"ישראל היום" פירסם השבוע כתבה ובה טענות ותלונות שהצטברו מנהגים על כך שמתדלקים בתחנה רימו אותם • הזכיין מסר: "מטפלים באירועים כאלה ביד קשה וללא פשרות"
חשד לנסיונות "עוקץ" סדרתיים בתחנת הדלק של סונול בצומת שילת. לפי הפירסום השבוע ב"ישראל היום", מתדלקים בתחנה מחייבים את המתדלקים באשראי בסכומים גבוהים יותר ממה שמורה מונה הדלק במשאבה. העיתון פירסם כי בידיו תלונות רבות של נהגים ש"נעקצו" במהלך מילוי דלק בתקופה האחרונה.
התחנה שייכת למושב שילת אולם מי שמפעיל אותה הוא זכיין עצמאי. התחנה עובדת תחת המותג של חברת סונול והיא תחנה ותיקה ומוכרת מאד לנהגים הרבים הנוסעים על כביש 443. בעבר התחנה היתה אחת העמוסות בישראל – טרם הוקמו במודיעין תחנות דלק נוספות.
על פי "ישראל היום" הפרשה החלה לאחר שברשתות החברתיות עלו תלונות וסיפורים על נהגים שנפלו קורבן למתדלקים בתחנה. בכתבה מסופר על לקוחה שביקשה להגביל את התידלוק לחמישים שקלים בלבד אבל המתדלק עצר את המשאבה אחרי עשרים שקלים ואמר לה שהמיכל מלא. "הוא אמר לי שבחשבון אני אראה שלא נגבה ממני כל הסכום אבל בפועל זה מה שקרה", סיפרה הלקוחה.
לקוח אחר סיפר שהגיע לתדלק בתחנה והמתדלק אמר לו "אני מריח ריח שרוף. חייבים לבדוק שמן, אחרת המנוע עלול להישרף. אותו נהג תמים קנה שמן. "הוא שיכנע אותי ומכר לי שמן למנוע ב-389 שקלים ודרש את התשלום במזומן בטענה שלא ניתן להעביר כרטיס אשראי ברצף אחד אחרי התידלוק", סיפר הנהג.
לקוחות גם סיפרו כי מתדלקים זרקו קבלות לפח ולא נתנו להם את הקבלות וכי מתדלקים דורשים מהם דמי שירות במזומן למרות שאסור להם על פי חוק לדרוש זאת. היו כאלה לפי "ישראל היום" שטענו כי גנבו מהם בתחנה את פרטי כרטיס האשראי וכי היו מקרים שלקוחות ראו בסוף החודש חיובים גבוהים ממה שתידלקו.
חברת סונול מסרה ל"ישראל היום" כי "מדובר בתחנה המופעלת ע"י זכיין פרטי ומהעסקת העובדים והפיקוח עליהם נמצאים בניהולו ואחריותו הישירים. פנינו לזכיין כדי לחקור את הטענות ולפעול נגדן בחומרה".
זכיין התחנה שמעון שטרית אמר ל"ישראל היום": "ככל שיש אירועים דוגמת אלה המתוארים, הם מטופלים ביד קשה וללא פשרות".