הרחפנים ממודיעין יפשטו על פלורידה

כתבי מודיעין NEWS
חברת החשמל הגדולה במדינה האמריקאית הודיעה כי תפרוס בחמש השנים הבאות מאות רחפנים אוטונומיים של חברת פרספטו, שינטרו את תחנות הכח ורשת החשמל
צילום: percepto

חברת החשמל הגדולה במדינת פלורידה האמריקאית הודיעה כי תפרוס במהלך חמש השנים הקרובות מאות רחפנים אוטונומיים של חברת פרספטו מהפארק הטכנולוגי במודיעין.

על פי ההודעה, בשלב הראשון תפרוס החברה, המשרתת 11 מיליון תושבי פלורידה, 13 רחפנים בסביבות העיר ווסט פאלם ביץ'. הרחפנים האוטונומיים של פרספטו ישמשו לניטור ובקרת תחנות הכח ורשת החשמל ברחבי המדינה.

לדברי פרספטו מדובר בפרויקט המסחרי הגדול בעולם לפריסת רחפנים אוטונומיים, והראשון שבו הרחפנים פועלים בסביבה עירונית לצורך ניטור תשתית. לחברת החשמל בפלורידה יש היתר מרשות התעופה הפדרלית להפעיל את הרחפנים של פרספטו ללא קשר עין עם מפעיל ומעל בני אדם.

כידוע, פלורידה מאופיינת במזג אוויר טרופי ובריבוי סופות הוריקן, המובילים לשיבושים רבים באספקת החשמל במדינה. בין השנים 2008-1018 היו במדינה הפסקות חשמל בסך כולל של 51 אלף שעות. כעת, רחפנים של פרספטו, שעברו בהצלחה מבחני עמידות גם בתנאים של הוריקן בדרגה 5, שבה מהירות הרוח יכולה להגיע עד ל-250 קמ”ש, יסייעו באיתור תקלות בעיות תחזוקה ויפחיתו את משך הפסקות החשמל.

הרחפנים של פרספטו מותקנים בתוך מארז סגור באתרי היעד, ויוצאים מתוכם באופן עצמאי למשימות סיור ואיסוף מידע בהתאם לתוכנית שהוגדרה מראש. הרחפנים מצוידים במצלמות 4K, מצלמות תרמיות ומודול תקשורת המאפשרת תקשורת ישירה עם הרובוט והזרמת וידאו בזמן אמת באמצעות רשת סלולרית.

כפי שפרסמנו כאן לאחרונה, בפרספטו הודיעו על גיוס 50 עובדים לתפקידים שונים, מפיתוח בינה מלאכותית ועד לאנשי גיוס ולוגיסטיקה. מהלך הגיוס מגיע במסגרת פיתוח הדור הבא של מערכת הבינה המלאכותית שפיתחה החברה, שבשילוב עם הרחפנים האוטונומיים מאפשרת ניטור עצמאי של אתרים תעשייתיים כגון מתקני חשמל, מפעלים כימיים, בתי זיקוק ועוד. המערכת של פרספטו אוספת מידע באמצעות הרחפנים האוטונומיים, ומסנסורים נוספים המספקים מידע ויזואלי. המידע שנאסף מנותח תוך שימוש בכלי בינה מלאכותית המייצרים תובנות כגון זיהוי מגמות, אנומליות וזיהוי סיכונים. אלה משמשים את בעלי התפקידים השונים בארגון בקבלת החלטות, מאפשרים לחברות להעריך סיכונים, להקטין זמני השבתה ולשפר יעילות תוך הפחתת עלויות. על פי הודעת החברה, המשרות הפתוחות בה הן במגוון רחב של תפקידים: פיתוח, אלגוריתמיקה ובינה מלאכותית, עיצוב מוצר, אוטומציה ו-QA, מנהלי מכירות ו-SDR לאירופה וארה"ב, אנשי גיוס, מומחי אופרציה, לוגיסטיקה, הדרכה, כספים, פיתוח עסקי ועוד.

פרספטו נוסדה בשנת 2014 על ידי דור אבוחצירה, שגיא בלונדר, רביב רז ואריאל אביטן, ונחשבת כיום לאחת מעשר חברות הרחפנים האוטונומיים הגדולות בעולם בתחום ניטור אתרים. פרספטו גייסה מאז הקמתה 72.5 מיליון דולר ומעסיקה מעל  ל-180 עובדים במרכז הפיתוח העולמי של החברה במודיעין, כמו גם בארה"ב, אירופה ואוסטרליה. המערכות של פרספטו פועלות כיום במאות אתרי תשתיות ותעשייה בעולם, ומשרתות חברות ענק כמו ורייזון, חברת החשמל של פלורידה, חברת דלק ארה"ב וחברות מכרות בערבות אוסטרליה, ופועלת בשיתוף פעולה עם בוסטון דיינמיקס, מפתחת הכלב הרובוטי ספוט, עם מוצר המשלב את הטכנולוגיות המתקדמות של שתי החברות. מערכת השליטה והבינה המלאכותית AIM של החברה נבחרה השנה על ידי המגזין היוקרתי TIME ברשימת מאה ההמצאות הטובות ביותר של 2021, וזכתה בפרס אדיסון גולד ופרס פרוסט אנד סאליבן גלובל למנהיגות טכנולוגית.

כתבות נוספות

נייחל לשנה טובה יותר

מודיעין ידעה השנה שלל אירועים, רבים מהם כואבים וטרגיים: אם רצחה את בנה והתאבדה, עוד בנים נפלו במלחמה ותושב העיר מואשם בפרשת פדופיליה מזעזעת. והיה גם טוב

דודה להשכרה

הדס כרם וייסינגר ממודיעין מציעה שירות חדש לאימהות טריות הקורסות תחת הנטל: "אני מציעה להן את הנוכחות שלי, ועזרה בכל מה שהן צריכות"

רצה אל החופש

מאז שהייתה ילדה סבלה חן שי ממודיעין מסיסטיק פיברוזיס, אולם תרופה חדשה שיפרה את מצבה וכיום היא עומדת לרוץ חצי מרתון

הדבש שבעוקץ

נטשה לינצקי ממודיעין גילתה שעקיצת דבורה הביאה לשיפור במצבה הרפואי, והפכה את התגלית למקצוע: "זאת שיטה עתיקה בת אלפי שנים"

נייחל לשנה טובה יותר

מודיעין ידעה השנה שלל אירועים, רבים מהם כואבים וטרגיים: אם רצחה את בנה והתאבדה, עוד בנים נפלו במלחמה ותושב העיר מואשם בפרשת פדופיליה מזעזעת. והיה גם טוב

המשך קריאה »

דודה להשכרה

הדס כרם וייסינגר ממודיעין מציעה שירות חדש לאימהות טריות הקורסות תחת הנטל: "אני מציעה להן את הנוכחות שלי, ועזרה בכל מה שהן צריכות"

המשך קריאה »

רצה אל החופש

מאז שהייתה ילדה סבלה חן שי ממודיעין מסיסטיק פיברוזיס, אולם תרופה חדשה שיפרה את מצבה וכיום היא עומדת לרוץ חצי מרתון

המשך קריאה »

הדבש שבעוקץ

נטשה לינצקי ממודיעין גילתה שעקיצת דבורה הביאה לשיפור במצבה הרפואי, והפכה את התגלית למקצוע: "זאת שיטה עתיקה בת אלפי שנים"

המשך קריאה »