השבוע נחנכה השנה השנייה של תכנית "כיתת הוותיקים", בה לומדים תלמידים מגיל 62 ועד 85, שאף יקדישו מזמנם לפעילות לטובת הקהילה
בשבוע שעבר נחנכה הכיתה הכי מיוחדת במודיעין, שאת ספסליה מאיישים תלמידים בגילאים מעט שונים מהנורמה. מדובר על תלמידים שהצעיר שבהם הוא בן 62 ואילו המבוגר בן לא פחות מ-85.
זו היא השנה השנייה בה נפתחת כיתת וותיקים במודיעין, במסגרת פרויקט לו שותפים העירייה והמשרד לשוויון חברתי. תלמידי הכיתה ילמדו פעמיים בשבוע לאורך שנת הלימודים, משעות הבוקר ועד הצהריים. בתכנית הלימודים מקצועות כמו ספרות, אמנות, היסטוריה, חינוך גופני וגם סינית, שיועברו על ידי צוות ההוראה בביה"ס תיכון עירוני ה'. כמו כן, ישתתפו התלמידים בסיורים, טיולים וטקסים. בנוסף ללימודים, כולל הפרויקט גם תרומה חברתית מצד התלמידים הוותיקים, שמדי שבוע יקצו שעתיים מזמנם לטובת הקהילה בעיר.
באירוע חנוכת הכיתה השתתפו ממלא מקום ראש העיר, שלמה פסי, סגן ראש העירייה מויש לוי, ראש מינהל החינוך בתיה שוכן-אורבוך, מנהלת מחלקת העל יסודי ליזי שמעוני ורכזת הגמלאים מיכל הלר, אשר נפגשו עם 34 תלמידי הכיתה. עשרה מתוך ה-34 הם תלמידים חדשים ואילו השאר ממשיכים בפרויקט זו השנה השנייה.
חבר המועצה שלמה פסי, בירך את הנוכחים ואמר: "הפרויקט תורם רבות לאזרחים הוותיקים ומוכיח כי אין גבול לגיל בו ניתן לרכוש ידע והשכלה וגם לתלמידים הצעירים שמרוויחים מהחיבור הבין דורי. בכוונתנו להרחיב בשנה הבאה את הפרויקט לכיתות בבתי ספר נוספים בעיר, לאור ההצלחה הגדולה של הפרויקט. פעילות זו מהווה נדבך נוסף לפעילויות שהורחבו במסגרת התכנית האסטרטגית לאזרחים הוותיקים בעיר".