תסמיני גיל המעבר וכיצד לצלוח אותם בשלום

בכתבה זו נרחיב לגבי תסמיני גיל המעבר וכיצד ניתן להתמודד עימם. מהם התסמינים המאפיינים את גיל המעבר?

תוכן פרסומי
freepick

את המונח גיל המעבר כולנו מכירים. הכוונה היא כאשר אישה מפסיקה לקבל את המחזור החודשי שלה ואינה יכולה להביא עוד ילדים. שינויים אלו נגרמים בעקבות שינוי הורמונלי בגוף, הנובע מהפסקתן של השחלות בייצור אסטרוגן. את גיל המעבר נפגוש לרוב בין גילאי 55-45, והתסמינים המלווים אותו יכולים לנוע בין כמה חודשים לכמה שנים. בכתבה זו נרחיב לגבי תסמיני גיל המעבר וכיצד ניתן להתמודד עימם.

מהם התסמינים המאפיינים את גיל המעבר?

גיל המעבר טומן בחובו לא מעט תסמינים, חלקם קלים יותר וחלקם קשים את חלקם אתם ודאי מכירים ואת חלקם פחות. לפניכם מספר תסמינים:

  • גלי חום: אחד מהתסמינים המוכרים ביותר של גיל המעבר הוא זה, כאשר מי שסובל מהם חש לפתע גל עז של חום שמתפשט בגוף ובפרט באיזור הפנים. בשעות הלילה ישנם התסמינים של הזעות לילה, נדודי שינה ועייפות מרובה. כולם ללא יוצא מן הכלל נגרמים עקב שינויים הורמונליים המתרחשים בגוף בתקופה זו.
  • שינויים במצב הרוח: ישנן נשים אשר חשות לפתע שינויים במצב רוחן שאין בהם נגיעה לחייהן היומיומיים או לאירועים מסוימים. רגשותיהן מתחלפים במהירות מדיכאון לשמחה, מעצב לכעס וכדומה. בנוסף, ישנן נשים אשר חשות דיכאון וחרדה מוגברים בתקופה זו. גם אלו נובעים מהשינויים ההורמונליים בגוף.
  • נוקטוריה: תופעה פחות נפוצה היא זו של הטלת שתן לילית. מדובר במצב שבו יש צורך להתעורר יותר מפעם אחת כדי להטיל שתן במהלך הלילה. עוד תסמינים מאותה המשפחה הם ברית ודליפת שתן, דחיפות במתן שתן וגם דלקות בשתן. ניתן לטפל בתופעה באמצעות שינוי אורח החיים, טיפול תרופתי ובמצבי קיצון גם הליכים כירורגיים.
  • אוסטאופורוזיס: המוכרת גם כבריחת סידן היא מצב שבו העצמות בגוף הופכות לפחות צפופות ודחוסות. הדבר קורה בהמשך לחסרון של הורמון האסטרוגן . בנוסף יש נשים שחשות כאבים בשרירים ונוקשות בפרקים גם בשל המחסור באסטרוגן.
  • סחרחורות: תקופת המעבר מתאפיינת גם במחסור בייצור אינסולין. בשל כך יורד הסוכר בדם דבר שגורם בין היתר לסחרחורות, לקשיים בריכוז ובעיות זיכרון שגם מהם ניתן לסבול בעקבות ירידת הסוכר והשינויים ההורמונליים שמלווים את המצב.
  • עלייה במשקל: ישנן נשים אשר עולות בתקופה זו במשקלן. הדבר נובע משתי סיבות – ירידה בפעילות הגופנית בשל המחסור באסטרוגן ואכילה מוגברת כחלק מהשינויים במצב הרוח וההורמונים.

כיצד ניתן לטפל בתסמינים השונים של תקופה זו?

הטיפול בתסמינים השונים כוללים שינויים באורח החיים, בתזונה, בצריכת הקפה היומית, ולעיתים אף בשילוב של תרופות כדי להקל על המצב. בנוסף, ניתן לשלב גם Top of Formטיפול הורמונלי שמטרתו תהיה לספק את החוסרים שנוצרו בגוף כמו של האסטרוגן. הדבר יקל מאוד על תסמינים כמו כאבי מפרקים, גלי החום, הזעות לילה ועוד.

דרך נוספת שתוכל לסייע לכם היא לישון בלילה עם בגדים קלילים מבד נושם כמו כותנה. כיום יש כריות וגם שמיכות שמיועדות נגד הזעה אשר יוכלו להקל עליכם עד מאוד. בנוסף, תוכלו לשים מגן מיטה על המזרן שלכם כדי לשמור עליו מפני הזעת יתר. אם אתם סובלים מגלי חום בעונת החורף, השתדלו להתלבש עם שכבות כך שתוכלו להסיר אותם מעליכם.

גם פעילות גופנית תוכל לעזור לכם מאוד. בצעו פעילות ספורטיבית מתונה כחצי שעה בכל יום בשילוב של תזונה מאוזנת ותוספי תזונה לפי הצורך. השתדלו לבצע תרגילים המיועדים לחיזוק העצמות ולחיזוק שרירי רצפת האגן.

כמו כן, חלק מהתופעות עלולות להרגיש מוגברות בעקבות שימוש באלכוהול, שתיית קפאין ועישון, מומלץ להימנע מהשימוש בהם או לחילופין לצרוך מהם כמויות קטנות מאוד.

 

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

הטובים שבטובים

13 בני נוער ממודיעין זכו השנה לאות הצטיינות מהעירייה עבור פעילותם החברתית בעיר. ביבס: "בני הנוער הללו צומחים להיות המובילים של המחר"

הטובים שבטובים

13 בני נוער ממודיעין זכו השנה לאות הצטיינות מהעירייה עבור פעילותם החברתית בעיר. ביבס: "בני הנוער הללו צומחים להיות המובילים של המחר"

המשך קריאה »