העיר מודיעין עשתה לאחרונה היסטוריה קטנה, עם פתיחתו לראשונה של קורס הכנה לבחינות ההסמכה כמשגיחי כשרות ברבנות, אותו מעבירים אנשי ארגון צהר, בהשתתפות 25 תושבים ותושבות, כאשר שאיפתם של יוזמי המהלך היא להכניס נשים למערך הכשרות בעיר.
המשנה לראש העירייה ומחזיק תיק הדת, עמיעד טאוב, שהעביר החלטה בנושא במועצת העירייה אשתקד, סיפר השבוע למודיעין NEWS: "שילוב נשים ויוצאי צבא בתחום שירותי הדת הינו בסיס במדינה מתוקנת. נשים מודרות באופן קבוע וארוך שנים מחלק משירותי הדת ככלל ומתחום השגחת הכשרות בפרט, ובעיניי אך טבעי ומובן מאליו שגם נשים תוכלנה לעסוק במקצוע של השגחת הכשרות, בייחוד לאור העובדה שאין שום בעיה הלכתית בהיותה של אשה משגיחת כשרות. כמי שפועל לביטול אפליה על רקע מגדרי מרגע כניסתי לתפקיד, לטעמי מדובר בעניין עקרוני של צדקת הדרך ושוויון מגדרי שיאפשר לנשים לעסוק בכל מה שתחפוצנה, בהתאם לעיקרון חופש העיסוק".
עוד הוסיף טאוב: "ההחלטה עברה את המועצה ואת הנהלת העירייה בתמיכה של ראש העירייה. אי אפשר לחסום תושבים שרוצים להשתלב במערכת שירותי הדת בעיר. אני מקווה ומאמין שזה יקרה במוקדם או במאוחר. לא יכול להיות שבמודיעין התפקידים האלה לא יהיו פתוחים לכולם, וגם לנשים. זה צריך להיות פתוח לכולם וצריכה להיות עדיפות לתושבי העיר בכפוף לכישורים והסמכה. זה חייב להיות פתוח באופן שוויוני, גם מבחינה מגדרית וגם מבחינה דתית, לכל גווני הציבור הדתי בעיר".
האם לא תהיה התנגדות מצד הרב הראשי של העיר לשילוב נשים בתפקידים האלה?
"יש מאגר משגיחי כשרות שהוא מאגר עירוני, שהכניסה אליו היא דרך ועדה שכוללת נציגים מהעירייה, והרב העירוני לא יוכל להטיל וטו אם יש רוב שבוחר בהם. בנוסף, אני מתכנן להפעיל לחץ ציבורי בנושא. הציבור במודיעין לא ייתן לחסום אנשים על רקע מגדרי. אנחנו חיים בעיר מעורבת מלכתחילה, ושירותי הדת צריכים להיות בהתאם. שירותי הדת צריכים להיות שוויוניים וגם הרבנות הראשית מאשרת ומאפשרת שוויוניות מגדרית. לכן אין שום סיבה שזה לא יקרה. זה חדשני, אבל בעיניי מאוד טבעי שנשים ישתלבו במערך שירותי הדת. עד היום פשוט חסמו אותן".