לימודי פסיכולוגיה (משפטים)

תוכן פרסומי
השילוב בין פסיכולוגיה ומשפטים מתאים לאנשים בעלי נטייה למקצועות העוסקים בנפש האדם ויחד עם זאת בפרקטיקה וחוקים
צילום: freepik

לימודי פסיכולוגיה הינם לימודים העוסקים בחקר ולימוד התנהגויות האדם ובתהליכים הפנימיים המתרחשים בו. לימודים אלו מקנים ידע ומיומנויות לנתח, לחקור ולהבין את התנהגויות האדם. לימודי פסיכולוגיה עשויים להיות כלי חיוני לאנשים הנמצאים בעשייה בתחום המשפטים. תחום הפסיכולוגיה והמשפטים משיקים ומתחברים בנקודות רבות, שניהם כרוכים בעבודה עם אנשים והבנה של סיטואציות חיים שונות.

תואר ראשון בפסיכולוגיה

אתר שוקיסט הינו אתר המציע לגולשים מחשבון סיכויי קבלה והסבר על מסלולי הלימוד השונים. לימודי פסיכולוגיה  הינם תחום עיסוק מרכזי בעולם מדעי החברה והוא עוסק בחקר הנפש, ההכרה והתנהגות האדם.  תואר ראשון בפסיכולוגיה נמשך בין 4 – 3 שנות לימוד, זמן הלימוד משתנה על פי המוסדות הלימודיים השונים והמסלול הנבחר. באופן כללי הקבלה ללימודי פסיכולוגיה כרוכה בשכלול ציון הבגרויות והפסיכומטרי של הסטודנט, אך יש לקחת בחשבון שהדרישות משתנות בהתאם למוסדות ולמסלול הנבחר ועל כן יש לבדוק באתר מה המקצוע, המסלול והמוסד הרצויים.

כיצד פסיכולוגיה מתקשר למשפטים?

לימודי משפטים  והצלחה בכל המבחנים הנדרשים במקצוע, מקנים ללומדים את האפשרות לעסוק בעריכת דין בתחומים שונים ומגוונים. לימודי פסיכולוגיה בשילוב לימודי משפטים כמסלול דו חוגי או לימוד פסיכולוגיה ושילוב לימוד משפטים כקורסי בחירה, יכולים לאפשר לסטודנט להבין את האדם במישורים נוספים, רלוונטים ושימושיים בהיבט הפרקטי. הבנה של נפש האדם ורכישת ידע על הגורמים המשפיעים על התנהגותו יכולים לתרום רבות לאלו המתעניינים במשפטים ובהבנת סוגיות משפטיות. שני המקצועות משלבים עבודה עם אנשים והבנה של מניעים פנימיים הגורמים לאדם לבצע את פעולותיו.

מסלולים אפשריים והחיים שלאחר התואר

קיימות כאמור מספר אפשרויות שונות ללימודים המשלבים בין תחום הפסיכולוגיה לבין עולם המשפטים. ניתן לעשות תואר ראשון משולב (דו חוגי) של פסיכולוגיה ומחשבים כשני חוגים עיקריים, או ללמוד תואר חד חוגי עם פסיכולוגיה או משפטים כחוג העיקרי וחטיבה הכוללת מספר מסוים של קורסים במקצוע השני בנוסף. לכל מוסד לימודים מסלולי לימוד מעט שונים, ושווה להתעכב על האפשרויות המוצעות במוסדות הלימוד העיקריים בטרם מחליטים באיזה מסלול בדיוק לבחור.

בכל מקרה ובכל מסלול שנבחר, מה נוכל לעשות עם כל זה לאחר סיום הלימודים? ובכן, הרבה מאוד –

בהתאם למסלול הלימודים הספציפי בו בחרתם, כך תוכלו למצוא תעסוקה בתחום העיקרי אותו למדתם. לא חסרים תפקידים ומשרות עבור בוגרות ובוגרי תואר בפסיכולוגיה, בטח כזה עם הסמכה מסוימת גם במשפטים. כמובן שמי שמסיים לימודי משפטים מלאים יכול לגשת גם לבחינה של לשכת עורכי הדין ולהתמחות בתחום. אפשרות נוספת היא כמובן להמשיך ללימודים מתקדמים בכל אחד משני המקצועות, הן על מנת לפתח קריירה אקדמית והן על מנת לצבור יותר ידע, ניסיון ותעודות, אשר יקדמו אותנו במהירות לאחר מכן בשוק העבודה. בכל מקרה, מדובר כאמור בשני מקצועות בעלי זיקה עמוקה אשר מפרים אחד את השני.

לסיכום: השילוב בין פסיכולוגיה ומשפטים מתאים לאנשים בעלי נטייה למקצועות העוסקים בנפש האדם ויחד עם זאת בפרקטיקה וחוקים, אנשים בעלי זיקה למקצועות הומאניים ולעבודה המשלבת אינטראקציה עם אנשים.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות