עיריית מודיעין יצאה לאחרונה בקול קורא לבעלי עסקים מקומיים בתחומי התיירות, תרבות ובילוי, במטרה לייצר אתר עירוני שיכלול את כל האופציות המעניינות עבור מבקרים בעיר. מהלך זה מגיע כחלק מתכנית לקידום תחום התיירות בעיר.
האתר שייבנה יקודם כמובן במגוון הפלטפורמות, ויכלול תכנים שינועו ממסלולי טיול, דרך לוחות אירועים ועד למסעדות בעיר. את האתר מפתחת העירייה בשיתוף מנהלת אופק, ומנסה כעת למנף את האתרים שכבר קיימים ויכולים למשוך לעיר תיירות – בגבעת התיתורה המונגשת, האתר הארכיאולוגי חורבת א-שון בשכונת מורשת, מוזיאון מורשת החשמונאים ועוד. יזמי תיירות מהעיר הוזמנו להצטרף למאגר תחת קטגוריות שונות של תחום עיסוקם, ובהם מקומות בילוי וסיורים, אמנים ואירוח ביתי, מורי דרך מקומיים ועוד. בשלב זה אין קריטריונים לרישום במאגר והוא פתוח לכל יזם תיירות מהעיר, כאשר ההצטרפות אינה כרוכה בתשלום.
שמעון גואטה, מחזיק תיק התיירות במועצת העירייה, הסביר השבוע: "המטרה היא לקדם את תחום התיירות הנכנסת ולשים את מודיעין על מפת התיירות הארצית. לצורך כך הקמנו פורום, בו חברה גם יועצת תיירות שקידמה את התיירות בירושלים, בעלת ניסיון רב בשיווק ערים ובתיירות. חלק מהמטרות ששמנו לפנינו הן להעלות פורטל תיירות, ולשם כך למפות את כל מוקדי התיירות בעיר. כמו כן, למפות את ה'תיירנים' – אנשים ממקצועות חופשיים כמו אמנים, בעלי עסקים ומדריכי תיירים שנוגעים בתחום ובסופו של דבר משווקים את העיר בצורה כזאת או אחרת".
כדי להגיע לכל ה"תיירנים" הוחלט בפורום התיירות בשלב ראשון למפות את כל העסקים בעיר הקשורים לתחום התיירות. "גילינו למשל שיש הרבה אנשים פרטיים בעיר שמארחים תיירים", מסביר גואטה, "ואנחנו רוצים לאגד את כל המידע הזה. מכאן נולד הרעיון לצאת ב'קול קורא' ולהקים פורטל תיירות שייצא לאוויר בחודשים הקרובים ויאגד את כל המידע הזה. מדובר בפורטל שיש בהרבה ערים באירופה, וגם בתל אביב ובירושלים, ושם נמצא כל המידע שתייר בעיר זקוק לו. באמצעות הפורטל נוכל גם לעזור לעסקים המקומיים וגם לעזור לנו לבנות פלטפורמה נגישה לכל מי שרוצה להגיע, למשל, לטייל בתיתורה ואחר כך רוצה לאכול במסעדה בעיר. מדובר בתיירות שמורכבת מארכיאולוגיה, קולינריה, אדריכלות, תיירות פנאי, מסעדות, פארק מים וכולי".
ומי קהל היעד?
"אנחנו עוסקים בשלושה קהלי יעד על הציר של ירושלים-תל אביב. הראשון הוא תיירות יהודית חינוכית, כמו תגלית ודומיה; השני הוא תיירות ציונית שכוללת מסלולי בר מצווה בדרך החשמונאים ובבית הכנסת העתיק; והשלישי זה תיירות חולפת בדרך בין ירושלים לתל אביב. בעתיד תהיה בעיר גם אופציית לינה במלון של עזריאלי, ונשלב בפורטל גם את מופעי התרבות בהיכל התרבות ובמועדון הגריי והאירועים העירוניים".