טיפול בשפעת: כך תעברו את השפעת בעזרת תבלינים ורכיבים מהמטבח הביתי

עומר שמריהו
2017-11-19 00:00:00
2017-11-19 00:00:00

החורף קרוב מתמיד, ויחד עם טיפות הגשם, שמיכת הפוך והשוקו החם, הוא מביא עמו גם מחלות חורף שמשבשות את שגרת היום יום, מעיקות ומחלישות אותנו. אחת ממחלות החורף הללו, היא השפעת. המחלה תוקפת את דרכי הנשימה ומאופיינת לרוב בכאבי גרון, כאבי ראש, צמרמורות, חום גבוה הצטננות ועוד. לרפואה המערבית יש היצע רחב בנוגע לשיטות הטיפול במחלה, אך לעיתים הפתרון הטבעי והבריא יותר, נמצא ממש מתחת לאף שלכם, במטבח הביתי. כך תטפלו בשפעת בעזרת תבלינים ורכיבים מהמטבח הפרטי שלכם:

כורכום

הכורכום נהדר לטיפול בבעיות בריאותיות מאחר והוא מחסל חיידקים ומעולה עבור טיפול בזיהומים במערכת הנשימה, הוא אנטי – בקטריאלי הודות לנוגדי החמצון ונוגדי הדלקות המצויים בו. על מנת לטפל בשפעת תוכלו להכין משקה כורכום מיוחד ולשתות לפני השינה. כדי להכין את המשקה תצטרכו להרתיח בסיר קטן תערובת המורכבת משתי כוסות חלב, כף כורכום וחצי כפית פלפל שחור. לאחר קירור התערובת יש להוסיף כף דבש ולערבב היטב. המיזוג בין הכורכום לפלפל השחור מעמיק את ספיגת החומר הפעיל, כורכומין, בגוף ובכך מחזק את המערכת החיסונית.

ג'ינג'ר

הג'ינג'ר יעיל לטיפול בשפעת ותסמיניה. הוא מפחית ליחה, נוגד דלקות ומסייע לאי נעימויות במערכת הנשימה. השימוש בו אפקטיבי להצטננות, נזלת, דלקות וכאבי גרון. כמו כן הוא מחזק את המערכת החיסונית ומסייע לגוף להתמודד עם מחלות החורף. על מנת להקל על תסמיני השפעת יש להכין חליטה המורכבת מג'ינג'ר, שום, לימון ודבש. כמו כן, תוכלו להוסיף לכוס התה שלכם ג'ינג'ר טרי או כפית של ג'ינג'ר טחון. אלה יסייעו לכאבי הגרון ולהצטננות לחלוף. חליטה נוספת שתסייע לכם להתמודד עם המחלה, מורכבת מג'ינג'ר טרי, 4 שורשי בצל ירוק וקינמון. הרתיחו את המרכיבים ולאחר הקירור הוסיפו כפית דבש. ערבבו היטב את התערובת ושתו לפני השינה.

קינמון

הקינמון הוא תבלין אנטי-אוקסידנטי המסייע לשיעול, נזלות, כאבי בטן, כאבי ראש או דלקות בגרון. כמו כן הוא משפר את פעילותה של המערכת החיסונית וזאת הודות לרכיבים הפעילים שבו וגם בזכות העובדה שהוא נחשב חומר מחמם. ניתן לצרוך קינמון לטיפול בתסמיני המחלה בכמה דרכים, תוכלו ללעוס מקל או קליפת קינמון, להכין חליטות לשתייה או תערובות לבליעה. חליטה מומלצת היא מים רותחים, מקלות קינמון ודבש, אותה יש לשתות לפני השינה, במידה ומקלות הקינמון אינם זמינים עבורכם, תוכלו להחליפם בכפית קינמון אבקתי. חליטה נוספת משלבת קינמון עם ג'ינג'ר. חלטו את השניים במים רותחים ולאחר הקירור הוסיפו מיץ לימון מחצי לימון טרי. אם אתם מעדיפים תערובת לבליעה, תוכלו לערבב כף דבש עם חצי כפית קינמון ולבלוע מספר פעמים ביום, לפי הצורך.

שום ובצל

השום והבצל, הם תוספים נפלאים למזון אך מעבר לכך, הם בריאים ומסייעים לגוף שלנו להילחם בווירוסים ובזיהומים לכן, הם נחשבים לתחליפים טבעיים לאנטיביוטיקה. טגנו שתי שיני שום מעוכות ולאחר הטיגון, העבירו לצנצנת. אכלו כפית, פעמיים ביום על מנת למנוע זיהומים במערכת הנשימה. יתר על כן, מאחר והשניים מחזקים את המערכת החיסונית, הקפידו בתקופת החולי לאכול מהם בתדירות גבוהה ולשלבם בתפריט שלכם. כמו כן, פרסו בצל לחצי והניחו ליד המיטה למשך הלילה. הבצל סופח אליו חיידקים, כך בבוקר תוכלו להרגיש הקלה.
המחלות הפוקדות אותנו בעונה זו, אמנם אינן נעימות ומפריעות לנו לנהל סדר יום שגרתי אך הן ניתנות לטיפול. בחרו מבין מגוון האפשרויות את המועדפת עליכם ועזרו לגופכם להילחם בשפעת על כלל תסמיניה בעזרת טיפול טבעי. תהיו בריאים!

כתבות נוספות