הורים? חשוב לדעת: משחקי חשיבה לילדים

תוכן פרסומי
2037-05-02 01:53:00
2037-05-02 01:53:00

אם אתם מחפשים דרך ללוות את הילד שלכם בתהליך הגדילה וההתפתחות שלו בצורה הטובה ביותר, משחקי חשיבה נותנים לילד מתנה ענקית

(צילום: Freepik)

תקופת הילדות היא תקופה מכרעת בחיים, הזמן בו מתרחשת התפתחות מואצת ועמוקה, למידה בכל הרמות, רגשית, מנטאלית, וורבאלית וכיו"ב, לצד גדילה פיסית, הכרות עם העולם, ובעיקר התפתחות דרך החשיבה. משחקי חשיבה לילדים מהווים גורם משמעותי במיוחד בהתפתחות המנטאלית של הילד שלכם, ומחקרים מראים כי ילדים שמשחקים במשחקי חשיבה ונחשפים לצורך לפתור בעיות ולהתגבר על מכשולים בעזרת מחשבה כבר בגיל צעיר, מצליחים יותר במבדקים שנועדו לבחון את יכולת החשיבה שלהם.

אם אתם מחפשים דרך ללוות את הילד שלכם בתהליך הגדילה וההתפתחות שלו בצורה הטובה ביותר, משחקי חשיבה נותנים לילד מתנה ענקית – גם משחק, וגם התפתחות בו זמנית. פיתרון מעולה גם כמתנה לזוגות עם ילדים צעירים, משחקים אלו מהנים, שכן בסופו של יום הם משחק לכל דבר ועניין, פשוט עם ערך מוסף.

סוגי משחקי חשיבה לילדים

  1. משחקי חשיבה קלאסיים – משחקי לוח, קלפים ואחרים, שנועדו להציב בעיה בפני הילד, שפתרונה מוביל לשלב הבא של המשחק.
  2. ערכות מדע – משחקים המאפשרים לילד לחקור מבנים גיאומטריים, אינטראקציה בין חלקים, ללמוד על העולם והכוכבים, וכיו"ב.
  3. רובוטיקה והרכבה – סקטור מיוחד של משחקים הדורשים ריכוז והתבוננות, בכדי לחבר חלקים נכונים תוך הבנת האינטראקציה בין חלק לחלק, ליצירת משהו פעיל כמו רובוט, מכונית וכיו"ב (שלא כמו פאזל, בו נבנה משהו סטטי)

סוגים אלו הם הסוגים העיקריים, לפחות בכל המדובר במשחקי חשיבה בקופסא, או שמא יש לומר חשיבה שמחוץ לקופסא, אך הכוונה היא למשחקים שאינם ממוחשבים. לעיתים תמצאו משחקי חשיבה המשלבים כמה מהרובריקות הללו בדרכים יפות ומקוריות, ליצירת משחקים שיעניינו לא רק את הילד.

פיתוח האישיות ומיומנויות מנטאליות

שלא כמו דוקים, קלאס או אפילו כדורגל, שעובדים כל אחד על יכולות אחרות ודומות, כגון יכולות מוטוריקה עדינה ומוטוריקה גסה, ראיה מרחבית, קואורדינציה וכיו"ב, הרי שמשחקי החשיבה לוקחים את הילדים למקום אחר, של התבוננות, של חיפוש אחר יכולות מנטאליות פנימיות, מה שמפתח דברים שלא תמיד נראים לעין במבט ראשון, אך המשמעות שלהם לחיי הילד עמוקה ביותר.

האישיות שלנו בנויה לא מעט מהתפיסה העצמית שלנו לגבי יכולתנו להתמודד עם הקשיים שאנו פוגשים. מעיני המבוגר המתבונן בילד קשה, לעיתים, לתפוס את רמת הלמידה המתרחשת ברגע שעל פניו נראה לנו טריוויאלי. בשביל הילד הרך רגעים "שוליים" לכאורה הם בעלי משמעות עמוקה, שכן יש בהם מן ההתבוננות והלמידה הבסיסיים ביותר במבנה האישיות – כיצד לפעול כדי שיקבלו אותי ולא יידחו אותי.

ההתפתחות המנטאלית של אישיות הילד, אותה אישיות שתשתקף ממנו לאחר מכן כמתבגר וכאדם מבוגר ועצמאי, יכולה לקבל חיזוק משמעותי מאוד במפגש עם משחקי חשיבה לילדים בהתאמה לקבוצת הגיל ולרמת ההתפתחות שלו. חשוב לא לדחוק בילד במשחקים מורכבים מדי בהתחלה, ואולי, לעיתים, במידה והילד לא מורגל במשחקי חשיבה, כדאי להתחיל עם משחק המתאים לגיל מעט צעיר יותר, ועם הזמן לטפס בהדרגה, וכך לתמוך בבניית המיומנויות הפנימיות והביטחון העצמי של הילד.

כתבות נוספות

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

נחושים עד לפודיום

איילת גנלץ ויואב הגדוש ממודיעין זכו השבוע במדליות באליפות העולם בג'ודו לספורטאים עם צרכים מיוחדים: "שום דבר לא עוצר נחישות, חלומות ולב ענק"

המשך קריאה »