צו הפסקה לבעל דירה במודיעין שהפעיל בה בית כנסת

ערן קמינסקי
2018-09-06 01:00:00
2018-09-06 01:00:00

לאחר תלונות השכנים ותביעה מצד העירייה ייאלץ תושב שכונת הפרחים לסגור את פעילות בית הכנסת בדירה, כמו גם עסקים נוספים שפועלים בה

(צילום ארכיון, למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה)

בית משפט השלום ברמלה הוציא לאחרונה צו הפסקה שיפוטי נגד בעל דירה פרטית במודיעין שהסב אותה לשימוש מסחרי והקים בה בית כנסת. הצו הגיע לאחר תביעה מצד עיריית מודיעין והוועדה המקומית לתכנון ובנייה.

כזכור, לפני כחצי שנה פרסמנו כאן את סיפורה של אחת משכנות בית הכנסת שהוקם בדירת המגורים בשכונת הפרחים, שסיפרה כי המקום הומה אדם בשבתות ובחגים ובמהלך השבוע אף מתקיימים בו שיעורי תורה. לטענתה כל הפניות אל בעלי הדירה לא הועילו. לפנייתנו הגיב בעל הדירה וטען כי מדובר בהתכנסות חברים ובני משפחה בלבד.

על פי תביעת עיריית מודיעין מתברר כי במקום נערכו אף מכירות סוככים ועסקים נוספים, בניגוד לתכניות והיתרי השימוש הקיימים.

צו ההפסקה השיפוטי המפסיק את שימושו החורג של הנכס נכנס לתוקפו לקראת סוף אוגוסט,  כשבמקביל מתנהל הליך פלילי תלוי ועומד בבית משפט השלום ברמלה. בבקשה לקבלת הצו נטען ע"י ב"כ הלשכה המשפטית בעירייה שלמרות שמתנהל הליך פלילי יש להוציא צו על מנת למנוע את התמשכות העבירה. לביהמ"ש ניתן דו"ח ביקורת של המפקח על הבנייה בעירייה ותמונות. בנוסף, הוגש תצהיר מטעם שכנה המעיד על פעילות בית הכנסת בסופי שבוע, ערבי חג וחגים אשר מהווים מטרד גדול עבור דיירי הבניין.

בסיכום דבריו קבע ביהמ"ש כי הצו ניתן לאחר שקיימות ראיות לכאורה לביצוע עבירות של שימוש חורג בנכס. בנוסף ציין ביהמ"ש כי באזור הנכס בתי כנסת אחרים, בהם יכולים המתפללים להתפלל. דבר זה מחזק את הפסקת פעילותו של בית הכנסת לצד הפסקת השימוש המסחרי הנעשה בו.

כתבות נוספות

"זה קרה אצלכם בעיר, לא בבני ברק"

ראש האופוזיציה יאיר לפיד כותב לתושבי העיר: "מה היה קורה אם 1,500 תושבי מודיעין היו מונעים משוטרים לבצע מעצר? הם היו גומרים את הלילה בתחנה, ובצדק"

לאט אבל יורד

מנתוני רשות המיסים עולה כי בשנה האחרונה עמד המחיר הממוצע לדירת 3 חדרים על 2.589 מיליון שקל, 3.259 מיליון לדירות 4 חדרים ו-3.821 מיליון לדירות 5 חדרים

זוכרים גם אותו

העירייה תחנוך השבוע משעול בעיר על שמו של סא"ל דולב קידר, שנפל במבצע "צוק איתן" לאחר שהסתער על מחבלים

יחד מול העולם

רנית בודאי היימן ממודיעין השתתפה במחזור הראשון של "מועצת העם היהודי" שיזם נשיא המדינה, ומספרת מדוע היא אופטימית שהדור הצעיר ישנה את התמונה

לאט אבל יורד

מנתוני רשות המיסים עולה כי בשנה האחרונה עמד המחיר הממוצע לדירת 3 חדרים על 2.589 מיליון שקל, 3.259 מיליון לדירות 4 חדרים ו-3.821 מיליון לדירות 5 חדרים

המשך קריאה »

יחד מול העולם

רנית בודאי היימן ממודיעין השתתפה במחזור הראשון של "מועצת העם היהודי" שיזם נשיא המדינה, ומספרת מדוע היא אופטימית שהדור הצעיר ישנה את התמונה

המשך קריאה »