יצאו לדרך

ערן קמינסקי
עיריית מודיעין החלה בהרצת התכניות לרובע הסטודנטים ולרחבת הירידים במע"ר:  בפרויקט הדיור לצעירים תבקש העירייה להרחיב את זכויות הבנייה ולהגביל את שטחי המסחר לעד 20% מכלל השטח, והמתחם החדש בשדרה המרכזית יכלול מנהרת כניסה לחניון
צילום הדמיה: דוברות העירייה

התכנית להקמת רובע הסטודנטים במרכז העיר יצאה לדרך, עם בדיקת תנאי הסף להרחבת זכויות הבנייה במגרש. כזכור, מדובר על מגרש 601, מול מגדלי דמרי ברחוב יגאל ידין פינת שדרות עמק זבולון, שיועד מראש לטובת הקמת ומעונות סטודנטים. כאשר במסגרת התכנית החדשה ייבנו במקום ככל הנראה 362 יחידות דיור, בגודל של 30-65 מ"ר, בתמהיל שיורכב מדירות חדר/סטודיו, 2 חדרים ו-3 חדרים.

על פי התכנון, שכמובן אינו סופי בשלב זה, ייבנו בסך הכל 10 מבנים משני טיפוסים. הסוג הראשון של המבנים יכלול 4 בנייני מגורים בני 7 קומות, שיכילו 12 דירות 1-2 בכל קומה. שאר הדירות, שיהיו ככל הנראה בנות 3 חדרים, ייבנו בסוג המבנים השני שיכלול 6 בניינים בני 3 קומות. בסך הכל צפויות להיבנות 104 דירות סטודיו, 204 דירות 2 חדרים ו-54 דירות 3 חדרים. בנוסף, ייבנו ברובע גם 2,600 מ"ר של שטחי מסחר, בילוי ופנאי, כמו גם פארק. עוד עולה מהמצגת כי הכניסה הראשית להולכי רגל לרובע תהיה בצמוד לכיכר המפרידה בין חניות הרכבת לתחילת רחוב יגאל ידין. על פי התכנון, בכל קומת קרקע במבני המגורים יהיו 5 דירות, לובי, חלל עבודה שיתופי, חדר כביסה וחלל פונקציות שימושיות כגון חדר כושר או מועדון. כמו כן, בכל אחת משאר הקומות, מלבד יחידות דיור, ייבנה גם חלל שיתופי לכל דיירי הקומה. הפרויקט צפוי להיות מבוצע בשיטת ה-BOT, במסגרתה מי שיבנו את המקום יהיו יזמים פרטיים, שלאחר ההקמה יקבלו זיכיון להפעלת הפרויקט למשך כ-25 שנה, שלאחריהן יושב הנכס לידי העירייה.

כאמור, בעיריית מודיעין החלו בבדיקת תנאי הסף, כאשר מעיון במסמכי התכנית עולה כי התכנית מבקשת להרחיב את זכויות הבנייה במגרש, כולל תוספת שימושים למסחר. על פי התכנון, על המגרש ייבנו מבנים ומוסדות ציבור בשטח כולל של קרוב ל-21 אלף מ"ר. במסמכי התכנית נכתב כי "בתא שטח 1601 יותר שימוש בתי  ספר מכל הרמות, מעונות סטודנטים לטובת מוסדות להשכלה גבוהה, מתנ"ס, גני ילדים וכל שימוש ציבורי אחר, ובתנאי שהוא לצרכי תרבות או חינוך. כמו כן, יותר שימוש למסחר בשטח שלא יעלה על 20% מסך השטח הכולל המותר לבניה". במעונות סטודנטים לא יותר פיצול מוני מים, גז וחשמל עבור הדיירים, ולא תותר הצמדת מקומות חנית רכב ליחידות דיור מתוך המעונות. כמו כן, תחוייב אחזקה שותפת של המעונות ושטחי החוץ שלהם באמצעות חברת אחזקה שתמונה לשם כך ע"י מוסד להשכלה גבוהה, ותיאסר מכירה של יחידות דיור מתוך המעונות. עוד נכתב כי "כל בניה שתבוצע בשלבים, עד מלוא ההיקף המורשה בתא שטח, יש לשוות מראה מוגמר בכל שלב, כולל פיתוח שטח הצמוד לבניין".

פרויקט נוסף שיצא לדרך, חודשיים לאחר אישורו במועצת העירייה, הוא הקמת רחבת הירידים במע"ר. הפרויקט החדש, שעלותו הוערכה ב-50 מיליון שקל, ימוקם בצומת הרחובות הרכבת ומתתיהו הכהן, ויכלול גם חניון תת קרקעי רחב מימדים. במסמכי התכנית נכתב כי "החניון ישרת את צרכי החניה של משתמשי המע"ר. הרחבה העירונית מעליו תשמש מקום למסחר ואירועים ומקום מפגש לתושבי העיר".

על פי התכנית,  יתבצע "שינוי קווי בניין במפלס הקרקע לצורך הקמת שימושי מסחר הצללה ותפעול במפלס הרחוב, תוספת ייעוד וזכויות לבניית חניון תת קרקעי ציבורי, תוספת שימושים וזכויות בנייה למסחר לצורך הקמת חנויות לאורך רחוב מתתיהו הכהן ורחוב הרכבת". עוד מבקשת התכנית "לאפשר כניסה לחניון במעגל תנועה מרחוב מתתיהו הכהן. לשם כך תכנית זו קובעת הרחבת דרך לצורך הקמת מעגל תנועה, הכניסות והיציאות מהחניון".

בסך הכל צפויה העירייה לבנות במקום למעלה מעשרת אלפים מ"ר, ש-7,654 מהם יוקדשו למבנים ומוסדות ציבור. בסעיף "ייעודי קרקע ושימושים" נכתב כי במקום יותר "שימוש למסחר קבוע במקום בו סומנה חזית מסחרית, אלמנטי הצללה בחזיתות המסחריות, מבנים זמניים לירידים ולאירועים ציבוריים שיפורקו לאחר סיום האירוע לשמו הוקמו". עוד נקבע כי "הכניסה לחניון התת קרקעי תתאפשר במנהרה ממעגל תנועה שברחוב מתתיהו הכהן. גג המנהרה יכוסה באדמת גן ו/או ריצוף חוץ ו/או טריבונות מושבים".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות