להיות או לחדול

ערן קמינסקי
2017-06-29 01:00:00
2017-06-29 01:00:00

הורי תלמידי בית הספר היובל הפגינו בשבוע שעבר מול בניין העירייה במחאה על כוונת מנהל החינוך לסגור את אחת מכיתות החטיבה הצעירה בבית הספר בשנת הלימודים הבאה. כזכור, המחאה החלה לאחר שהורי התלמידים הבינו כי בשנה הבאה תפעל בבית הספר רק כיתת חט"צ אחת ולא שתיים כפי שהיה עד היום, בה ילמדו 35 תלמידים. לטענת ההורים הגיעו אליהם עדויות מתושבים שרצו לרשום את ילדיהם לחט"צ בהיובל, דבר שהיה עשוי לאפשר פתיחת שתי כיתות, אולם הופנו בידי העירייה לרישום לבתי ספר אחרים. בעירייה טענו כזכור כי בשל מיעוט הנרשמים אין אפשרות לפתוח שתי כיתות.

במקביל למחאה ולהפגנה, אליה הגיעו כמה עשרות הורים, התקיימה גם פגישה בין נציגי הנהגת ההורים לראשי מינהל החינוך בעירייה. לאחר הפגישה נראה כי החלטת מנהל החינוך לא תשונה ואילו ההורים החלו במאמצים לגייס תלמידים נוספים לחטיבה הצעירה בבית הספר.

חברת הנהגת ההורים שוחחה השבוע עם "מודיעין News" וסיפרה על תחושותיהם: "בסופו של הדבר השאלה היא האם המטרה של העירייה היא לתת את המקסימום למינימום של ילדים בכיתה או הפוך. עבור ילד שלומד בכיתה של 24 תלמידים או בכיתה של 35, יש הבדל גדול מאוד ביכולת הלמידה שלו. בית הספר שלנו הוא מאז ומתמיד פנינה קטנה ויפה שפועלת כבר עשרים שנה באמצע העיר. יש כל כך הרבה מתלמידיו שהגיעו אחר כך לכיתות המדעיות בעירוני א', בנוסף להמון פרוייקטים המתקיימים בו ואין להם תחליף".

אתם לא משתכנעים מההסברים של העירייה?

"התחושה היא שהולכים וסוגרים לנו לאט-לאט את בית הספר. זאת התחושה שלנו. למה כל התושבים מהרחובות הקטנים שליד גבעת התיתורה קיבלו רישום לאופק ולא אלינו? אז הם אומרים שעכשיו זה בית ספר על אזורי. תודה רבה באמת. הם מנסים להציל את אופק ועידנים על חשבון בית הספר שלנו".

יכול להיות שיש באמת מגמה של מיעוט נרשמים מתמשך? הזדקנות השכונה?

"הם מדברים על מגמה אבל הם אלו שיצרו את אותה מגמה. אני רוצה לדעת שהילדים שלי ושל כל מי שגר סביבי יכולים ללמוד בבית הספר השכונתי. למה בשנה שעברה זה היה בסדר לפתוח שתי כיתות בעידנים ועכשיו אצלנו לא?".

אתם מתכוונים להמשיך במחאה או שהקרב אבוד?

"בעירייה ישבו איתנו והקשיבו לנו, אבל אני מאוכזבת מהם. לא חשבתי שאשב בפגישה ולאחר מכן פירוט השיחה יופיע בכלי התקשורת בעיר. לא הבנתי אם הם הולכים לקראתנו או שבאים לכסח אותנו".

ובכל זאת, מה תעשו עכשיו?

"עכשיו כבר יזמנו שני 'ימים פתוחים' בהם הגיעו הורים והתרשמו ויש כבר כמה שמעוניינים לרשום את הילדים אלינו. בנוסף, אנחנו פונים אל הורים לתלמידים בבתי ספר שנחשבים צפופים ואומרים להם 'בואו לפנינה שלנו ונוכל לפתוח שתי כיתות'".

מהעיריה נמסר בתגובה: "העבודה שמבצע מינהל החינוך העירוני במטרה לתת מענה לכלל התלמידים באופן אישי, בהתחשב באילוצים, בהנחיות ובתקנים, הינה עבודה מדויקת ומורכבת. בכדי לייצר איזון נכון בין כלל בתי הספר בעיר, העירייה לא נוהגת לאשר בקשות העברה של תלמידים לבית ספר מסוים על חשבון בתי ספר אחרים, דבר שעלול לפגוע שם בתקנים ובכמות התלמידים. חשוב לציין כי העירייה אינה מונעת מהורים לבקש מוסד חינוכי מסוים, ועל אף שלא תמיד ניתן להיענות לבקשת ההורים, מדי שנה יותר מ-98% מהבקשות נענות בחיוב.

"עתיד בית ספר היובל נמצא על סדר היום של גורמי החינוך בעירייה, ונציגיה נפגשו עם מנהלת בית הספר והנהגת ההורים כדי לחשוב על דרכים להביא לכך שבית הספר יוסיף לצמוח, למרות השינויים הדמוגרפיים שחלים בשכונה".

צילום פרטי

 

כתבות נוספות