עיריית מודיעין הודיעה השבוע על הקמת יחידת רחפנים חדשה, במסגרתה יופעלו בשמי העיר 20 רחפנים בידי מתנדבים תושבי העיר המחזיקים ברישיון להטסת הכלים. יש לציין כי באגף הביטחון בעירייה משתמשים ברחפנים לצורכי אבטחה מזה למעלה משנה, אולם כעת ככל הנראה מדובר על היקף שימוש אחר לגמרי.
המתנדבים החדשים קיימו אתמול אימון וביקרו בחמ"ל העירוני, שם קיבלו סקירה על פעילות "המוקד הרואה", הכולל מערך מצלמות ברחבי העיר ומספק תמונת מצב בזמן אמת. פעילות היחידה החדשה תתחלק לגזרות שונות, ותופעל במקרה של אירוע או חשד לאירוע חירום. כידוע, מאז תחילת הלחימה בדרום הטילה המדינה איסור על הטסת רחפנים, איסור שנעקף כעת הודות לעובדה כי המתנדבים מחזיקים ברישיון הטסה מטעם רשות התעופה האזרחית ופעילותם נעשית בתיאום עם מוקד הביטחון בעירייה.
חיים ביבס, ראש עיריית מודיעין, בירך: "אנו ממשיכים לעבות ולחזק עוד ועוד את מעגלי האבטחה בעיר, על מנת להבטיח באופן המיטבי ביותר את ביטחונם של תושביה. יחידת הרחפנים תשמש כזרוע חשובה נוספת באבטחה, כעיניים רואות שזמינות לנו 24 שעות ביממה בהתאם לצרכים. אני מבקש להודות לכל המתנדבים תושבי העיר, שמפנים מזמנם בתחושת מחויבות למען עירם ומבינים את החשיבות העצומה בהגברת הביטחון בימים שכאלה".
ביולי 2022 פרסמנו כאן כי העירייה החלה להשתמש ברחפנים כחלק מפעילות "המוקד הרואה", בעיקר לצרכי אבטחה וביטחון, במה שאמור היה להיות רק תחילתו של מערך נרחב בהרבה. באותה תקופה הכשירו באגף הביטחון חלק מהעובדים, והשתמשו בארבעה רחפנים מתוצרת חברת קנדו. אלון קלוס, סמנכ"ל תפעול בחברה, סיפר אז למודיעין NEWS: הרחפנים, במקרה של מודיעין, הם רחפנים שהיו קיימים ברשות. נקרא לזה "רחפני מדף". תחשוב על זה כמצלמה ניידת גמישה שמאפשרת סריקה של שטחים יחסית גדולים, יכולת זיהוי של אנשים ונפגעים וכולי, והעברת התמונה בזמן אמת למוקד הרואה של העירייה".
שמוליק כהן, ראש אגף הביטחון בעירייה, הוסיף באותה כתבה כי ""הפרויקט פה בעיר, למרות שאנחנו מכירים היכולות המדהימות של החברה ושל הרחפנים שלה, יצא לדרך בתחום הביטחון. התכנית שלי ושל החברה מדברת על שלבים. בשלב הראשון החברה הכשירה לנו מטיסים – חלק מעובדי הסיור העירוני וגם מאגף הביטחון – שלהם יש את היכולת להטיס את הרחפנים מהשטח. אנחנו מפעילים את הרחפנים להמון משימות שוטפות בשגרה: אירועי שריפות, תאונות דרכים בהן הרחפנים מעבירים למוקד מידע איפה התאונה ועל איזה צירי תנועה היא משפיעה, ועד לחיפוש נעדרים או סריקות לאורך גדר ההפרדה על קו התפר באזור מכבים. הרחפנים נמצאים בניידות, יחד עם המטיס עצמו. במקרה למשל של הגדר, המטיס מגיע לאזור, מעלה לאוויר את הרחפן ומתחיל בסריקות. אבטחת אירועים אנחנו עושים היום עם רחפנים, שיושבים באוויר כל עוד האירוע מתקיים ומשדר לחפ"ק במוקד. בהיבטי חירום, תחשוב על סיטואציה שיש אירוע חירום כרגע. אנחנו פותחים חפ"ק, ראש העיר רוצה תמונה, הרחפן עולה, משדר תמונה לשולחן המרכזי ואנחנו רואים באונליין את האירוע. זה מאפשר לנו בסוף לקבל את ההחלטות הכי מדוייקות לטיפול באירוע".