מה שטוב ליפו טוב גם למודיעין

יהודה גולן
2036-02-06 01:39:00
2036-02-06 01:39:00

חזון הרמבלאס של ביבס מתחיל להתממש, כאשר העירייה הודיעה כי כבר בסוף החודש ייפתח במע"ר שוק פשפשים בו יפעלו 20 דוכנים

(צילום: דוברות העירייה)

עיריית מודיעין הודיעה השבוע (שני) כי כבר ב-21 לחודש היא תחל להפעיל במע"ר "שוק מציאות", בדומה לשוק הפשפשים של יפו וערים אחרות בארץ ובעולם.

השוק החדש שימוקם בשדרה המרכזית של המע"ר, יכלול עשרים דוכנים בהם יימכרו פריטי וינטאג', תקליטים, חפצי אספנות, בגדים יד 2 ועוד. להשלמת האווירה המיוחדת ינגנו בשדרה הרכבים מוסיקליים של נגני רחוב, יוצב בית קפה נייד ובדומה לרמבלאס המפורסם של ברצלנוה, גם כאן יהיו "פסלים חיים".  

שוק המציאות יפתח כאמור ביום שישי, ה-21.2, ויפעל בין השעות 10:00-15:00. במקרה של מזג אוויר סוער יידחה האירוע. כזכור, בעבר כבר פעל בעיר שוק איכרים שהציע מוצרים נוספים מלבד מזון, אולם כעת נותר ממנו רק השוק בימי שישי במרכז המסחרי ברעות. מי שהתנגד בעקביות להקמת שוק מזון קבוע במודיעין היה ראש העירייה חיים ביבס, בניסיון לבדל את העיר מערים אחרות בהן פועלים שווקים נודדים.

מדובר למעשה על הפעילות הראשונה הנעשית במרכז העיר, לאחר שנפתח להולכי רגל ותנועה בחנוכה. עד כה החלו לפעול במע"ר מספר מועט של עסקים, כאשר בחודשים הקרובים צפויים להתווסף אליהם בתי עסק נוספים.

פעילות זו היא חלק מתכנית עשירה ומקיפה עליה מופקד אגף תרבות ואירועים, ששם לעצמו למטרה למצב את מרכז העיר כמרכז שוקק חיים, גדוש בתוכן תרבות ופנאי. מרכז העיר הנפרש על פני קילומטר, יכלול עשרות חנויות, חמישה בתי קפה ומסעדות קטנות, אטרקציות מים של מזרקות ובריכות נוי, אמפי קטן ומתחם ספסלי ישיבה מיוחדים בשילוב מים ותאורה מעוצבת.

כזכור, לאחרונה הונחה אבן הפינה למוזיאון מורשת החשמונאים, שבנייתו צפוייה להסתיים בעוד כשנה וחצי. בימים אלו מגיעות לסיומן גם העבודות להקמת מרכז המוזיקה העירוני, שישמש להופעות מוזיקליות ומופעי תרבות.

 

כתבות נוספות

מצווה מאהבה

חבר המועצה לשעבר דני רוזנפלד פרסם פוסט בו הציע ללא תמורה רכב שנת 2014, לטובת חיילים משוחררים או מילואימניקים. אחרי 500 פניות נבחר הזוכה – חרדי לשעבר ואב לתינוקת שביצע כבר 300 ימי מילואים

מצווה מאהבה

חבר המועצה לשעבר דני רוזנפלד פרסם פוסט בו הציע ללא תמורה רכב שנת 2014, לטובת חיילים משוחררים או מילואימניקים. אחרי 500 פניות נבחר הזוכה – חרדי לשעבר ואב לתינוקת שביצע כבר 300 ימי מילואים

המשך קריאה »