עם תחילת מבצע החיסונים לגילאי 12-15 התברר כי בני הנוער המודיעיניים לא מהססים להתחסן, כאשר עד כה קיבלו את המנה הראשונה למעלה מ-50% מהם, הרבה יותר מהממוצע הארצי
(צילום: מד"א)
לאחר שהייתה בין הערים עם שיעור המתחסנים הבוגרים הגבוה ביותר בארץ, מתברר השבוע שהעיר מובילה גם באחוזי בני הנוער בגילאי 12-15 שהגיעו להתחסן בשבוע האחרון.
גורמים בעירייה סיפרו השבוע כי על פי נתוני קופות החולים הגיעו להתחסן בשבועיים האחרונים למעלה מ-4,000 בני נוער בגילאים הנ"ל – שיעור של 50%. מאז תחילת מבצע החיסונים לגילאי 12-15 התחסנו או קבעו תור להתחסן בסביבות 20-30% מכלל הנוער בגילאים הנ"ל ברחבי הארץ. במשרד הבריאות הציבו יעד של חיסון 500 אלף בני נוער, כאשר עד כה התחסנו או קבעו תור להתחסן 60 אלף בלבד. כזכור, מבין התושבים הבוגרים של העיר התחסנו במהלך מבצע החיסונים הראשון קרוב ל-90%.
עוד השבוע ירד מעט ציון הרמזור של העיר, שעמד נכון לשלישי בערב על 6.8, כאשר בעיר, המוגדרת כעת כעיר כתומה, אובחנו 102 תושבים מאומתים לנגיף ו-559 שוהים בבידוד. שניים מהמאומתים מוגדרים במצב בינוני ומאושפזים במחלקות הקורונה בבתי החולים. 43 מהתושבים המאומתים הם תלמידי בית הספר העל יסודי מו"ר ברעות. שכונת השבטים (19 תושבים מאומתים) ורעות (22) הפכו השבוע לכתומות, הנביאים ומוריה צהובות ויתר שכונות העיר ירוקות. לאחר שעם תחילת ההתפרצות רוב החולים בעיר היו תלמידי בתי הספר היסודיים, השתנתה השבוע המגמה כאשר רוב המאומתים הם תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים.
עיריית מודיעין המשיכה גם השבוע באכיפת הבידודים, כאשר אנשי השיטור העירוני ביקרו במאות בתים של תושבים מבודדים במטרה לוודא כי הם אינם מפרות את ההנחיות. כך למשל ביקר השיטור העירוני ב-75 בתים בעיר ביום שני, כאשר כזכור, בשבוע שעבר נתפסו מפרים בידוד משפחה ונער נוסף, שנקנסו ב-5,000 שקל.
ביום שני קיים ראש העירייה הערכת מצב עם הגורמים המקצועיים בעיריית מודיעין ואנשי החברות העירוניות, בה הוחלט על מספר צעדים בניסיון להשתלט על ההתפרצות המחודשת. בין היתר נקבע כי לא יבוטלו אירועי התרבות בעיר, אבל הם יתקיימו תחת מגבלות. בעירייה הוחלט כי כל אירועי סוף השנה ואירועי הקיץ העירוניים יתקיימו בשטחים פתוחים בלבד, כאשר לתושבים מומלץ לעטות מסיכות כל זמן האירוע. כמו כן הוחלט כי לאירועים המתקיימים במבני עירייה, כמו למשל היכל התרבות או המרכז הרב תחומי, תותר הכניסה רק בהצגת אישור התחסנות או תעודת מחלים, או לחלופין בהצגת בדיקת קורונה בתוקף של 72 שעות לפני האירוע.
נוהרים לתורים
כאמור, מתחמי הבדיקות והחיסונים חזרו בשבוע וחצי האחרונים לפעול במתכונת מורחבת, זאת לאחר הפסקה בת מספר חודשים. מתחם בדיקות הדרייב אין בסמוך למגרש הכדורגל העירוני בפארק הטכנולוגי שינה מיקום ועובר למרכז עינב, שם סיפר השבוע אחד העובדים כי "אתה יכול לראות שיש פה תור של מכוניות, שעכשיו הוא עוד יחסית קטן, אבל בשעות מסוימות יש מאה מכוניות שמחכות לבדיקה".
מדובר בעיקר על נבדקים צעירים?
"האנשים שמגיעים לכאן הם מכל הגילאים. בהתחלה הגיעו לכאן ילדים בליווי ההורים, אבל אחר כך התחלנו לראות תנועה של משפחות וזוגות שמגיעים להיבדק, רובם בבידוד וחוששים שנדבקו מילדיהם בעקבות ההתפרצות שהתרחשה בעיר".
עובד נוסף מספר: "הקמנו את העמדה לפני כשבועיים. בהתחלה הייתה תנועה דלילה של מכוניות שהגיעו בעקבות ההתפרצות בעיר, אבל לאחר מכן, עם העלייה בתחלואה, החלו להגיע נבדקים נוספים. אנחנו לא בדיוק יכולים לדעת מה המצב מבחינת תחלואה, רק לאחר קבלת התוצאות מהמעבדה המרכזית נדע. יחד עם זאת, אנשים משתפים אותנו בחששות שלהם ומגיעים גם אנשים שהתחסנו וחוששים שנדבקו".
כאמור, הנוער המודיעיני הצעיר נהר השבוע בהמוניו כדי להתחסן. במתחם החיסונים של קופת חולים מכבי בעיר פגשנו השבוע את אחת האימהות, שסיפרה: "אם נודה על האמת, יש לי חשש מהשפעות החיסון ואני לא הכי רגועה שיש, אבל ברור לי שזה עדיף מאשר לחלות". אותה אם, שבנה הוא בן 13.5, סיפרה כי מרבית חבריו של בנה הגיעו גן כן השבוע לקבל את מנת החיסון הראשונה.
"אתה יכול לכתוב שמודיעין מתחסנת", סיפרה מבקרת אחרת במתחם הבדיקות של קופ"ח מכבי, שהוסיפה כי "אני לא בטוחה אם מדובר באיזשהו ניסיון להפחדה של האנשים או שמדובר בעניין אמיתי, אבל בכל מקרה, אחרי שראינו את השפעות הנגיף בגלים הראשונים אנחנו כבר לא לוקחים צ'אנסים ומחסנים את הילדים. הבת שלי צריכה לעבור בזמן הקרוב חיסון, אבל עד הרגע האחרון אני לא בטוחה אם היא באמת תבצע אותו או לא. לא נוחה לי העובדה שהיא תצטרך לחוות תופעות לוואי כלשהן, אבל ברור לכולנו מה הצד השני של המטבע".