ייעוץ בטיחות – למה זה חיוני?

תוכן פרסומי
2037-09-23 03:45:00
2037-09-23 03:45:00

יועצי בטיחות הם אנשי מקצוע מעולם הבטיחות וגהות בעבודה – תחום מקצועי העוסק שמירה על חייהם ובריאותם של עובדים

(צילום: pixbay)

מרבית החברות ובתי העסק הגדולים והבינוניים שוכרים שירותים מקצועיים שונים מעולם הבטיחות בעבודה, ובפרט שירותי ייעוץ בטיחות. במקומות עבודה רבים אף מועסק יועץ בטיחות במשרה מלאה, או שמספר יועצי בטיחות פוקדים את המקום באופן קבוע על מנת לספק ייעוץ שוטף ומפורט בנוגע לשמירה על הבטיחות במקום עבודה זה. עבור מנהלי ובעלי עסקים אשר עדיין אינם משוכנעים בצורך בייעוץ בטיחות מקצועי, ננסה לענות על השאלה – מדוע מדובר בשירות חיוני וחשוב כל כך?

שמירה על חיי אדם ובטיחות העובדים לפני הכל – החשיבות של ייעוץ בטיחות מקצועי

אם לענות באופן מקוצר ותמציתי על השאלה שבכותרת, התשובה הפשוטה והמתבקשת ביותר היא כי ייעוץ בטיחותי הוא חיוני והכרחי לצורך שמירה על חיי אדם. לא פחות מכך. בישראל ובעולם כולו מתרחשות מדי יום תאונות עבודה מיותרות, אשר עולות בחיי אדם ובבריאותם של עובדים. במקרים רבים אלו הן תאונות מהן ניתן היה להימנע באמצעות פיתוח ושמירה על מערך מקצועי ומושקע של בטיחות בעבודה. חלק אינטגראלי מפיתוחו ותחזוקו של מערך שכזה הוא קבלת ייעוץ מקצועי. יועצי בטיחות הם אנשי מקצוע מעולם הבטיחות וגהות בעבודה – תחום מקצועי העוסק שמירה על חייהם ובריאותם של עובדים, כמו גם מניעה וצמצום של נזקים כלכליים הנגרמים עקב מפגעי בטיחות.

אינספור בעלי עסקים, מנהלים של אתרי בנייה, בעלי מפעלים ומקומות עבודה נוספים השתכנעו בשנים האחרונות כי ייעוץ בטיחות מקצועי הוא שירות הכרחי ונחוץ לצורך שמירה על בריאותם ושלומם של העובדים במקום העבודה. חוקי העבודה בישראל מתעדכנים גם הם בהתאם למודעות הגוברת בתחום זה, ומחייבים למשל בתי עסק רבים בהעסקת אנשי מקצוע מעולם הבטיחות בעבודה (לדוגמה – ממונה בטיחות בעבודה, בהעסקתו מחויבים עסקים רבים בארץ).

מה עושה יועץ הבטיחות בארגון?

תפקידו של יועץ בטיחות בבית עסק מסוים יכול להיות עשיר ומגוון, ולהשתנת משמעותית ממקום עבודה אחד למשנהו. זאת בהתאם כמובן למאפיינים ומפגעי הבטיחות הפוטנציאליים הייחודיים לכל מקום עבודה.

במקומות רבים מעבירים יועצי בטיחות הדרכות בטיחות ייעודיות, כאלו המותאמות לאותו מקום עבודה ומסייעות להעלות את מודעותם של העובדים לסכנות מהן עליהם להישמר. במקרים רבים יועצי הבטיחות הם שותפים מרכזיים בהגייתן וכתיבתן של תכניות שונות – תכניות בטיחות, תכנית ארגון אתר, הכנת תיק שטח המיועד לשימושם של כוחות הכיבוי וההצלה במקרה הצורך וכיוצ"ב.

בנוסף, פועלים יועצי בטיחות לחפש באופן אקטיבי ושוטף מפגעי בטיחות במקום העבודה בו הם מועסקים, לעדכן ולשכתב נהלי בטיחות על מנת להשאירם עדכניים ורלבנטיים, להכשיר צוותים של עובדים הממונים על תפעול מצבי חירום ועוד.

בנוסף, ניתן למצוא יועצי בטיחות בעלי התמחות ספציפית, דוגמת יועצי בטיחות אש. במקרים אלו, עשוי להיות אחראי יועץ הבטיחות על כל מה שקשור למפגעים ספציפיים אלו (למשל – מפגעי אש, מפגעים פוטנציאליים כתוצאה מעבודה בגובה וכד'…), החל מהעברת הדרכות בטיחות ייעודיות ועד לכתיבת נהלי בטיחות מפורטים הנוגעים בדבר.

לסיכום, עבודתו של יועץ הבטיחות בארגון היא חשובה מאין כמוה, ומסייעת להציל חיי עובדים ולשמור על בריאותם, כמו גם להגן על מקום העבודה מפני נזקים כלכליים ותביעות למיניהן. מכל בחינה מדובר בשירות חיוני, הכרחי וראשון במעלה!

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

איחוד נוסף על הפרק

בעיריית מודיעין שוקלים לאחד כבר בשנת הלימודים הקרובה את בתי הספר כרמים והאלה, זאת לאחר שהתברר כי בכרמים לא תיפתח כיתת א' ויפעלו בו שמונה כיתות בלבד

המשך קריאה »