עולם בצבעים

יעקב גילה, צייר ממודיעין, השיק לאחרונה תערוכה חדשה במרכז הרב תחומי: "אני מושפע מחלונות ראווה בניו-יורק, מטיול בולענים בים המלח, ממופע ריקוד"
צילום: פרטי

באולם הכנסים במרכז הרב תחומי במודיעין הושקה לאחרונה תערוכת ציורים חדשה, פרי ידיו של יעקב גילה, תושב העיר שהחל לצייר לאחר שפרש לגמלאות לפני מספר שנים. אל אירוע ההשקה הגיעו גם ילדי בית אקדם, בעלי צרכים מיוחדים, אותם מלמד גילה ציור בהתנדבות.

התערוכה הושקה במסגרת במסגרת קידום תחום האמנות בעיר בכלל ועידוד היצירה לאמנים ואמניות מקומיים תושבי העיר בפרט, בהובלת ניצה פרי, רכזת אמנות בעיריית מודיעין בארבע השנים האחרונות.

השבוע סיפר גילה: "משחר ילדותי נשאבתי לעולם היצירה ועסקתי בציור ופיסול בעץ. בבגרותי המשכתי לצייר וליצור. בגיל 25 למדתי במכללת שנקר והשתתפתי בסדנאות ציור במחלקת העיצוב. בתקופה זו ציירתי את ציורי האבסטרקט הראשונים שלי. ציור היה תחביב עבורי. מקצועי היה בקר איכות במפעלי טקסטיל. במשך 40 שנות עבודתי עסקתי בהכנת המוצר לקראת ייצור, ובמקביל נשאבתי לכיוון העיצובי והשתלבתי לצידן של מעצבות בתעשייה".

בינואר 2020 יצא גילה לפנסיה וחזר לצייר: "פרק חיים זה איפשר לי לממש את תשוקתי לציור, להשקיע בו ולהתפתח. אני לומד ציור ריאליסטי, ובמקביל חידשתי את אהבתי הנושנה לציור האבסטרקטי. בציור המופשט, בניגוד לציור הריאליסטי, אני מתחיל לצייר ללא תכנון מוקדם, בונה את הציור מתוך התחושות שלי, מהדמיון ומדימויים ויזואליים מהעולם הסובב אותי. אני מושפע מחלונות ראווה בניו-יורק, מטיול בולענים בים המלח, ממופע ריקוד, מתמונת אופנוע וילד, מצבעים עזים של בדים, מהנופים ברכיבות האופניים שלי ועוד".

"חדוות היצירה", השם שבחר לתערוכה, הוא מחווה לגיסתו שנפטרה מסרטן לפני כחודש. "חדווה גִּילֹה הייתה מורה לאמנות ונלקחה מאיתנו בטרם עת".

ניצה פרי, רכזת אמנות בעירייה, אמרה: "האמנים מאוד שמחים על ההזדמנות הזו והתערוכות משלימות חוויה ויזואלית, יחד עם חוויה לימודית שנרכשת בהרצאות ובכנסים שמתקיימים באולם הזה שבמרכז הרב תחומי".

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

ממשיכים להתכווץ

במערכת החינוך המקומית נערכים לשנת הלימודים הבאה, כאשר מלבד צמצום מספר בתי היסודיים בעיר יקטן גם מספרן של כיתות א' שייפתחו

משלימים את הפאזל

משרד החינוך בחר שתי מנהלות חדשות לחטיבות ביניים במודיעין: ליאת קראים לתיכון מו"ר ואודליה יקולב לעירוני א'

הדלת ב"טרם" הייתה סגורה, הבעל נפטר

רשת הרפואה הדחופה תפצה את אלמנת המנוח ב-200 אלף שקל, לאחר שהגיע למרפאה במודיעין עם כאבים בחזה ולא הצליח להיכנס. טרם: "מדובר במקרה חריג בו ככל הנראה הייתה תקלה בדלת. חידדנו נהלים"

ממשיכים להתכווץ

במערכת החינוך המקומית נערכים לשנת הלימודים הבאה, כאשר מלבד צמצום מספר בתי היסודיים בעיר יקטן גם מספרן של כיתות א' שייפתחו

המשך קריאה »