיום מדינה יהודית ודמוקרטית מחייב את דחיית הבחירות במספר חודשים. לחברי הרשימה שלי מובן מאליו שכאשר אלו האפשרויות, הם בוחרים להישאר עם החיילים שלהם במילואים, כי כך חינכו אותם, מתמודדי הרשימה שלי הם מפקדים במילואים, ומפקדים לא עוזבים את המערכה לפני שהחיילים שלהם חוזרים הביתה. אני מקווה שממשלת ישראל תתעשת ותאפשר לחברי הרשימה שלי להתמודד בבחירות בצורה הגונה, ולא להשאיר להם את הברירה לעזוב את המילואים או להתמודד בבחירות".
מי שתמך בהחלטה הוא דווקא חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין ויו"ר מרכז השלטון המקומי, שכתב כי "כל דחייה נוספת תפגע ביכולות הרשויות המקומיות לחזור לשגרה, ויתרה מזאת, תפגע ביכולת של הרשות להתמודד עם תוצאות המלחמה, הן בפן השירות לתושב והדאגה לביטחון האישי בשגרה, והן בפן התקציבי, שזה אומר: גיוס עובדים, כינוס כלל הוועדות, השקעה בתשתיות, מכרזים, פעילות שיקום וחוסן וכו'".
במכתב ששלחו המתמודדים המתנגדים להחלטה לשר הפנים, הם דרשו לקיים את הבחירות רק עם סיום המלחמה. "ההחלטה הינה למרבה הצער לא מידתית, מנותקת מהמציאות, פוגעת בערכי הדמוקרטיה והשוויון ונגועה בשיקולים פוליטיים זרים, שדומנו כי טוב היה לו לא היו נלקחים בחשבון", טענו והוסיפו כי "האם כבודו מצפה שבשעה שעל לוחות המודעות מופיעות מודעות אבל יתנוססו במקביל מודעות הקוראות להצביע למועמדים בבחירות? האם כבודו סבור כי זה הזמן לעסוק בפוליטיקה?".