בדיקת השמיעה לילדים היא כלי חיוני לאבחון בעיות שמיעה אצל תינוקות וילדים צעירים.
ישנם שני סוגים של בדיקות שמיעה לילדים: סקר ואבחון. בדיקות סקר משמשות לזיהוי בעיות אפשריות, בעוד שבדיקות אבחון משמשות לאישוש בעיה.
מה הבדיקות בודקות?
בדיקות סקר כוללות בדיקת תגובת הילד לצליל, כגון הפעלת מזלג מול הילד או בקשה למחוא כפיים. בדיקות אבחון כוללות בדרך כלל מדידת עד כמה הילד יכול לשמוע תדרים מסוימים באמצעות אודיוגרמה או טימפנומטריה.
ילדים לא נולדים עם יכולת לשמוע. הם צריכים להיחשף לצלילים ולדיבור, וללמוד כיצד לעבד אותם על מנת שכושר השמיעה שלהם יתפתח.
ישנן סיבות רבות מדוע ילד עלול להתקשות בשמיעה. חלק מהילדים נולדים עם ליקוי שמיעה, בעוד שאחרים אולי סבלו ממחלה, פציעה או ניתוח שהשפיעו על שמיעתם. ילדים שחיים בסביבות רועשות עלולים להתקשות גם בהבנת הנאמר.
השלב הראשון באבחון בעיה הוא אודיוגרמה – סוג של בדיקה המודדת עד כמה אתה יכול לשמוע תדרים שונים של צליל. אם האודיוגרמה שלך מראה שאתה מתקשה להבין דיבור בתדרים מסוימים, הרופא שלך ימליץ על בדיקות נוספות כגון בדיקת MRI או CT לקבלת מידע נוסף על הגורם לאובדן השמיעה שלך.
בדיקת שמיעה היא כלי שניתן להשתמש בו לבדיקת שמיעה של ילדים. בדיקת שמיעה מבוצעת בדרך כלל על ידי אודיולוג והיא נעשית כדי לראות אם לילד יש בעיות כלשהן באוזניים או בשמיעה. זה יכול לשמש גם כדי לבדוק אם הם מתפתחים כמצופה מבחינת דיבור, שפה וכישורים אחרים הקשורים לתקשורת.
בדיקת שמיעה כוללת מספר מרכיבים שונים:
– הילד יתבקש לשבת בתא אטום לרעש ולהאזין לסדרת צלילים בעוצמות שונות.
– האודיולוג ישתמש בייצוג חזותי על המסך שמראה עד כמה הצלילים חזקים עבור הילד, כדי שידע מה עוצמת הקול שעליו להגביר את הסאונד במחשב או בטלפון.
– הם גם ישאלו שאלות
בדיקת שמיעה זו לילדים אינה בדיקה רפואית. זוהי רק דרך פשוטה, מהירה וזולה לבדוק אם לילדכם יש ליקוי שמיעה.
חשוב לדעת שלא ניתן לזהות אובדן שמיעה אצל ילדים על ידי הסתכלות עליהם או על פי התנהגותם. לכן, חשוב שילדכם יבצע את בדיקת השמיעה הזו כדי שניתן יהיה לזהות אותו ולטפל בשלב מוקדם.
הבדיקה מיועדת לילדים בגילאי 4-8 והיא תארך רק 3 דקות מזמנם.
הילד יתבקש להקשיב לצלילים שונים בחדר וההורה יצטרך לענות על כמה שאלות לגבי תגובות הילד.
בדיקת שמיעה היא דרך למדוד את השמיעה של ילד.
ילד צריך לעבור בדיקת שמיעה אם יש חשד לאובדן שמיעה, אם הילד מתקשה לתקשר או להתרועע, או אם יש לו קושי בבית הספר.
הסוג הנפוץ ביותר של בדיקת שמיעה לילדים הוא אודיוגרמה. הוא מודד עד כמה הילד יכול לשמוע בכל אוזן בתדרים שונים. האודיולוג יבקש מהילד להגיב לצפצופים ולצלילים המושמעים דרך אוזניות. הם גם יבקשו מהם לענות על שאלות על מה ששמעו.
למידע נוסף על בדיקות ומכשירי שמיעה היכנסו לאתר שלנו המרכז למכשירי שמיעה.