לקבלת המפקדת

כתבי מודיעין NEWS
לאחר שעלתה מבלגיה למודיעין סיימה לאחרונה סרן נועה כהן את קורס ההכשרה במכללה לפיקוד טקטי של צה"ל, ותמונה בקרוב למפקדת פלוגת טירונים בבסיס סיירים
צילום: דובר צה"ל

סרן נועה כהן ממודיעין סיימה לאחרונה את ההכשרה במכללה לפיקוד טקטי של צה״ל, וצפויה להתמנות בקרוב למפקדת פלוגת טירונים של גדוד לביאי הבקעה בבסיס סיירים.

המכללה לפיקוד טקטי (המלט״ק) היא גוף ייחודי בצה״ל, המכשיר מדי שנה כ-60 קציני יבשה בדרגות סרן לתפקידי פיקוד. רוב חניכי הקורס יוצאים לאחר הקורס במלט"ק לתפקידח מפקדי פלוגות ביחידות קרביות. משך ההכשרה במלט״ק עומד על שנתיים, במהלכן משלימים הקצינים תואר ראשון באוניברסיטת חיפה ולומדים לעומק את ההיבטים השונים של המקצוע הצבאי. בנוסף, הם מתנסים במשימות חקר בשטח, סיורים מודרכים בעקבות קרבות עבר ותרגילים מבצעיים.

סרן כהן ממודיעין נולדה וגדלה בבלגיה, ועלתה לארץ ולמודיעין בשנת 2006. את לימודיה סיימה בתיכון מו"ר בעיר, ובשנת 2016 התגייסה כלוחמת לגדוד אריות הירדן. לאחר קורס מפקדים מונתה למפקדת במחזור הראשון של גדוד לביאי הבקעה.

לאחר סיום ההכשרה במלט"ק אמרה סרן כהן: ״ההכשרה במלטק היא ייחודית, מעמיקה ומשמעותית בהמון תחומים: בפן האישי בפיתוח, הרחבת האופקים והבגרות, בפן המקצועי בלימוד המקצוע הצבאי והפיכתנו לאנשי מקצוע, בפן הערכי בחיזוק דמותנו כאנשים ומפקדים. אני מרגישה מוכנה לתפקיד, מחכה לו בקוצר רוח וגאה שנפלה בי הזכות להוביל ולפקד על פלוגה. אני מאחלת לנו להוות דוגמא ומופת לחברה, לעמוד במשימות ובאתגרים השונים ולממש את אחריותנו״.

כתבות נוספות

ממשיך לבנות

אחרי שנה כמאמן משותף בקבוצה המאוחדת, שב איתי מידן לאמן את בוגרי עוצמה בליגה א' ומספר על הצעירים שיקבלו במה

בידיים שלנו

עלינו להיות תמיד הכי חזקים ועוצמתיים, והכי מאוחדים בינינו, כי את האויבים שלנו זה לא מעניין אם אנחנו דתיים או חילונים, תומכי ביבי או שונאיו

הכרמים הובילה

955 עסקאות מכירת דירות, חדשות ויד 2, התבצעו במודיעין בשנה העברית החולפת

ממשיך לבנות

אחרי שנה כמאמן משותף בקבוצה המאוחדת, שב איתי מידן לאמן את בוגרי עוצמה בליגה א' ומספר על הצעירים שיקבלו במה

המשך קריאה »

בידיים שלנו

עלינו להיות תמיד הכי חזקים ועוצמתיים, והכי מאוחדים בינינו, כי את האויבים שלנו זה לא מעניין אם אנחנו דתיים או חילונים, תומכי ביבי או שונאיו

המשך קריאה »