כיצד בוחרים מנדפים למסעדות?

כתבי מודיעין NEWS
2018-08-20 01:00:00
2018-08-20 01:00:00

הכלל הראשון לבחירת מנדפים למסעדות הוא הגודל. צריך לבחון את גודל המטבח ועל פיו יש לבחור מנדף שגם יהיה בנוי בצורה אופטימאלית על פי השטח וגם יהיה מסוגל לעבוד בתפוקה הנדרשת

כאשר אנחנו מחליטים לפתוח מסעדה, בית קפה או כל מקום אחר בו יש מטבח תעשייתי אשר בעזרתו אנחנו אמורים להכין אוכל לכמות גדולה של אנשים, ישנם שורה של תקנים שעלינו לעמוד בהם. על מנת שנוכל לנהוג על פי אותם תקנים, עלינו להתקין שורה של אמצעים ומתקנים במטבח.

אותם תקנים, כפי שאנחנו יכולים להבין, מיועדים להבטיח את בריאות העובדים במטבח וכן את בריאות הסועדים במקום. אותם תקנים גם אמורים להבטיח שאנחנו נשמור על סביבה נקייה, היגיינת, ושהעבודה שלנו במטבח לא תזהם, לא את המסעדה עצמה ולא את האזור בכלל.

דוגמא טובה למתקנים שכאלה הם מנדפים למסעדות אשר יש להתקין בכל מטבח. מנדפים אמורים לשאוב את כל כל העשן והאדים מהמטבח, וכן לשמור על כך שריחות הבישול והטיגון לא יעברו הלאה לחללים אחרים במקום.

על פי התקנות, מנדפים למסעדות הם חלק בלתי נפרד לשם קבלת רישוי עסק שנדרש לצורך הפעלת מסעדה או בית קפה עם מטבח. על מנת שנוכל לקבל רישיון כזה, יש להגיש את המפרט של המנדף לרשויות, ולבצע התקנה על פי חוק. רק אחרי בדיקה וקבלת אישור, ניתן לקבל את הרישיון. צריך לומר עוד, שהתקנות גם קובעות שיש לנקות את המנדפים באופן קבוע.

כעת עולה שאלה, כיצד בוחרים מנדפים למסעדות. הרי ברור מאליו שאין דין מסעדה קטנה כדין מסעדה גדולה, כמו שאין מטבח בית קפה שכונתי לדין של מטבח בית קפה אזורי, למשל. בחלק הבא של המאמר, נסביר כיצד בוחרים מנדף למסעדה, מה הם הפרמטרים לכך.

הפרמטרים לבחירת מנדפים למטבח

לפני הכל צריך לומר, אי אפשר לרכוש מנדף למסעדה כמו שרוכשים מנדף למטבח ביתי. הן בגלל שבמטבח ביתי זה רשות ולא חובה, והן בגלל שמטבח ביתי הוא יותר קטן, מצומצם, ומן הסתם גם תפוקת העבודה בו יותר נמוכה, לכן הוא לא צריך מנדף דומה לזה שבנוי במסעדה.

הכלל הראשון לבחירת מנדפים למסעדות הוא הגודל. צריך לבחון את גודל המטבח ועל פיו יש לבחור מנדף שגם יהיה בנוי בצורה אופטימאלית על פי השטח וגם יהיה מסוגל לעבוד בתפוקה הנדרשת למטבח בסדר גודל כזה.

הכלל השני, יש לוודא שהוא בנוי באופן כזה שלא מפריע לתהליך העבודה, להיפך, מסייע לו. מה שאומר שתהליך העבודה שלו, קרי השאיבה והיניקה, צריך להיות מהיר, נוח ויסודי.

הכלל השלישי, חשוב לוודא שקל מאוד לתחזק אותו, בין אם זה אומר לנקות אותו על בסיס קבוע, להחליף חלקים כשצריך ועוד. כל דבר שיכול לעזור בכך שנוכל לעבוד איתו על בסיס קבוע לאורך זמן. אנחנו צריכים לזכור, כשאנחנו מתקינים מנדפים במטבח, הם אמורים לשרת אותנו זמן רב, לא מדובר במכשיר שאנחנו אמורים להחליף אותו לעיתים תכופות, ולכן חשוב שיהיה לנו קל לתחזק אותו על מנת שיעבוד בצורה חלקה במשך תקופה ארוכה.

כתבות נוספות

היינו כחולמים

לאחר קיץ מורכב, עם סגל צעיר ולא מנוסה, עם תקציב נמוך ובלי אצטדיון ביתי, עירוני מודיעין בועטת בכל התחזיות וסוגרת שני מחזורי פתיחה עם שש נקודות והמקום ה-1 בטבלה

עם הפנים לצה"ל

המכינה הפתוחה למנהיגות והכנה לצבא במודיעין פותחת שנה חמישית עם סדנאות ניווט והסוואה, מסעות מפרכים והרבה מאוד ערכים. המייסד יונתן רבר מספר על ייחודיות המכינה, והמסיימים הטריים מסבירים כיצד רכשו בה כלים לשירות ולחיים

בורח מבשורה

כבר שנתיים שאני אדם הבורח מבשורה. במישור הלאומי אין חדשות טובות מאף אחת מחזיתות חיינו

היינו כחולמים

לאחר קיץ מורכב, עם סגל צעיר ולא מנוסה, עם תקציב נמוך ובלי אצטדיון ביתי, עירוני מודיעין בועטת בכל התחזיות וסוגרת שני מחזורי פתיחה עם שש נקודות והמקום ה-1 בטבלה

המשך קריאה »

עם הפנים לצה"ל

המכינה הפתוחה למנהיגות והכנה לצבא במודיעין פותחת שנה חמישית עם סדנאות ניווט והסוואה, מסעות מפרכים והרבה מאוד ערכים. המייסד יונתן רבר מספר על ייחודיות המכינה, והמסיימים הטריים מסבירים כיצד רכשו בה כלים לשירות ולחיים

המשך קריאה »