מה רע בפשוט?

עדי כהן סימן טוב
המדור מסביר למה לא חייבים חומרי גלם יוקרתיים כדי לייצר אוכל טעים, והנה שני מתכונים שיוכיחו זאת
צילום: עדי כהן סימן טוב

שום קונפי

הקונפי הוא תוספת נפלאה לכל תבשיל או סתם לכריך, או למריחה על לחם טוב. השום מתבשל לאיטו בתוך שמן הזית, מתרכך וסופג טעמים, והוא נשמר במקרר לרגע שבו יתחבר עם רוטב נפלא או לחם קלוי וירקות או כל דבר שתרצו.

מצרכים:

2-3 ראשי שום שלמים

שמן זית

ענף טימין, מרווה או זעתר (אופציה)

 

אופן ההכנה: חותכים את הקצה של ראשי השום כך שהשיניים יהיו גלויות. מניחים את ראשי השום בתבנית חסינת אש קטנה ומכסים בשמן זית. אפשר להוסיף עשבי תיבול אם רוצים. שימו לב שכל השום צריך להיות מכוסה בשמן אחרת יישרף.

אופים בתנור בחום נמוך (150 מעלות) כשעה וחצי עד שהשום מתרכך. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. לוחצים בעדינות על החלק התחתון של ראש השום כדי שכל השיניים יצאו החוצה מהקליפה. מעבירים לצנצנת את השיניים והשום ומאפסנים במקרר. אפשרות נוספת היא לפרק את ראשי השום ולקלף את כל השיניים לפני האפייה.

 

קציצות עדשים עסיסיות

מי שמחליט לעבור לטבעונות רוצה להמשיך ליהנות מאוכל טעים בגרסה מן הצומח. אז אם תמיד רציתם לדעת איך להכין קציצות עדשים טבעוניות טעימות, שלא מתייבשות או מתפרקות, הנה המנה המנצחת עבורכם: זו מנה שכולם אוהבים, הקציצות רכות וטעימות ואפשר לאכול אותן בלחמניה עם ירקות או בצלחת עם תפוחי אדמה אפויים פריכים וסלט.

המצרכים: (כ-10 קציצות)

1 כוס עדשים ירוקות מבושלות ומצוננות

1 כוס אורז מבושל ומצונן

4-5 פטריות (אפשר לגוון: שמפיניון, פורטובלו, יער)

1 בצל בינוני רצוי סגול

4 כפות רוטב סויה

1 כף שטוחה תערובת תבלינים לקציצות (ראס אל חנות/בהרט)

1/2 כוס קמח עדשים כתומות (או פירורי לחם )

מעט שמן זית לטיגון ושימון.

 

אופן ההכנה: קוצצים ומטגנים את הפטריות והבצל 2-3 דקות עד שמשחימים ומניחים להתקרר.

מניחים במעבד מזון את כל חומרי המתכון מלבד שמן וקמח עדשים. מרסקים בכמה פולסים בודדים, רק עד לקבלת עיסה דביקה, לא חלקה מידי. אנחנו רוצים להרגיש את הרכיבים שלה כשנוגסים בקציצה. מוסיפים את הקמח או פירורי הלחם ומערבבים בעדינות בעזרת כף. אפשר לצלות, לטגן או לאפות בהתאם לרצונכם.

לטגן או לצלות: יוצרים קציצות וצולים במחבת חמה או על פלנצה עם טיפה שמן כמה דקות מכל צד.

לאפות: יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפיה משומן, משמנים בנדיבות באמצעות מברשת מכל הצדדים ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות. בודקים שהקציצות יציבות והופכים ל-5 דקות אפיה נוספות.

שימו לב: יש להשתמש בעדשים, אורז ופטריות קרים, אחרת הם יהפכו לעיסה נוזלית מידי בעת הריסוק. מעבדים את העיסה ממש טיפה בכמה פולסים בודדים. אין במתכון מלח מכיוון שהשתמשנו ברוטב סויה. אם טעמתם והעיסה לא מלוחה מספיק לטעמכם, אפשר להוסיף טיפה מלח.

 

הטיפ של עדי

מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות. קחו בחשבון שלאחר האפייה הן יהיו מלוחות פחות. לכן, אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.

המלצה שלי: גם אם תכננתם לאפות, כדאי לטגן קציצה אחת ולבדוק שהיא לא מתפרקת ושהיא טעימה, ואז אפשר לאפות את כל הכמות.

איך יודעים שהקציצה מוכנה? כשהיא מספיק יציבה ומוכנה להיפרד לשלום מהתבנית מבלי להתפרק.

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »